Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Švýcarsko, se svou nulovou inflací, zrušilo všechny sankce proti Rusku a uvolnilo mu jeho veškeré devizové rezervy.

;-)

0 0
možnosti

Vyděračským požadavkům putinovského Ruska by se nemělo ustupovat. Jestli je ve smlouvách o dodávkách plynu a ropy uvedena platba v eurech, mělo by se to dodržet. Myslím si, že kdyby celá EU jednotně požadavek na platbu v rublech odmítla, Rusko by nakonec ustoupilo. Je to jen o tom, kdo má větší koule. Nejhorší, co může EU udělat je, nechat Putinovi jistotu, že trumfy v rukávě má on. Příště se tak třeba může stát, že dodávky ropy a plynu podmíní například návratem hranic NATO před rok 1997, nebo jiným bláznivým nápadem.

1 0
možnosti

Nevíte co je ve smlouvách napsané, protože náš stát žádné takové smlouvy nemá a je zcela závislý na překupnících.

;-)

0 0
možnosti

J25a26n 90R11á76ž

10. 5. 2022 14:14

Pane Zdechovský, podle mne jste přímo ukázkovým modelem politika naprosto odtrženého od reality. Vystupte z názorového akvária, ve kterém se pohybujete a velmi pozorně naslouchejte lidem, kteří musí snášet dopady nápadů, vzešlých z Bruselu. Možná Vás překvapí, že pro většinu je dnes, jak se říká, bližší košile než kabát, a zvyšující se účty za energie a paliva, které už mnozí objektivně uhradit nemohou, přehlušují u nich vše.

0 1
možnosti

Tyto washingtonské zdroje, Brzezinski, Kissinger, Jeffrey Sachs Vás pane europoslanče usvědčují.

https://thehill.com/opinion/international/3473500-why-sanctions-against-russia-may-not-work/

https://www.zerohedge.com/geopolitical/long-lucrative-bloody-road-world-war-3

Z čeho? Z ekonomického ničení ČR i Evropy. A definují ve jménu čeho. Nechť ČR a EU zdechne, že pane Zdechovský.

0 0
možnosti
Foto

Sankce poškozují především nás.

8 4
možnosti
Foto

Copak, Vy máte podíl v nějaké ruské firmě? Že se ptám ... ;-D

1 2
možnosti

J87a45n 49A54b15r24t

9. 5. 2022 14:03

Plyn nekupují státy, ale soukromé společnosti. Těžko se bude soukromému subjektu zakazovat otevřít si devizový účet v ruské bance.

3 1
možnosti
Foto

Tak proč chce Putin platit v rublech? ;-D

0 0
možnosti

Děkuji za toto sdělení a pěkně prosím pane poslanče jak se vy osobně staráte o zájmy Čechů?

10 0
možnosti
Foto

Vy se nedokážete o sebe postarat sám? :-P

1 1
možnosti

Je zajímavé že se stále předhazuje Maďarsko jako ten kdo porušuje sankce, ale nejméně deset evropských dodavatelů na placení do Gazptombank pristoupilo ..mimo jiné OMV, Uniper, chystá se italská ENI..Maďarský ministr zahraničí otevřeně priznal, že zákaz dodávek ruské ropy by zruinovalo národní hospodářství.

14 0
možnosti

J38a97n 95R82á54ž

10. 5. 2022 14:21

Jestli platit v rublech, což znamená platit eurem ruské bance a ta to převede na rubly, je evergreen našich hloupých politiků, kteří hledají příležitost, jak se silácky předvádět. Každý rozumný obchodník s plynem už na tento mechanismus přistoupil, jen naši politici mají silné řeči, protože Rusům přímo za plyn nic platiti nemusíme, ale plyn kupujeme od těch, kdo rubly platiti musí, jinak by plyn nedostali a tak bychom ho nedostali ani my.

1 1
možnosti

Tak jak tedy zajistíte plyn do zemí EU? Vy v tom Bruselu si snad myslíte, že je jen na topení. 2/3 slouží průmyslu a když nebude, tak průmysl nepojede. Jste schopen toto pochopit?

14 3
možnosti

J76a72n 72H64a94r86v19a37n

9. 5. 2022 11:33

Prosím Vás, co byste po nich v té bruseli chtěla. Vždyť oni tam už mají komunismus - všechno jídlo zadarmo, atd. Jen ty peníze tam ještě nezrušili. Pamatuji, že Špidla tam měl před mnoha lety měsíčně 520 000, - Kč (v přepočtu), teď je to jistě mnohem více. :-/

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.