Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J64o27s76e15f 71M48i93k95i62n

29. 11. 2021 12:36

Proč Česko nejde svou cestou a stále se musí někde inspirovat?

0 0
možnosti
VB

Když jsem nedávno zkoumala Portugalsko s proočkováním na 94 %, zjistila jsem, že se jim dále zvedá vlna nové infekce a že obyvatelstvo musí nosit roušky, vč. očkovaných. Radši se inspirujme právně i odborně vyspělejšími státy, bez korupce prolínající do státní správy (u Portugalska lze místy takové známky dohledat), např. u Skandinávie. Tam se zaměřují převážně na lokální řešení, více právně i odborně zvažují, co je či není přiměřené opatření vůči občanům a firmám. Očkování není jedinou cestou - jak ukazuje onemocnění u ministra zdravotnictví, hlavní hygieničky aj., stačí nechodit mezi lidi s příznaky respirač. nemoci. Ve švédské televizi SVT vystoupil odborník - virolog z Karolinska institutu - prestižní výzkumná instituce: upozornil, že omikron se nedá zastavit uzavřením hranic, může ev. snížit ochranu vakcínami, ale nemusí být více ohrožující. Švédsko dokázalo celou pandemií projít s minimál. zásahy do práv občanů, stačilo být doma s příznaky, bezpříznakových se neobávali, žádné povinné testování bezpříznakových, mají poloviční úmrtnost oproti ČR (shodný počet obyvatel). Až nyní přišla nová ředitelka zdravotního úřadu, která podlehla pokušení (konečně až teď) použít taky někde covid-pas, takže uvidíme výsledek: většina obyvatelstva má protilátky (zkoumají to nejen po očkování, ale i přirozenou imunitu); covid-pas ale pouze zvedne uměle vytvořený počet pozitivně otestovaných, většinou bezpříznakových, s nimiž neměli až dosud potíže.

0 4
možnosti
ZZ

Zdechovský, vy jste tou praxí europarlamentu naprosto odtržený od praxe.

Dovedete si představit, že by v tomto státě premiér nařídil vojenské pojetí boje s pandemií ?

Už vidím tu sérii nekonečných žalob a odškodnění za kdovíco. palcové titulky v novinách o potírání demokracie, rozohněné komentátory ve sdělovacích prostředcích ......

;-D;-D;-D

19 3
možnosti
PN

Přesně tak a první, kdo by řval by byl Zdechovský.

7 0
možnosti
RK

R74a72d91i24m 86K76a56l76a82s

29. 11. 2021 11:42

No, nevím... Myslím, že kdyby u nás zazněla věta viceadmiála Mela:

Ti, kdo nechtějí být očkováni, jsou na straně viru a viru napomáhají.

Zdroj: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779614,

znamenalo by to jen bouře na soc. sítích, aktivaci protestních hnutí, demonstrace apod.

2 0
možnosti
LC

Proč se Česko neinspirovalo Portugalskem? Protože by u nás nastal řev totalitááá, gestapóóó, lidská právááá, svobodááá ... A víte kdo by byl v čele těch kříklounů? Lídři stran těch našich nejdemokratičtějších stran ze všech demokratických. Vlastně, žádné další demokratické u nás nejsou. Ale už jim docvakává, že to bude brzy na nich. V Praze se demonstruje proti proticovidovým opatřením vlády a naši demokraté jsou najednou poněkud tiší. A to, co vypadává z příštího ministra zdravotnictví ... je vidět, že to má promyšlený. Konec chaosu, nastoupí řád, polovojenské řízení a do tří měsíců je po covidu. Už se fakt těším.

19 2
možnosti
JR

J58a17n 92R25á78ž

29. 11. 2021 14:01

S velkým pobavením sleduji jak se mění slovník MUDr. Válka v souvislosti s tím, jak se blíží datum jeho převzetí ministerstva. S posledních projevů můžeme očekávat, že bude zavádění opatření razantnější, než Vojtěch.

