Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TR

No, jestli se o kostely nebude starat jejich majitel (cirkev!), proč bych se o ně měl zajímat ja? Jenom ať z nich nedělají "památky", nerad bych jejich záchranu dotoval ze svých daní!

0 2
možnosti
Foto

A proč bych měl dotoval ze svých daní fotbal nebo hokej, když ho nehraji...

5 0
možnosti
Foto

Tak budou kostely sloužit stejnému účelu jako státní hrady a zámky. Ty jsou také prázdné, protože v nich bydlí akorát kastelán a problém s tím není.

3 0
možnosti

Muslimové se potřebují také někde modlit...

0 0
možnosti
Foto

P46a28v87e85l 58P47e34š29a27n

22. 8. 2017 16:12

Ve článku je nesmyslná manipulace. Česko je nejvíce ateistickou zemí na světě už dlouho a nikdo nás kvůli tomu neobsahoval. Podle logiky v blogu bychom už dávno museli být muslimskou zemí. Je nesmysl bojovat proti tmářství jiným tmářstvím, z něhož jsme se vymanili. Naše společnost má svoje hodnoty, aniž bychom museli chodit do kostela nebo někde vzývat vymyšlenou imaginární bytost.

8 5
možnosti
Foto

Ne, ve článku není žádná manipulace, Pavle. Je to skutečnost, kterou dokazují statistiky. Ty sám jsi mluvil o křesťanské Evropě a já nastavuji zrcadlo s tím, že křesťanská zřejmě asi dlouho nebude.. Možná je na čase si uvědomit, že ten ateismus může být vystřídán islámem. Já si to nepřeji. Ale upozorňuji, že to tak může být.

8 0
možnosti
RK

Myslím si, že slovo válcovat je značně přehnané.

Nicméně, není to jedno.... věříte ve stejného Boha, jen skrze jiného proroka.... Co?

0 17
možnosti
DK

Tak jedno to evidentne neni, protoze podstata problemu neni vira v Boha...ostatne do davu nenajizdeji krestane ale muslimove, ze...

12 0
možnosti
EK

to je skutečně výkon.

autor v textu různými fakty dokládá kauzalitu

vysoká míra přistěhovalců muslimského vyznání ---->roste počet mešit

aby nakonec formuloval závěr zcela jiný, pro který ovšem nepřinesl žádný důkaz, tedy

nízká míra náboženské angažovanosti původního obyvatelstva---->roste počet mešit

Chcete, pane Zdechovský, říci, že kdyby do kostela chodilo víc Angličanů, bylo by v Anglii při stejném počtu muslimů méně mešit? To asi ne, že?

Problém není v našem nenavštěvování kostela. Ale ve ztrátě hodnotového systému západní civilizace, který pomalu ale jistě přestává být napojen na zdroj energie - emoce. Kdybychom věřili v demokracii a rovnost tak, jako muslimové v Alláha, a bránili tyto hodnoty stejně jako muslimové svou víru, museli bychom postavit islám mimo zákon a v Anglii by nestála jediná mešita. Tak je to.

20 4
možnosti
Foto

Paní Kučerová, základní otázka je, na čem je postaven hodnotový systém? Ten vznikl ze vzduchu? ;-)

6 0
možnosti
Foto

Zase troll Zdechovský. :-) Možná by mohl z toho Evropského parlamentu občas vylízt a kouknout se, jak to mezi muslimy doopravdy vypadá, a jak se jim žije a nehltat novinové senzace, které o celku vypovídají celkem prd.. :-)

2 21
možnosti
PT

P59e69t74r 57T60o24m59e70k

21. 8. 2017 22:30

A jak to mezi muslimy doopravdy vypadá? Předpokládám, že jako na blízkém východě. Nebo jinak?

