Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Posun v migrační politice?

Vždyť ta šílenost, kterou v roce 2021 - kvóty na počet zaměstnanců ze zemí mimo EU, je stále v platnosti!

Vládní nařízení 233/2021, které bezdůvodně šikanuje zaměstnavatele, kteří potřebují zaměstnat cizince a cizince, kteří mají všechny potřebné doklady, ale nemohou je na české ambasádě podat, protože se někdo v ČR rozhodl, že ze země X může přijet do ČR pracovat 90 lidí, ze země Y jich může přijet 200 a ze země Z 20 000.

Tohle je prostě špatně, nepochopitelné, nelogické a nespravedlivé!

V Thajsku vyhlásí loterii o 55 volných termínů na podání žádosti na čtvrtletí, každý z lidí, kteří sem chtějí přijet pracovat musí pokaždé zaplatit 1500,- THB (cca 1000,-CZK) a když nejsou vylosováni, za tři měsíce si to musí zopakovat a tak pořád dokola, než v té pochybné losovačce mají štěstí.

Na 55 volných termínů se pro období říjen- prosinec hlásilo 258 lidí, leden až březen 240.

Násobeno 1000,- CZK.

Oni v ČR práci mají, zaměstnavatelé na ně čekají, jak na smilování, ale podat žádost o zaměstnaneckou kartu nemohou.

Takže pokud je nějaký posun v migrační politice od roku 2021, tak zásadně k horšímu.

Tedy pro cizince, kteří sem chtějí přijet legálně, jsou prověření a mají v ČR zajištěnou práci.

Jak to je s "uprchlíky" před válkou v Sýrii z Maroka, Indie, Tuniska apod., netuším.

0 7
možnosti
LK
JN

Hned, jak jsem uviděl titulek článku a jméno autora, tak mi bylo jasné, že tohle bude dnes na titulce. :-)

19 2
možnosti
Foto

Titulka a karma, to vás to žere furt???

3 7
možnosti
MH

Jo, jo, aneb jak se vybodnout na předvolební sliby a proklamace (nedopustíme zákaz spalovacích motorů, budeme mírnit green deal)a doslova podvést vlastní voliče. Můj hlas jste dostali naposledy.

20 6
možnosti
Foto

Jsem rád, že vás humor nepřešel ani v novém roce.

14 4
možnosti
JK

Politice neuděli v předsedictvu nic, čím by zlepšili život obanů. Před volbama do EU v roce 2019 měla ODS, TOP 09 v programu sjednodit kvlaitu potravin. Teď měla jedinečnou možnost toto téma zviditelnit a připomenout. Ale vybodli se na to a tím jsou už u většiny obyvatel nad 18 let nevolitelní!

21 4
možnosti
RK

Jo přecednictvo....;-D Vysoká škola života se hned pozná ;-D

1 5
možnosti
JV

Dezolátům z SPD, Trikolory a KSČM se naštěstí nepodařilo poškodit Česko. R^EU[>-]

6 19
možnosti
MB

Zato těm ostatním se to povedlo. ;-D

18 6
možnosti
MB

Souhlas, i radostné zjištění, že jsme čehosi důstojného schopni. Nepochybný úspěch pana Fialy a hlavně? Těch robotných a spolehlivých úředníků k zajištění. Kritika tety ze ZOO, od pávů a Tomia? Sympatický důkaz pravdivosti tvrzení ...

Já překvapivě i chválím EET. Nikoliv jeho obsah a nesmyslnost pojetí. Upozorňuji na jednu z mála funkčních věcí - Stát si dokázal zajistit svá data. Věc další, že s nimi neuměl pracovat. Využíval k nesmyslným represím a nátlakům. Byrokraticky OSVČ v ničem neulevil. Elektronický systém, ovšem kupodivu fungoval.

Rýsuje se z toho zřejmé. Navázat na zkušenosti z vedení EU+ nepapírový přenos dat. Mít užitečné úředníky a systémy.Neotravovat lidi - digitalizovat. Obíhat musí data, nikoliv člověk. A tak posunout celou ČR ... :-)

8 5
možnosti
JK

Vládu je nutné pochválit za to, že vybraná témata dokázala politicky pružně přizpůsobit nové mezinárodní situaci, to není tak běžné, kostnatost některých politiků je známa. Další pochvala vládě je za to, že nikdo z ní si zbytečně nevětral svoje ego a vybrali pro důležitou práci odborníky, kteří tématům rozumí lépe. Největší chvála je pro ty odborníky, úředníky, kteří celý ten kolotoč drží v chodu tak, že se dojde k závěrům a zásadním rozhodnutím.

Díky této vládě vidíme co je to být Evropanem, že Češi už nejsou jen kverulanti co podvádí u dotací, ale někdo, jehož názor je radno respektovat. Doufám. že nám to vydrží.;-)

10 2
možnosti
TV

nejvetsi dotacni podvodnik tu dokonce kandiduje na prezidenta. Pravda, neni to cech.

0 0
možnosti
HH

Tak doufejme, že to tak vydrží...posledních 8 let vlády nemajitele jsme byli neviditelní a vše se jen odkejvalo...viz. Burešův grýndýle...

10 5
možnosti
MB

Ale co, viditelní jsme byli dost.Bureš zajel do Brusele.Ve 2 patře vyjednal dotace. Výtahem přejel do 6 podlaží. Tam zase zasedala komise OLAF. Všechno stíhal, v chalupě byl známý a ČR slavná..Nyní tedy oni - zase stíhají jeho ...:-)

3 0
možnosti
Foto

J81a75n 73Š48i82k

2. 1. 2023 10:35

Mě se působení našich lidí v Bruselu taky líbilo, nešlo jen o politiky, ale taky o úředníky, na které se často zapomíná. Jen si myslím, že to bude jako vždycky v obdobných případech. Venku budeme vnímáni daleko lépe než doma....Hezký deb

11 4
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.