1 0
možnosti
JS

Portugalsko právě zažívá strmý nárůst nemocných s COVID 19

9 0
možnosti

J97i83ř23í 33Š82i84m29e67k

29. 11. 2021 21:18

Jak se rika... nerikej hop dokud nepreskocis ;-)

0 0
možnosti
Foto

J31a49n 19Š66i22k

29. 11. 2021 11:06

Obávám se, že náš zdravotní systém ke kolapsu směřuje. Na rozdíl od Portugalska si z toho ale poučení nevezmeme...

7 5
možnosti
MS

Víceadmirálovi je u nás nejblíž jistý plukovník (Prymula), ale tudy cesta nevede. :-P

2 2
možnosti
RK

R48a79d64i83m 35K83a93l66a41s

29. 11. 2021 11:44

Mně sice Prymula nevadil, ale je to dobrý příklad toho, že máte pravdu a že pro nás tahle cesta není...

0 1
možnosti
LH

Kdyby se u nás vzal polovojenský přístup, tak členúm opozice praskne žilka a bude ryk o policejním státě .... že pane poslanče....Rv

11 0
možnosti

Může se malá asiatka inspirovat třeba Jordanem a začít hrát profesionálně basketbal? Stejně tak se třeba Jordan nemůže inspirovat malou asiatkou a hrát profesionálně badminton.

V absolutní většině států nemá nikdo takovou autoritu, aby ho poslechla většina. Fakt, že to Portugalci dokázali, je sám o sobě malý zázrak.

11 1
možnosti
Foto

To ano, autorita schází. A máme tu spoustu nedotažených opatření, i očkovaní už minimálně před měsícem měli začít chodit po kontaktu do karantény.

Ale také naneštěstí příliš velkou spoustu blbounů, kteří zvyšují virovou nálož na maximum. Odpírači očkování nikdy nepochopí rozdíl mezi 220 mrtvými po vakcíně a 30000 mrtvými na covid. A rozdíl mezi řádově 8000-9000 hlášenými podezřeními na následky očkování (z nichž ještě velká část jsou průjmy a další míň obvyklé příznaky), statisíci nakažených a nemocných - a minimálně 250 tisíci dlouhodobě nemocnými s dlouhým covidem.

V Portugalsku mají to štěstí, že tam těchhle blbounů tolik nemají, když se proočkovalo 90 procent populace. To tím pan Zdechovský myslel, že jsme si z nich měli vzít příklad.

To, že jim tam vedl kampaň známý voják ještě neznamená, že mají vojenskou diktaturu. On na lidi přísně houkl a naštěstí měl tu autoritu. A lidi nebyli blbí a poslechli ho, protože jediným skutečným nepřítelem je covid.

Jenže se zdá, že tady to třicet procent lidí nedokáže pochopit. Oni ze všeho viní vládu a ovce.

Šíření viru znamená velkou nálož, ta znamená plné nemocnice, ty nevyhnutelně znamenají tvrdá opatření a obrovské společenské i ekonomické následky. V září jim to nevysvětlíte, v říjnu také ne, v listopadu pořád popírají exponenciálnost nárůstu a chtějí nedělat nic.

V Praze je posledních 7 lůžek s plicní ventilací. Co asi tak nastane za pár dnů, když ty špičky 22, 25 a 27 tisíc deně ještě do nemocnic ani nestačily dorazit? Křivky obsazení nemocnic mají tak dvoutýdenní zpoždění oproti nárůstu nakažených. To, že se podařilo sem tam někoho v posledních pár dnech propustit (nebo zemřel) absolutně neznamená, že jsme z krize nemocnic venku.

Jak říkám, jsou tu mezi námi blbouni! Je mi líto každého nemocného, který nemocný být nemusel, a taky doktorů a sestřiček, hospodských (kteří nemuseli být zase v takovém srabu), ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.