7 1
možnosti
KC

Žádná společnost dosud nežila bez nábožnosti. Ani v Evropě se to nestane, neboť ateistická Evropa rezignuje na své křesťanské hodnoty a uvolněný prostor obsazují nábožensky zanícení muslimové. Křesťanská Evropa se mění v islámskou společnost a my se divíme, proč tomu tak je. Odpověď je jasná a logická: Kdo chce zničit protivníka, podlomí nejdříve jeho ducha. Muslimům se to s naší inklinaci k ateizaci daří a neuvědomíme-li si tuto nesmlouvavou skutečnost včas, bude Evropa znovu religiózní s jediným rozdílem: nebude to Evropa křesťanská, ale muslimská. Evropa se s naším přispěním mění v Eurábii!

10 8
možnosti
PH

P91e37t17r 80H71o40r88á36k

21. 8. 2017 21:04

Tak určitě nevěřící češi nečekají, aby mohli začít věřit ještě naivnějším pohádkovým příběhům z blízkého východu.

5 2
možnosti
JH

"proto, že pro bývalé kostely nebude jiné a lepší využití"

Asi básnická nadsázka.

Cokoli jiného, včetně nevyužívání, je lepší využití

10 3
možnosti
Foto

Každý zastánce "svobody" ve formě demokracie na sebe ve skutečnosti nastavil past ve formě chronického strachu o "svobodu", ze kterého se nedostane dříve, než si uvědomí, že demokracie není symbolem svobody, ale jejím opakem.

Obecný strach lidí z přistěhovalců je obecným strachem ze změny, ke které může dojít, pokud dojde k dostatečně velké demografické obměně obyvatel státu, aniž by byly základní principy demokracie jakkoliv porušeny.

Varování:

Pokud chceš demokracii, nemůžeš být nikdy svobodný, neboť ti vládne většina. Dokud patříš do většiny, žádný problém, ale když z ní náhodou vypadneš, tak si nestěžuj. Tvůj strach naprosto chápu a rozumím mu. A přeju hodně štěstí, neboť pokud se ti podaří být ve většině pro tvou falešnou svobodu po dobu tvého vlastního života, tvým dětem už se to podařit nemusí.

3 2
možnosti
FN

Žádný systém nemůže nabídnou absolutní svobodu. Možná anarchie, avšak jen po omezenou dobu, která vždy zásadně skončí absolutním rozpadem společnosti a/nebo příchodem diktatury slibující znovu nastolit pořádek. Těžko kritizovat demokracii, která je vládou většiny, jestliže jiné systémy nabízí vládu jednotlivce nebo menšiny.

Stejně tak bych nekritizoval obavu z budoucnosti. Ve třicátých letech minulého století se stejným způsobem vysmívali těm, kteří se obávali Hitlera, stejně jako těm, co se po získání svobody v roce 1945 obávali komunistů

0 0
možnosti
Foto

Neživotaschopná kultura ustupuje a životaschopná ji nahrazuje a je úplně jedno, jestli se kostel přestaví na mešitu nebo se nepoužívaný kostel rozpadne a novou mešitu postaví někde jinde na zelené louce. Základním předpokladem přežití kultury a národa je porodnost a nikoliv kněz v kostele. Muslimové mají rodinnou politiku a porodnost, o které si můžeme myslet ledacos, ale mají pevné fungující rodiny a demografický růst. Stará Evropa má feminismus, kvóty, rozvody a děti vyrůstající bez otce. O tom se za tři generace budou muslimové učit ve svých evropských školách jako o historickém přežitku, podobně jako jsme se my učili o Rakousku - Uhersku. A poděkovat za tento vývoj můžeme svým voleným zástupcům. Za pár týdnů jsou volby. Kdo volí prounijní strany, ať se později nediví.

16 1
možnosti
MB

Za tento vývoj můžeme děkovat voleným zástupcům? A odkdy? Já vždycky myslel, že to, jestli budu mít děti a rodinné hodnoty se učí vždy v rodině a ne prostřednictvím nějakých volených zástupců.

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.