Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

JE NAPROSTÝ NESMYSL BOJOVAT KOSTELEM PROTI mešit, je to sto kroků zpět........proti jakékoliv nerozumné víře je možné bojovat jen logikou, vzděláním..ale rozhodně ne další vírou..to je vyhánění ďábla belzebubem........

I když se na první pohled zdá, že by boj kostela s mešitou byl dobrý...........protože náboženská víra tak mohutně v lidu prostém zakořeněna..........ale není tomu tak.........

Doporučuji můj článek o víře a věření..............kde jsou vysvětleny základní evoluční kroky věření a zneužití věření na náboženskou víru.........která je jen nástrojem ovládání mas..........tedy vládnutí.......

11 5
možnosti
Foto

Souhlasím že napříč historií se náboženství hodně zneužívalo, ovšem víra dává lidem naději, věřící člověk bude většinou vyrovnanější než ateista. Stačí si vyhledat statistiky ohledně počtu sebevražd v různých náboženských skupinách. Když se na tuto problematiku budeme dívat striktně logicky, tak stejně nakonec nikam nedojdeme, protože na otázku co zapříčinilo vznik časoprostoru věda nemůže dát odpověď, jelikož zkoumá věci uvnitř časoprostoru, kde platí fyzikální zákony. Tyto zákony nelze aplikovat vně. Takže to že neexistuje nějaký vyšší stvořitel (a teď se nebavím o konkrétním náboženství) není o moc přesvědčivější než to, že existuje stvořitel, který přesahuje naše schopnosti pochopení.

0 2
možnosti
Foto

Děkuji za zajímavý článek. Ačkoli proti muslimům nic nemám, s několika se přátelím, ovšem přeměna kostelů na mešity mi příjde nežádoucí. To, že křesťanství bylo převálcováno u nás již dávno se mi moc nechce akceptovat. Přece jen je to náboženství, které po staletí formovalo naši společnost a neměli bychom to jen tak zahodit. Ovšem řešení mě bohužel nenapadá. Samozřejmě není možné nutit lidi praktikovat křesťanství, ale možná by stačilo trochu podporovat určité kulturní křesťanství. Napadá mě srovnání s Izrealem. Spousta Izraelců nejsou zrovna hluboce věřící, ovšem na Judaismus si nenechají sáhnout, ctí různé tradice a jsou na to patřičně hrdí.

To si pak nemůžem stěžovat, že nám někdo podrývá naši kulturu a tradice, když my sami je nijak neopečováváme.

6 3
možnosti
DB

opečovávat tradice je pěkně zvrhlá myšlenka................kdysi jsme totiž byli otroci nebo s otroky obchodovali..............a trvalo to mnoho staletí...tedy je to naše tradice..měla byste chuť tuto tradici opečovávat?????????? a proč ne , když je to tradice.????????,,,

NÁBOŽENSTVÍ JE STEJNĚ HLOUPÁ TRADICE JAKO OTROKÁŘSTVÍ

1 7
možnosti
PK

P51a85v78e91l 72K77i19l80i68k

21. 8. 2017 10:13

Muslimům je zcela jedno jestli původní obyvatelstvo chodí do kostela či nikoliv. Zemi do které přijdou obsadí a původní kulturu a náboženství dříve či později prostě a jednoduše zahubí. Zcela bez výjimky.

Malá poznámka. Na to, co popisujete v blogu, někteří lidé upozorňovali již před řadou let. Byli vždy označováni za xenofobovy, islamofoby, neonacisty, rasty. Teda ještě pořád jsou.

41 1
možnosti

"Zemi do které přijdou obsadí a původní kulturu a náboženství dříve či později prostě a jednoduše zahubí. Zcela bez výjimky." - podobně jako se to stalo ve střední a jižní Americe díky španělským a portugalským dobyvatelů a jejich věrným přisluhovačům křesťanským misionářům.

2 4
možnosti
ZB

Tak to se u nás nemuže stát,všechny kostely jsou narvané a žádný z nich neskončil tak,že by přestal plnit svuj puvodní učel.;-)Muslimové prostě získali místo na své modlitby v budově,která kdysi bývala kostelem,nic víc nic mín.Koupili si je za peníze,které si vydělali.Ten muslim-projektový manažer u prestižní firmy jistě nebude žádná socka,která přišla Británii vysávat...pokud jde o nás,u nás už bylo křestanství dávno převálcováno a drtivé většině lidí vubec nechybí,taková je realita....

9 5
možnosti
VJ

Ten muslim ovšem nepřišel Velkou Británii vysávat. Přišel ji ovládnout a tato příležitost je jednou z cest. Kdyby v zemi nebyl, mohli by se domorodci klidně a svobodně rozhodnout, zda náboženství chtějí nebo ne. Takto se patrně budou muset, a rádi, navrátit zpět pod křídla křesťanství, nebudou-li chtít připustit porobu pod bičem islámu. Tedy, pokud skutečně nebudou chtít.

8 3
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.