Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

J92a11n 16A40b63r92t

7. 3. 2023 15:37

Politici jsou veskrze stejná verbež. Vláda by měla jít příkladem a dodržovat platné zákony a ne si je ohýbat ve zrychleném řízení jak se jí to zrovna hodí!!!!!

1 0
možnosti
AK

Ti vaši "někteří" ale mají pravdu.

Nebyli to důchodci, kdo by se dožadoval vyšší valorizace důchodů nad rámec zákona.

Ale vláda, která se rozhodla, že valorizaci sníží.

Že to může vyvolat mezigenerační averzi je nesporné.

Ale znovu - nebyli to důchodci, kdo ji vyvolali.

A vládě to může vyhovovat - Rozděl a panuj platí do starověku.

Kdyby se jednalo o mezigenerační solidaritu, byly by peníze ušetřené na důchodcích přesměrovány k mladým rodinám.

A to by asi proběhlo bez nesouhlasu mladých rodin a zřejmě i důchodců.

To se ale nestalo, takže vláda - po způsobu komunistů v roce 1948 - převálcovala opozici a vynutila si solidaritu důchodců s výrobci stíhaček F-35, překupníky a distributory energií, prodejci emisních povolenek, politickými neziskovkami, cenzory apod.

To vše teď může penězi ušetřenými na důchodcích alespoň částečně financovat...

6 2
možnosti
MU

Berete na to neco?

0 1
možnosti
PP

Zatímco zaměstnanci pracují ve firmě dobrovolně, důchodci volbu nemají. Samotní poslanci poslanci mohli jít společnosti příkladem a vzdát se valorizace vlastních příjmů. To se však nestalo. Kážou vodu, ale sami pijí víno.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-platy-politiku-skokove-vzrostou-40417871

9 1
možnosti
MU

Duchodci mozna nemaji volbu, ale rozhodne porad dostavaji vyrazne pridano. Takze problem je v cem?

0 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma Tome:-)R^

2 10
možnosti

Jen výjimečně pane "publicisto". Reakce na Vaše setrvalé a plodné pseudofantazie a způsob Vašeho chápání "publicistiky", stejně jako je tomu u pana Zdechovského. Není divu - vrána k vráně sedá. Mj proto se na Vás reagovat vlastně nikdy nedá a postrádá to smysl. Vy jste skutečně nemocný člověk, tak nějak posedlý psaním výmyslů a nesmyslů. Doklad: https://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika/statni-rozpocet-2023-naznak-cesty-k-lepsimu-opravdu.A221221_223708_p_ekonomika_nef

11 1
možnosti
RM

Pane europoslanče, vy jste profesionální lhář. Valorizace důchodů není zásluha stávající vlády, ale vyplývá ze zákona, který jste teď "upravili. Valorizace může pouze z části pomoci důchodcům krýt inflační výdaje. Jen pro příklad: Zálohy na energie a vodu se mi zvýšily o více než 5,5 tis. Kč. Že jsou potraviny dražší oproti roku 2021 o více než 60 % je skutečnost kterou nemůžete popřít.

Vaši teorii, o snaze opozice dosáhnout krach penzijního systému může vymyslet pouze schizofrenik. Měl byste se léčit.

16 4
možnosti
Foto

Mně a kamarádům důchodcům zálohy na elektřinu jsou na stejné úrovni. Protože já jsem měl přeplatek budu zálohy za elektřinu platit až od června. Plyn platím pololetně a záloha se za každé polotí zvedla o 50 kč, což dělá celkem 100 Kč. Znám, které potraviny vyrábí Agrofert a tedy vím, že zejména Agrofert zdražuje potraviny nad rámec inflace, kupuji potraviny od konkurence, které je levnější. Včera bylo máslo v Albertu za 30 Kč. Zatím mně inflace jako důchodci žily netrhá. Během jednoho roku mně důchod postupně vzrostl o 7 000 Kč a uvědomuji si, že je to na hraně, a že to už takhle dál nejde.

