Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Eurostat hovoří jasně:

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Natural_gas_price_statistics

Cena energie v EU závisí na řadě různých podmínek nabídky a poptávky, včetně geopolitické situace, národního energetického mixu, diverzifikace dovozu, síťových nákladů, nákladů na ochranu životního prostředí, nepříznivých povětrnostních podmínek a úrovní spotřební daně a zdanění. Upozorňujeme, že ceny uvedené v tomto článku zahrnují daně, odvody a DPH pro spotřebitele z řad domácností, ale nezahrnují vratné daně a poplatky a DPH pro spotřebitele mimo domácnosti.

Jiné relevantní zdroje bohužel k dispozici nejsou, snad jen :

https://www.youtube.com/watch?v=HQ_et6m4I38

:-/

0 0
možnosti

J62i51ř86í 87V38o46l68n94ý

16. 10. 2022 10:07

KDU-ČSL pana Zdechovského vymírá podobně jako KSČM. Sešup není tak rychlý, ale trend výsledků voleb hovoří jasně. Pochopitelně politologové o tom zatím mlčí, ale po příštích eurovolbách to bude jasné. SPD je 2,5x silnější a tak se pan Zdechovský snaží vylít svůj kyblík špíny. Pokud by byl ruský plyn dražší než americký, tak by ho ani Maďarsko nekupovalo.

1 1
možnosti

J22i37ř51í 36V60o92l57n78ý

16. 10. 2022 9:59

Pan Zdechovský je jediný europoslanec, se kterým jsem si potřásl rukou. To jenom na okraj. Do plynovodů z Ruska byly investovány neskutečné částky a i panu europoslanci musí být jasné, že se kvalitní zboží, kterým ruský plyn nesporně je, velice brzy znovu prosadí. Ostatně Španělsko letos dovezlo o 130% ruského LNG více než loni. Nakonec se ukáže, že sankce dodržují jenom hlupáci.

0 0
možnosti

Být europoslancem ještě neznamená, být duševním gigantem !

;-(

0 0
možnosti
Foto

Minimálně 3 analýzy zveřejněné v blogu jsou buď chybné nebo úmyslně zkreslené. Stačí se podívat na kurz EURO:forint a vidíme, že pán má špatné informace anebo prostě lže. Podobně je tomu tak i v případě zastropovaných cen energií. Netuším, odkud autor čerpal data a informace, ale lze s jistotou konstatovat, že jsou chybné, či nějak autorem upravené.

Takovéto "experty" tady fakt potřebujeme. Kdyby napsal nemám rád Orbána, bylo by to jasné a průhledné.

4 3
možnosti

Tady je graf kurzu forintu k euru. https://www.kurzy.cz/kurzy-men/kurzy.asp?A=G&V=3&m1=EUR&m2=HUF&od=11.10.2021&do=11.10.2022&T=0

V čem autor lže?

O co opíráte svou jistotu, že autorovy informace jsou chybné, když ani nevíte, odkud čerpal? A odkud čerpáte Vy?

Buďte konkrétní.

1 0
možnosti

Občas si příspěvky tohoto pána přečtu,abych zjistil,jestli je pořád stejná trouba...nic se nezmněnilo...;-(

8 2
možnosti

No jo. Greendealisti a ekologisti, nezřídka i z Ruska placení, v posledních x letech dělali vše proto, aby se evropská energetika stala závislá na ruském plynu. Včil tu máme výsledek. Jádro fuj, uhlí fuj, všechno na Občasné Zdroje Energie zálohované plynem. A cenami plynu se ted dá pěkně vydírat.

Díky bohům má naše vesnička středisková uhelnou teplárnu.

5 0
možnosti

jenže ono to uhlí je fakt fuj

1 0
možnosti

Fakta hovoří jasně. Zdechovský si platem z EU opravdu polepšil.

14 11
možnosti

J86o78s98e58f 76W31e84b50r

11. 10. 2022 6:25

Když to říká myslitel Zdechovský ,tak to bude zaručeně pravda.

3 14
možnosti

No, v tomto má pravdu a popisuje to správně. Maďaři nakupuji stejně dráhy plyn, jako my a mají s jeho cenou stejné problémy, jako my... https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/madarsko-lazne-rostouci-ceny-plynu.A221011_060501_eko-zahranicni_misl

4 1
možnosti

Je skvělé, že všichni v Bruselu vědí, jak to vypadá v Maďarsku a kde se tam udělaly chyby, škoda jen, že se tam neví jak to vypadá v EU a kde se udělaly chyby, protože se ty chyby stále opakují a nebo se na nich stále trvá, jako je nefunkční trh s energiemi, nefunkční emisní povolenky atd..

18 8
možnosti
Foto

Chtejte po vsech poslancich informace, kalkulace a studii dopadu green dealu. Cokoliv.

1 0
možnosti

No . Clanek je to peknej az na to ze klicova informace o trzni cene za nakup plynu je zalozena na jednom "udajne"zdroji.

10 3
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.