Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

V jiném článku je zmíněn farmář. Má 80 hektarů pozemků a 180 krav. To je víc než dvě krávy na jeden hektar, skutečně dost intenzívní chov. Jeho půda musí být kvalitně vyhnojena kravským hnojem od těch krav, bude to určitě černozem s vysokým obsahem uhlíku, respektive humusu a s vysokou zádržností vodních srážek. A s vysokou úrodností.

1 1
možnosti
EH

Jediné, co má pro ekologii smysl, je vybíjení lidí. Jak chtějí uživit ty masy, když se bude produkovat méně potravin? 8-o

7 0
možnosti
Foto

Ano, zavedeme kanibalismus! ;-D

0 0
možnosti
LC

Nizozemský premiér se nezbláznil. Jen je na čele peletonu, který diriguje EK a EP (to je ta instituce kde sedáváte). Ale on ho na čele peletonu časem někdo vystřídá, zase s nějakou progresivní myšlenkou, kterou jste v bruselských kuloárech už určitě zaslechl.

8 0
možnosti

Čím jich Holanďané více vymlátí, tím lépe pro nás. Ještě by si Dánové mohli uvědomit, že tam mají extrémní počet prasečáků a hned by se našim zemědělcům dýchalo lépe.

Co se intenzity zemědělství týče, ono se nelze moc divit, že tam toho mají moc. Rozloha lesů. Finsko 73,1 %, Rakousko 46,9 %, ČR 34,5 %, Polsko 30,8 %, Dánsko 14,4 %, Holandsko 11,1 %. Dokonce i UK (13 %) má vice lesů než Holandsko a to je UK známo tím, že lesy zlikvidovali kvůli lodím.

2 1
možnosti
PK

Oni je nevymlátí ale omezí chov. My jsme také řešili jak snížit negativní důsledky průmyslu v severních Čechách.

1 2
možnosti
JS

Bohužel rudozelených pomatenců je v Evropě hodně. A nesvádějme to na EU, je to předvším problém voličů, kteří tyto pomatence volí.

21 1
možnosti
EZ

Tak to jste v jednom klubu. Ty seš blázen už hodně dlouho Michaláku!

0 2
možnosti
Foto

Jako obvykle od Vás demagogie založená na polopravdách a je otázkou jestli díky vaší neznalosti (což je tristbí u europoslance) nebo díky vašemu populismu při shánění hlasů.

Realita je taková že důvodem není ochrana klimatu, ale silné znečištění povchových a spodních vod v Holandsku a zamoření jejich půdy sloučeninami dusíku. Vliv na klima jen okrajovou součástí toho plánu.

Na svém FB to osvětluje např. Jakub Hruška což je přírodovědec, který se podobnými věcmi zabývá.

https://www.facebook.com/jakub.hruska.923

2 12
možnosti
RP

Zato mají půdu z hnoje těch krav plnou humusu, vysoce úrodnou, takže yvsoce produktivní a s vysokou zádržností vodních srážek. Ne jako u nás.

Holt je vždycky něco za něco, buď vybijou krávy a během pár desetiletí nedostatku kravského hnoje jim jako u nás spadne obsah humusu v půdě a úrodnost půdy a zádržnost, vsakování vodních srážek atd. Nebo krávy nevybijou, jejich půda bude vysoce úrodná a s vysokou zádržností vody, ale bude jim tam smrdět čpavek a ve vodách budou mít víc dusičnanů.:-)

5 2
možnosti
JM

J79o87s41e67f 38M89i36k56i12n

11. 7. 2022 12:33

Českým občanům nezajistíte dostupnou levnou energii, pokud ji budeme nakupovat na burze v Německu.

12 1
možnosti
MH

M62i10c11h48a70l 18H54y87k75l

11. 7. 2022 11:28

Toto je učebnicový příklad politickoekologického pokrytectví. Je naprosto jasné, že to co nevyproduktují v Nizozemí to se doveze že zahraničí a je více než pravděpodobné, že výroba bude ještě méně ekologická než v tom Nizozemí.

24 0
možnosti
TK

Asi nebudou jíst steaky (hovězí) a místo toho vodní trávu. Nakročeno k tomu mají.

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.