Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Zjednodušit legální migraci a stanovit jednotná pravidla pro celou EU, bylo potřeba už dávno.

Protože to, co se děje v ČR, když potřebujete přivézt pracovníka ze třetí země, je skandální!

Neustále se měnící pravidla, nutnost ověření již superlegalizovaného osvědčení o kvalifikaci naším ministerstvem průmyslu a obchodu, které ale k tomu, aby diplom vůbec začalo ověřovat, potřebuje číslo jednací z ambasády (takže další zdržení cca měsíc a vyhozené 2000,- za kolek) a nevětší bomba na závěr "vládnutí" Babišovy vlády bylo pro firmy zaměstnávající cizince vládní nařízení 233/2021, kde někdo od stolu stanovil kvóty, kolik zaměstnanců z té které třetí země smí za rok přijet.

Dva covidové roky nemohl nikdo, spousta jich odjela domů a když přestaly covidové restrikce, přišla tahle Babišova a Hamáčkova pomsta.

A ani po roce ten nesmysl nikdo nezrušil.

Chápu, že vláda teď má starosti ohledně cen energií, napadení Ukrajiny Ruskem a spousty dalších problémů k řešení, ale zrušit tohle nařízení minulé vlády může jednou větou.

0 0
možnosti
PK

Nic nového jsem ve Vašem příspěvku nenašel. Evropa nemá řešení (nízká porodnost, odchody do zahraničí, nechuť dělat i kvalifikovanější práce) , masivní migraci lze jen trochu přibrzdit. I ČR potřebuje statisíce migrantů, máme malou výhodu že většina je zatím z "bílého", nikoliv africko-arabského prostoru.

Mladý Španěl Vám na stavbu či "agro" nepůjde, to by se asi musel vrátit Franco.

Četl jsem např. o slabém zájmu Španělek dělat v Nizozemsku zdravotní sestry, pečovatelky, v LDN apod. A tam nebyl důvod mzdy, nešlo o východní Evropu

0 0
možnosti
ZZ

Před 8 měsíci byla vedle stavba a firma tam vyměnila partu Ukrajinců, kteří dělali opravdu mizerně za partu 8 španělů. Opravdu Španělů !!!

Ti opravili co Ukrajinci zmršili a celou stavbu během 14 dní dodělali - až jsem se divil, jaké měli pracovní tempo - i kvalitu odvedené práce.

0 0
možnosti
Foto

Když čtu, že EU má na něco recept (řešení) očekáván opět problém a vlnu nevole.

2 0
možnosti
MK

Evropa se poučila z minulých chyb. Nesmíme dopustit, aby se nadále vytvářely tzv. no-go zóny, které vidíme v některých státech západní Evropy

Zdroj: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=790900

Mě by spíš zajímalo, jaký recept má EU na to, jak se s těmito no-go zónami vypořádá. Nemá nic. Tyto zóny se rozšiřují a budou rožšiřovat tak rychle, jak roste natalita v nich.

6 0
možnosti
JR

J60a81n 67R48á22ž

22. 8. 2022 12:48

Naštěstí se už víc než o tom, kdy bruselšti panáci vygenerují svými rozhodnutími zcela mijicimi se s realitou rozpad Evropské unie ve stávajícím složení, diskutuje o tom jako bude Evropa vypadat po jejím rozpadu.

Takže všechny diskuze v orgánech EU o migrací, než dojdou k nějakým závěrům, budou opět hodně kroků za reálnou skutečností.

2 0
možnosti
MS

No jo. Kdyby ta Okamurova chráněná dílna tu energii, kterou vložila do psaní vyhrožujících mailů na vaši osobu, věnovala svému vzdělání, mohla v pohodě zaplnit tu díru v českých firmách a nemusela nadávat, že údajně podporujete nekontrolovaný příval migrantů. Nemusela by se zbytečně zatěžovat justice. Ale Okamura je ten čestný hoch. Omluvil se až po několika odvoláních a pravomocném rozhodnutí soudu.

1 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.