Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I OSN uznala že Gruzie zaútočila na Osetii první.

To jen pro pořádek.

5 1
možnosti

Gruzie pouze nastolovala pořádek na svém území. Rusáci tam neměli co dělat. OSN nic takového neuznala. Jižní Osetie je mezinárodně uznávanou součástí Gruzie.

0 0
možnosti

Umlčet či vypískat, to není svoboda slova a demokracie, ale začátek občanské či celosvětové války. Snad se vyspělé lidstvo poučilo, když my v ČR jsme stále ve vývoji.

2 0
možnosti

Malá otázka- kde jste byl když USA napadlo Irák , Sýrii, Lýbii ,Srbsko -to nebyli agrese? Jó , to byla jen humanitární bombardování.

5 4
možnosti

A kde jste byl, když Rusko napadlo Čečnu a Gruzii.

1 3
možnosti

Neschvaluji jakékoli války a násilí vč. toho Ukrajinského.

Štve mne, ale že se měří dvojím metrem. Že vládcové zemí Perského zálivu masivně porušují lidská práva, kde žena je zbožím, že zavraždí opozičního novináře na území svého velvyslanectví je OK. Kritizovat ale budeme Čínu za porušování lidských práv. Když USA vrhnou do jiné země pod stupidním tvrzením, že má zbraně hromadného ničení, je vše OK. Pokud Rus vtrhne na Ukrajinu pod podobnou stupidní záminkou je zle.

Bohužel po 2.sv.valce byly v Norimberku souzeny válečné zločiny jen Německa. Nikdo nesoudil Rusy za Katyň, nikdo spojence za kobercové nálety na civilní cíle, nebo použití prvních atomových zbraní proti civilistům. Je mi jedno, jestli zabíjí zběhlého agenta (Skripala), nebo ruskou novinářku. Pro mne to jsou zločiny a jejich strůjce by měl čekat trest.

Ale podle zvykového práva jsou hodní a zlí. Hodným holt projde vše.

3 1
možnosti

Že je Něbenzja pouze mediální kašpar je už dlouho všeobecně známo. Nicméně, to co jste napsal je sice pěkné a i logické, ale jak toho dosáhnout? Jak docílit vyloučení Ruska z RB OSN nebo alespoň provést nějakou reformu? Ten problém totiž nejsou jen ti rusové, ale též třeba to zcela nesmyslné právo veta jen pro vyvolené. Už jenom jeho zrušením by se činnost této organizace výrazně zlepšila.

0 0
možnosti

Eurohujeři na tím nejsou o nic lépe a Scholz a celá tamější garnitura by měli lést kanálem

0 1
možnosti

Bezzuba prohlášení? OSN byla, je a bude vždy jen diskusní fórum a její usnesení nikdy nebudou vymahatelna.

Už vidím, jak si OSN odhlasuje, ze ma Rusko opustit Ukrajinu, KLDR se zbavit jaderných zbraní, Čína uznat nezávislý Taivan, USA opustit Kosovo nebo kdokoliv udělat cokoliv, a ten či onen stát poslechne.

Od vzniku OSN bylo stovky válek a OSN žádné nezabránila, protoze na to nemá nástroje a nikdy je ani nedostane.

Koukat se na OSN jako na něco jiného než komunikační platformu a čekat od ní, že může zabránit válce či čemukoliv jinému negativnimu, je naivní.

2 0
možnosti

Plynu je dost, jenže ho nechceme kupovat, ale prodávat, a o to jde především.

0 0
možnosti

Můžete tu vaší odvážnou myšlenku rozvést?

1 0
možnosti

Ideální by bylo, aby Rusko bylo denacifikováno a putinovští rusáci převychováni.

12 0
možnosti

"A není to málo Antone Pavloviči?" co takhe denacifikovat a převychovat všechny co nesoulasí se lhářem Zieglerem??? Přece nejsi rasista a nebudeš upředosťnovat podle národnosti či státní příslušnosti. To by se soudruhům v Breusele nelíbilo, že převýchovu upíráš někomu jen proto, že není rus...

7 5
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.