Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Nicméně kecy o regulaci nájemného především z pirátsky orientovaných děr zaznívají čas od času stále.

0 0
možnosti
PK

Tak je to základní "statek", není to dovolená. Ale rád bych se třeba dozvěděl jak to že Poláci staví podstatně více a levněji. Zda nutí přes majetkovou daň aby se prázdné pronajímaly. Řečičkami o svobodě a demokracii toho mnoho nevyřešíme.

1 0
možnosti
LU

"Maďarsko nyní trápí podle březnových údajů 45% zdražení cen potravin. Pro srovnání: Česko mělo zvýšení cen potravin přece jen podstatně menší - 24,6 %."

V Maďarsku sú porovnateľné ceny potravín ako na Slovensku a v Česku.

Maďari nejazdia na Slovensko na nákup potravín, pretože sa im to neoplatí. Napríklad cukor o 100% zdražel najviac z EU v Česku.

Ak boli v roku 2022 zastropované ceny v Maďarsku, v Česku v tej dobe narástli o 15%, ďalší rok o 24,5%, tak je to dokonca viac ako v Maďarsku, kde ceny za dva roky narástli o 45%,

Ak porovnávate marec 2023 ceny benzínu na Slovensku liter 1,56€, v Maďarsku 1,52€. Dnes sú ceny cca stejné, akurát si Maďari takmer rok užívali ceny benzínu niekoľko mesiacov o 30% lacnejšie ako na Slovensku.

Stropovanie cien v dnešnom globálnom svete je pre daňových poplatníkov veľmi drahé a krátkodobé, aj najbohatšie štáty sveta nemajú prostriedky stropovať ceny dlhodobo.

5 0
možnosti
MB

Doba je turbulentní a nežije se lehko. Clá diskuse je o tom, jak na to? Přirozeným vývojem trhu, nebo stropovatelným dobrem? Sranda, kdy jsme v tom žili 41 let! Trh rozvrácen dobráky, z Cenotvorbového oddělení ÚV KSČ. Destruktivní dopady dodnes - Stav a skutečné vlastnictví firem v ČR. Výrobky s malou přidanou hodnotou, dividendy za matkami do zahraničí. Jsem pro trh. Je přirozený a silnější ... ,

Ovšem pozor! ÚV KSČ lze nyní nahradit dobrem EU. Jde o šílenosti dotací, zelenou politiku a neuvěřitelnou byrokracii. Rarita systému, kdy chudobný pracující dotuje boháče! Výsledky identické - Opět je trh rozvrácen. Kdo to šílenství zastaví. Kdy a jak ?...

1 0
možnosti
PK

Nejsem obdivovatelem Orbána, ale pokud jsem sledoval diskuse, tak nejen pan Zdechovský mlží. První rok byl pohyb cen nahoru v důsledku stropování malý, pak druhý rok vylétl. A tady se měří jen jeden rok, ne dva resp. tři, což by bylo více vypovídající.

9 0
možnosti
PK

Zastropování potravin je samozřejmě hloupost, už proto že jsou jich desetitisíce, možná ještě vyšší řád. Nepřeceňujte ale dočasné zlevňování - třeba pórek 29,90, pan Zdechovský zajásá nad 19,90, ale za pár dní zase všude 29,90. Nebo paprika ze 129,90 na 99,90. Ale byla poněkud zcvrklá ...

2 0
možnosti
PK

Pardón, omluva - scvrklá

0 0
možnosti
Foto

Proč se EU pořád hlásá k dotacím? Jde o stejně neblahý jev.

4 0
možnosti
Foto

Co píšete, by mělo platit i u umělého navyšování cen, např. pohonných hmot, jak chce EU, tam bojujte a braňte tomu.

Jinak nulovou daň na některé potraviny a snížení spotřební daně prosazoval dříve i váš hlavní partner v koalici - ODS.

7 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.