1 9
možnosti
Foto

V Česku prozatím funguje plně průběžný důchodový systém, který je i ve většině zemí Evropy. V tomto systému lidé v produktivním věku (pracující) financují penze spoluobčanů v důchodovém věku. Z hrubé mzdy totiž odvádějí důchodové pojištění. V průběžném systému dostávají penzisté důchod od státu, když stát získává peníze na financování důchodu od pracujících občanů, kteří ze své mzdy nebo zisku odvádějí důchodové pojištění Dříve čtyři pracujcící. se starali o jednoho důchodce. Dnes se o jednoho důchochdce starají dva a za 30 let bude jeden důchodce na na jednoho pracujícího- Stejně jako Česká republika, tak i Slovenská republika, Německo, Itálie, Švédsko, Velká Británie a další státy řeší problém dlouhodobé udržitelnosti důchodových systémů z důvodů stárnutí obyvatelstva. Takže z naší strany nic nového.

0 0
možnosti
JP

J31i45r75i 27P47i96l27n48y

6. 3. 2023 17:30

Zkuste se podělit i o informaci, kolik bere Germán důchodu, když ceny jsou u nás stejné jako u nich.

3 0
možnosti
Foto

Namaloval jste to hezky růžově, ale budiž.

Přesto musím konstatovat, že současná vláda je neskutečně NESCHOPNÁ a neuvěřitelně HLOUPÁ, v tomto případně kolektivně. Mám na mysli jejich bobříka mlčení vůči občanům. Když se nedokázala od Babiše popučit, co to znamená neinformovat, popř. mást občany, nemám přiléhavé a propustné adjektivum pro popis jejich chování. To nedokážou najít nějakého mluvku, který by alespoň jednou týdně svolal tiskovku a informoval o vývoji, změnách a důvodech? A to jsme zatím jen u důchodové "reformy". Jak budou postupovat, až budou pokřivovat daně, aby lepili díru v rozpočtu?

To máme fakt ve vedení státu jen stádo hlupáků"8-o

5 2
možnosti
ZH

Alternativa k této vládě je bohužel ještě hloupější a neschopnější. Zdá se, že jsme v pěkné bryndě.

0 5
možnosti

Jistě. Před 3 týdny Jurečka - "V okamžiku, když už jsou mimořádné valorizace realizovány , tam už je nějaké legitimní očekávání a já nemůžu z hlediska ústavních principů přijít a říct teď vám to legitimní očekávání seberu."

v lednu Stanjura, na valorizace se sahat nebude, rozpočet si s tím umí poradit. NERV i poradní sbor varovali včas. Ale nekompetentnost vlády to zcela jistě není. Viníkem je opozice a dle slepých fanoušků vlády ten důchodce. Bravo pane Zdechovský. Jo jo, signály Fialovy vlády řešili od jejího nástupu vše, řešení následovala až poslední v Evropě po předchozích avízech, že právě ona ne, a ještě neomylně v té snad nejblbější podobě. A to si sem ještě dáte jako důkaz vlastní neschopnosti ten graf, jenž právě v tomto roce kulminuje. Ten jste s panem Jurečkou k dispozici opravdu, ale opravdu před 3 týdny neměli?

Stejná situace byla se stavebním spořením v roce 2011. Víte pane Zdechovský, jak to u ÚS dopadlo a to nebylo tak brutální znásilnění jednacího řádu, jaký jste předvedli vy. Nad českými politiky opravdu nelze než kroutit hlavou, co všechno "dokáží"

15 0
možnosti
Foto

Nestrachujte se vždyť už je připraven zákon o dezinformacích.

3 2
možnosti
Foto

J18a64n 76Š33i51k

6. 3. 2023 10:01

Přesně tak. Hrozně by mě zajímalo, kolik firem přidalo letos svým zaměstnancům tolik, co se přidalo důchodcům. Hlavně k mladým a začínajícím rodinám to není fér. Hezký den

5 7
možnosti

Víte pane Šiku, o tom nárůstu důchodů stran valorizací věděli v NERVu i v té komisi a rok opakovaně varovali. Zkuste si pustit tu televizi. Tohle už přehlédnout nemohla ani ta ČT. A argumentace, která se dotýká poměru mezd a důchodů je pro informovaného člověka neadekvátní, protože jejich pohyb neprobíhá shodně v čase. Váš argument by mohl platit, pokud by se jednalo o trvalý stav. Ale ten graf s tou kulminací říká, že už je to v poklesu, ale tihle borci to vyřešili stran valorizací trvale, nikoli jednorázově. To trvalé řešení pomalu stárnoucí populace by měla obsahovat přece penzijní reforma nikoli valorizace. A vše v řádném legislativním procesu, představte si že není neodůvodněný.

8 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.