Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Henry ví o čem mluví.

Čím déle se boje povedou, tím bude Ukrajina menší a menší.

;-(

0 1
možnosti
Foto

Nebo se může rovnou vzdát a nebýt celá hned. :-/

1 0
možnosti

Zatím to spíš vidím tak, že čím později začne Ukrajina vyjednávat, tím horší podmínky vyjedná. Samozřejmě, je to jen můj osobní dojem, za který obdržím spoustu mínusů a několik nálepek. Ale zkuste si pane poslanče počíst třeba v The Washington Post.

1 3
možnosti
Foto

A jak by podle Vás vypadaly ty podmínky, na které by Rusko přistoupilo a které by zároveň nebyly pro Ukrajinu horší?

2 1
možnosti
Foto

Z Ukrajiny k nám přišlo 211 HIV pozitivních a všichni vyhledali lékařskou pomoc. Máme tak vzácnou příležitost ukázat jim v jaké kvalitě máme zdravotní péči o nemocné s AIDS, která u jednoho nemocného stojí kolem 300 tisíc. Nejen ministryně obrany si bude moci se 4 miliardami hrdě klepat na prsa, ale i ministr zdravotnictví je bude moci hrdě vypnout, byť jen s pár desítkami milionů.

2 3
možnosti

Vláda fialové Národní fronty zmrazila platby za státní pojištěnce do systému veřejného zdravotního pojištění a ponechala jej na loňské úrovni a tím ušetřilo 14 miliard korun.

Je to symbol dnešní doby – vzít 14 miliard korun určených na zdraví našich občanů a ošetřit jimi bezplatně Ukrajince a naše zdravotnictví tak opět přivést do problémů.

;-(;-(

0 0
možnosti

S mrtvolami bylo třeba něco udělat.

Čekání na Ukrajinskou armádu, nebo Azov, by mohlo vést k rozšíření infekcí a moru.

;-)

0 0
možnosti

Jsou odporní lidé, kteří tady hájí ruSSácké vrahy žen a dětí a hlásají, že takovými gaunerům je třeba ustupovat.

3 1
možnosti

Vrahy žen a dětí nelze hájit.

Nicméně vymýšlet si obvinění, které připravila SBU, také není košer.

Viz -

Ukrajinci odvolali ombudsmanku. Zabředla do líčení zvěrstev, pro něž nemá důkazy.

:-/

0 0
možnosti

J75o57s38e72f 39N67i54k28l

30. 5. 2022 15:22

"Stačí si místo Ruska dosadit nacistické Německo a bude krásně vidět, jak je takové uvažování totálně scestné a nebezpečné."

Zdroj: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=787765

A nemusíte dosazovat jen Německo, mohl jste klidně dosadit i USA.

1 5
možnosti

J19a49n 17R30á73ž

30. 5. 2022 15:09

Když sledujete situaci na ukrajinské frontě, nikoliv ovšem v ČT, ale na amerických a britských webech, tak je jasné, že Zeleńsky by měl přestat blufovat, že jeho armáda vítězí. Čím dřív si sednou s Putinem k jednání o podmínkách míru, tím méně budou zbytečně, teď už opravdu zbytečně umírat civilisté a zastaví se ničení jejich domů. To co Kissinger říkal, byl takový návod na použití pro Zeleńského jak má přistupovat k jednáních o míru, jestli ovšem nebude s Putinem za Ukrajinu jednat někdo s diplomatickými zkušenostmi místo něho, což by bylo efektivnější.

2 1
možnosti
Foto

A chce Putin jednat, nebo jen diktovat podmínky? A máte nějaký návrh, jak by měl vypadat kompromis, přijatelný pro obě strany?

A kdyby se dohodli, jak zaručíte, že Kreml dohodu splní?

Zatím s Putinem jednali samí lidé s diplomatickými zkušenostmi, a výsledek nějak nebyl.

Co kdyby šel vyjednávat sám Henry?

3 0
možnosti

...prezident Volodymyr Zelenskyj, který vytrvale apeluje na další dodávky zbraní a na rychlé uznání kandidatury své země do EU.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/petr-fiala-evropska-rada-jednani.A220530_094813_domaci_knn

Já tomu nerozumím, ale včera jsem si mezi reklamami přepnula na Barrandov a Soukup tam řekl jednu věc: dodávky zbraní na Ukrajinu budou nejspíš stagnovat, protože zásoby budou docházet a tak rychle se zbraně nevyrábějí, jak by asi bylo potřeba. A údajně Rusko má potenciál daleko větší. Třeba to tu někdo uvede na pravou míru.

0 3
možnosti

Už jsem to taky někde zaslechl. Asi je pravda, že za druhé světové války jel válečný průmysl na plné pecky, a to jak na straně Německa, tak i spojenců (včetně USA). Vše se přizpůsobilo zbrojnímu průmyslu. Dnešní potenciál EU a USA je jistě velmi velký, ale nijak horečně se bohužel zbraně a munice zatím nevyrábí. Všechno jede dál běžným tempem, možná na rozdíl od Ruska, které přepadení Ukrajiny dlouhodobě připravovalo.

1 0
možnosti

Když je pan Zdechovsky takový odborník, ať nám vysvětlí úlohu Německa a Francie při Minskych dohodách. Byli tam jen do počtu nebo měli a mají dosud o problému nejlepší informace, ale nikdo se jich neptá proč jsou dnes tak zdrženliví a opatrní v otázkách podpory Ukrajiny.

7 6
možnosti
Foto

Tak nám je vysvětlete VY.

0 2
možnosti

Pane Zdechovský, opět jste nezklamal. Zdá de mi už delší dobu, že říkáte věci, který chce většina slyšet. Kissinger Vás tedy zklamal. Můžete vyjevit Vaše řešení pro krvácející Ukrajinu a naše peněženky. Vážně si myslíte, že napadení později nad Rusy zvítězí? Váš stranickej kolega, pan Čunek řekl, že to by se musel stát zázrak. Myslím, že je realitě blíž, než Vaše bojovný odhodlání od klávesnice. To odhodlání Vám nevyčítám. Těch bojovníků od monitorů na život a na smrt je, třeba i zde, celá řada. Možná by dali dohro i několik rot, i velitel by se našel. Napadá mě jeden náš kolega, alias Zasloužená karma.

12 6
možnosti

Bojovníků je plno, ani není divu, ale těch kolaborantů co se šiškou v kalhotách radí, ať se všichni vůdci vzdají, kdepak asi berou taková moudra.

3 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.