Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Budouicnost jadra. Za dnesnich podminek i pri benevolenci EU schvalovaci rizeni a nasledne soudy s enviromentalisty zaberou jiste par let. Vystavba pak desetileti. Naklady astronomicke. A jediny schopny dodavatel spolehlivych reaktoru a paliva je dnes Rosatom. Sny o americkem Westinghouse, coz je zkrachovana spolecnost., ktera nepostavila v USA reaktor od 70 let minuleho stoleti. Minireaktory funguji, ale pouze ve vojenskem provedeni (ponorky).Evropa je pro nuklearni energii diky Green Dealu ztracena.

0 0
možnosti
Foto

V USA sice Westinghouse nepostabvil jadernou elektrárnu už dlouho, ale v Číně dokončil dva reaktory v roce 2018.

Že greendealeři zavedli Evropu k energetické bídě, o tom asi není sporu.

0 0
možnosti
MB

Ja uz jen cekam az USA a Brusel zakazi jaderne palivo z Ruska a az jim to Fialka odkejve :-)R^

1 2
možnosti
Foto

Když může Ukrajina používat palivo od Westinghouse, tak můžeme tak.

1 0
možnosti
GK

Pane europoslanče! Píšete: "Naprosto šílené nápady zelených extremistů jsou pro Evropu sebevražedné a nesmí projít..." Naprostý souhlas, avšak co když projdou? Co pak?

Dostáváme se reálně do stavu, kdy vlády budou muset přijmout řešení ve stylu: "vy si v Bruselu nařizujte a zakazujte a my to stejně uděláme podle svého, i za cenu velkých státních nákladů". Že časem bude nutno začít různé nesmysly z Bruselu prostě ignorovat, sděluji již několik let. Teprve až kritická situace zřejmě pohne vlády k neposlušnosti a rozumu.

7 0
možnosti
JS

Evropa páchá sebevraždu od vzniku EU ...

6 1
možnosti
PD

P38a57v78e73l 30D14e74k73a51n

27. 6. 2022 13:12

Já asi něco nechápu. Na jednu stranu poslanci vůbec netuší, co bude zítra. Na druhou stranu hlasují o zákazech a nařízeních, kterými poškozují EU na desetiletí dopředu. Nebo za výsledky jejich hlasování stojí lobby, dotace a korupce.

14 0
možnosti
HP

Za výsledky jejich hlasování stojí nejčastěji vymyté mozky...;-)

0 0
možnosti
JK

J64a79n 28K59a35r96a83s52e45k

27. 6. 2022 10:47

mozna by nebylo od veci, aby se ti 'atomovi' Francouzi nejdriver naucili provadet servis na tech stavajicich jadernych elektrarnach aby ty jejich elektrarny taky fungovaly ( a ne jako v soucasnosti, kdy chybi 1/3 instalovaneho vykonu kvuli havarijnim stavum).

Ono to s temi atomovymi elektrarnami taky neni legrace to udrzovat.

Ted me najednou :-) napada ... nechteji event. Francouzi aby jim ty opravy tech jejich 'nemocnych' JE zaplatila Evropa? Ze by za tou 'zelenou' atomovou energii byly nakonec zase jen penize?

At zije atomova energie!

Atomovou elektrarnu do kazde rodiny!

Slava atomovemu odpadu - zdroji energie budoucnosti!

0 21
možnosti
TB

Absolutně netušíte, čím jádro nahradit. Jako každý grýnpisák.

8 0
možnosti
AK

Pokud chce Německo spáchat energetickou sebevraždu,tak ať se zrujnují sami a netahají do toho zbytek Evropy.Pokud naše vláda utne Lipskou burzu a bude se prodávat jen přebytky,tak Němci si pak uvědomí,že to nepůjde bez jaderných elektráren.

24 0
možnosti
JR

J47a32n 30R32á37ž

27. 6. 2022 13:44

Němci potichu místo špinavých JE, které chtějí definitivně zavřít, spouští elektrárny a teplárny na čisté uhlí.

Není nic, co by více připomínalo Kocourkov, než německý Green Deal.

9 0
možnosti
JV

Musíte se lépe informovat. V Německu je řeč o prodloužení do platného TÜV u 3 JE . Vlastníci nemají vůbec o nové zájem. Jaderná energie se neamortizuje .

0 0
možnosti
JR

J77a47n 41R71á41ž

27. 6. 2022 13:46

Tuto informaci lze získat kde?

0 0
možnosti
JN

I s panem Zdechovským se dá někdy souhlasit.

5 0
možnosti
MB

I rozbité hodiny ukážou 2x denně správný čas.

2 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.