Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Problém byl spíš v tom, že FB nedokázal rozlišit, zda ona zvěrstva byla spáchaná Ruskou, či Ukrajinskou stranou, protože i AI později prokázala, že původně propagovaná varianty masakrů ( našimi sdělovacími prostředky ) nebyly pravdivé.

:-/

0 0
možnosti

Lidi mají prostě tendenci hlavně sdílet to co si myslí že je "exkluzivní". Zprávy z ověřených médií jsou dostupné a tak implicitně každý počítá s tím že je sdílet nemusí. Dezinformační weby mají ze svojí podstaty daleko minoritnější pokrytí a mnohem aktivnější základnu lidí ochotných to "sdílet než to zakážou".

A díky tomu že algoritmus není vycvičený na hledání pravdy ale pouze na propagaci lidmi "aktivního, lajkovaného a komentovaného" obsahu tak se dezinformace šíří lépe. (navíc správná dezinformace má s sebou i reklamu takže motivace je odstraňovat je veškerá žádná dokud by se nestáhli zadavatelé reklamy).

A mazání a blokování je bohužel taky dílem algoritmu co nepozná lež/pravdu ale pro změnu má za úkol mazat a banovat zprávy/obrázky z masakrů a dalších vyobrazení/zpráv které jsou povětšinou závadného nebo trestného charakteru.

Dokud FB nebude mít nařízeno co a jak má propagovat nebo kontrolovat tak neexistuje motivace aby se něco změnilo, a i potom pokud jim vyjde že pokuta je levnější tak ani potom. A když do toho zatáhneme diskuzi na svobodu slova a cenzuru tak se dostáváme k nutnosti lidi vzdělávat, kontrolovat a kriticky analyzovat čtený text a obsah, neboli nemožnému.

0 0
možnosti
Foto

"Logiku" Facebooku nechápu. Nedávno jsem dostal ban za sdílení fotky, která prý znázorňovala nahotu, ale o chvíli později tu samou fotku na svůj profil dal iDnes a to bylo OK.

Cenzuru tam zjevně dělá nějaký systém umělé inteligence, který jen potvrzuje staré pravidlo, že "umělá inteligence dokáže být horší, než přirozená blbost"...

9 0
možnosti
JH

Mel jste tam moc ruzovozlute, proste odstinu barvy kuze a asi tam rozpoznal nejake obliceje a ejhle, nahota na napriklad kolaci s jahodama odhalena ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.