Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak ty vypocty ceny jsou nesmysl, jako vsechno v EU. Draha data mame brutalne, ale nikdo nema cenikove ceny. Nikde nenabizite reseni. Mne se zda napriklad vymena maximalni ceny dat za kmitocty 5g. Ale miliardy za Mhz byly prednejsi. Aspon fajn ze mame jednu z nejkvalitnejsich siti. Napr v Bavorsku m velka mesta neco najit na internetu je silenost.

0 0
možnosti

No nejdřív mi u vašeho srovnání taky chybí náklady jak na přenesenou jednotku. Tak náklad na tarif. Když už se do něčeho pouštíte, dělejte to pořádně. Navíc jsme specifický trh a to nemyslím zkz. Ale operátory. Ano mají oligopol ale je to důsledek státu. Většina lidí tady srovnává ceny s okolními státy. Což je ale nesmysl. Protože u našich sousedů podvratnou část infrastruktury vlastní stát. Buď přímo a nebo přes státní podnik. Tím pádem má lepší prostor pro regulaci cen a vpouštění dalších operátorů. Jak by to měla udělat vláda u nás když nic nemá a dotace na výstavbu pokryjí cca 10%

1 0
možnosti

Sorry převratnou část infrastruktury

0 0
možnosti

Nechci se vám plést do vaší plnohodnotné diskuse.

Uvedu pouze konkrétní příklad Rakousko. Tarif neomezené volání a sms, 250min. z at do ostatních zemí, 20GB z toho 15GB v zemích EU. Cena 22€. Tarify ČR moc nesleduji takže sami posuďte.

Pravdou ale je, že před 5 lety jsem si vozil vše z ČR do AT. Teď to dělám opačně. Elektronika je levnější standardně o min. 20€ a potraviny rovněž. (a jde o stejný produkt a stejný obchodní řetězce - konkrétně lidl a billa).

3 0
možnosti

P75e68t46r 36F75r30ý84d44e56k

20. 9. 2021 20:41

Z jakeho roku je ta studie? Jiz nekdy v roce 2015 jsem mel v Polsku neomezeny tarif (na predplacene karte) LTE opravdu bez limitu dat (dneska uz to casto po100GB zpomaluji) za 40 zlotych.

Duvodem vysoke ceny u nas je samozrejme stat, resp. jeho nenazranost, kdy vydrazi licence za nesmyslne miliardy, aby zaplatoval brutalni diry v rozpoctu a to pak musi zaplatit zakaznici. Ceny pak neni duvod snizovat, protoze s nizkym poctem operatoru (diky, state) je snazsi udrzet oligopol.

Kdyby se do toho nemotal stat, byl by neomezeny tarif za pakatel i u nas.

0 0
možnosti

Jen poznámka, 100 MB/s je něco jiného než 100 Mbitu/s, které jsou uvedeny v grafu.

0 0
možnosti

Jak snadné milý Watsone: Protože je tady kartel mobilních operátorů a zkorumpovaný ČTU.

5 0
možnosti
Foto

Je to pouze jeden příklad neschopnosti této vlády. Dalšími jsou např. dálnice, vlakové koridory, využívání peněz z EU .... Bylo by toho hodně. O boji proti Covidu vůbec nemluvě.

6 0
možnosti

Je to trochu TLDR, ale přečetl jsem si to. Blogů obdobně analyzujících situaci v Roklince je řada, tento je nejnovější.

V EU jsme od r. 2004. Jsme docela malý stát, 2% obyvatel, 2% rozlohy tedy dost hodně práce a dotací ze stany EU, aby se Čr stala plnoprávným členem, včetně Schengenu. Podařilo se, navzdory stálému brblání ze stany vládních představitelů. Na přechodné období si dnes pomalu nikdo ani nevzpomene. Dopady členství jsou minimálně tato: volný pohyb osob, zboží, kapitálu, přerozdělování peněz a společná měna (čemuž se Čr vyhýbá jako čert kříži). Z toho plyne pro Čr množství konkrétních výhod vč. plusové bilance příjmů do rozpočtu Čr. Tzn., že bohatší členské země doplácejí (ze svých peněz). Dělají to dlouhodobě, od r. 2004 a dlouho před tím z fondů Phare atd. To jsou objektivní fakta. Mimo jiné, jsou efekty našeho členství v EU trochu skryté, ale významné.

Např. výběr cla a DPH musí odpovídat legislativě EU a nelze v Roklice jinak. Díky Bohu. Jediné co zlevnilo roaming bylo unijní rozhodnutí. Bez členství v EU, EHP atd. by se zde těžko něco hnulo.

Myslím, že EU jsme dlužni a můžeme pro to něco udělat. Je to především prounijní politika, nikoli vymezování se proti ní. V tom mohou napomoci unijní poslanci jasnějším, resp. důsledným postojem.

Vaše hlasování pro Green deal by mělo být podpořeno zdůvodněním proč si za ním stojíte, nikoli uplakaným blogem, že to je zelený nesmysl. Zrovna tak by Váše dnešní ublognutí mohlo naznačit, co pro drahá data můžete udělat jako unijní poslanec, resp. co může udělat EU.

1 0
možnosti

No, ony uz ty EU staty jeste davno pred vstupem tech postkomunistickych je financne podporovaly.

Tenkrat snad jeste EG hned od roku 1990 do nich pumpovala miliardy DM.

0 0
možnosti

A co jste v tom parlamentu celou dobu dělali?

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.