Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J76a15n 13V17l67k

14. 12. 2022 7:35

Zdechovký by raději měl zpytovat svědomí a řešit své vztahy s kamarádkami a kamarády z EU, kteří čelí obvinění. Maďarsko je zástupný problém.

2 0
možnosti
Foto

R14o28m83a72n 98K61o27z43e72l

13. 12. 2022 15:27

Jen ten, kdo nic nedělá, tak nic nezkazí. Proč se stejným způsobem netepe do Bruselu, do Evropské komise, kde už také bylo nemožných nápadů. To řekl i sám premiér Fiala, že některé nápady z Bruselu jdou nejen proti zdravému rozumu, ale i proti mírně nemocnému rozumu.

2 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

1 1
možnosti

To Madarsko ale lezi tomuhle EU Zdechovskymu v zaludku.... Zjevne delaji neco dobre.

2 2
možnosti

Že nikdo nepotrestá celou EU za prokazatelnou korupci ?

https://www.denik.cz/staty-eu/evropsky-parlament-josep-borrell-korupce-20221212.html

I šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová nemá čisté svědomí - zejména ohledně obří zakázky na vakcíny - ale o tom se raději mlčí.

Myslím, že kdyby se chtělo, tak by se tam na ty hlavy pomazané našlo mnohem víc, jenže ono se moc nechce, že ?

:-P

3 1
možnosti
Foto

J98o57s64e38f 52B85á89r34t29a

12. 12. 2022 16:08

Inflace k dnešnímu datu v %:

- Rusko 12

- Bělorusko 13,3

- Slovensko 14,9

- ČR 16,2

- Polsko 17,4

- Maďarsko 22,5

- Litva 22,9

- Ukrajina 26,5

https://www.e15.cz/inflace-v-cr-a-ve-svete-ceny-graf

2 1
možnosti

Tak třeba tady je to taky zajímavé. To aby byla nějaká rovnováha v názorech na rusáky a jejich úspěchy...

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/valka-na-ukrajine-novinar-jiri-just-o-situaci-rusu-a-rostouc/r~183db4acf07e11ec82b7ac1f6b220ee8/

1 0
možnosti
Foto

J60i98ř80í 64K75i29n43d71l

12. 12. 2022 13:23

Za jeden litr benzínu zaplatíte dnes průměrně 31,60 korun. Pokud však budete tankovat v hlavním městě Budapešti, za jeden litr zde zaplatíte 41,30 korun.

1 2
možnosti

Pro ty jásající nad Vaší bystrozrakostí snad ještě tahle Vaše věta: "Člověk nemusí být profesorem ekonomie, aby věděl, že vyšší ceny bývají na volném trhu obvykle projevem toho, že je daného druhu zboží málo. Umělé udržování cen na nízké úrovni při nedostatku komodity na trhu nedostatek nevyřeší. Pouze povede k tomu, že se nesníží poptávka po nedostatkovém zboží, přestože by správně měla."

No on člověk nemusí být profesorem ekonomie, aby věděl, že ceny elektřiny, ropy a plynu (dnes a už dlouho) s trhem nemají díky západu absolutně nic společného s trhem. Burzovní ceny nejsou cenami tržními. Chápu, že míříte na ty, kteří věří, že za ty burzovní ceny jmenovaných komodit může Putin.

On i ten poslední balíček "sankcí" týkající se ropy je v pravdě přímo přiznáním, kdopak za ty burzovní ceny může.

Je bohužel příznačné, stran mnohých diskutujících, jak snadné je ale hodně lidí vodit za nos. Nehledě na to zjevné. Máš-li problémy, ukaž, že druhý má horší. Jaký jiný smysl má Váš článek.

7 12
možnosti

Tak si ten svůj první odstavec naroubujte na Maďarsko, ekonome z VSŽ.;-)

6 1
možnosti

P59e85t54r 72N10e37d33v83ě19d

12. 12. 2022 12:35

Europoslanec a takhle manipuluje? Co to DPH v Maďarsku??? To přeci nechali být. Také bysme kompenzovali tak málo, jako Maďaři? To, že nám trochu klesla meziroční inflace, protože se projevila ve výpočtu ta "cílená" pomoc všem, kdož má měřidlo na elektřinu je také notně zavádějící. Skutečně je oproti loňskému listopadu, či prosinci to podstatné jen o 15% dražší? Nebo spíš o 25 až 30%?

Neměl by se zástupce vládnoucí strany vyjadřovat trochu jinak, než ve stylu který jste právě předvedl, pane europoslanče?

3 7
možnosti

Ano, INTERPRETACE politika vládnoucí strany. Netuším, jak věta v reakci pana Hrušky souvisí s Babišem a ANO, ona přesně sedí na argumentaci Fialy, vládnoucích stran koalice a na tento Váš článek. Dnes jste už vynechal u Maďarů ten plyn, Tam to bylo příliš okaté, že. Takže Maďarsko podle Vás žije ve vzduchoprázdnu, nikoli uvnitř Evropy. Vaše pseudoargumentace by platila, stručně řečeno, pokud by Maďarsko žilo za zavřenými hranicemi.. To jste jaksi pominul. Stejně tak jste „přehlédl“ jak vítr pastoušku skutečnost, že ceny pohonných hmot zastropila maďarská vláda dočasně a od počátku se tím nijak netajila. Že pokles cen u nás je způsoben nižší poptávkou v důsledku recese, kterou si západ způsobil v energiích docela sám, že je způsoben i nižší poptávkou Číny, kde řádí covid v rekordních číslech. Ne nic z toho a spousta dalších faktorů na to Maďarsko žádný vliv nemá, za pokles cen „múže“ přece Vaše vládnoucí koalice. A tak by se dalo pokračovat až ke skutečným příčinám, které zdaleka nespočívají jen v tom, na co se Vy, buď jako nekompetentní politik nebo skutečně účelově politikařící politikář soustředíte. Reakcím se nedivím. Obdobně byste podobnou stať mohl napsat i o Polsku (stran potravin) či dokonce o USA, a tam přímo o těch pohonných hmotách. Takže pan Hruška se trefil přímo na komoru, jen nějak nelogicky místo Vás, Vaši vlády a Vaší argumentace si ve svém výroku zcela nelogicky dosadil opoziční stranu. Ani ne vlastně tu, ale jméno arciďábla Babiše. Proč by měl přemýšlet, oč v tom zastropování skutečně jde a o čem vlastně ten Havlíček a tedy ANO hovoří. Vaše vláda přece vůbec netvrdila, že zastropovat nebude, a kupodivu zastropuje. A nakonec se chystá zastropovat i ten průmysl. Jen skutečně nejhorším způsobem, s nejhorším načasováním v Evropě, včetně vůči těm Maďarům. Ti navíc vůbec nečelí „trestání“ ze strany EK, že.

7 9
možnosti
Foto

Pominu úplně politiku a podívám se z pohledu občana - rok jsem měl levný benzín. Teď to vláda zrušila, naskočily vyšší ceny, ale vydělal jsem na tom.

8 5
možnosti

Vydělal jsem na tom inflací 22 %.;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.