Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chápu to tak, že EU vyvezlo zbraně do Ruska a pak ty samé poslalo na Ukrajinu, aby se jimi bránila. To je aspoň kšeft, protože časem, je bude třeba na obou stranách zase doplnit.

3 0
možnosti
Foto

Ne, tam poslalo hlavně různé komponenty do zastaralých zbrojních zařízení. Zbraně tam nedodávalo, ale hlavně technické celky.

0 0
možnosti
JP

Od dob Štěpána Lotrinského , který obchodoval s Pruskem, aby jeho manželka s Prusy valčila , nihil novum sub soli.

5 0
možnosti
PD

P58e32t61r 58D98o13k19t15o66r

28. 3. 2022 12:17

Pane Zdechovský, máte v tom Ojrosojuzu pěkný bor nepořádek

4 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

1 1
možnosti
Foto

Všiml jsem si, že Váš kolega europoslanec Ivan David šíří desinformace (lži) , které mohou zakalit vztah našich občanů k Ukrajině a obětem války i oslabit vůli k pomoci. Jako by žil v jiné zemi. Tedy ne v ČR, která odsuzuje invazí na Ukrajinu a poskytuje uprchlíkům z Ukrajiny pomoc. Jestli je toto svoboda slova, která ČR svým občanům zaručuje, tak časem mohou mít naši lidé "vygumováno" podobně, jako se to stalo Rusům. Nehledě k tomu, že lži o biologických zbraní na UA, mohou naplňovat skutkovou podstatu trestného činu. ČR začala bojovat proti desinformacím. Pokud je tohle ten boj, asi to nebylo myšleno moc vážně.

7 4
možnosti
JH

J44a91n 12H23y96n75e66k

28. 3. 2022 10:41

Pane Zdechovský. To co popisujete je pouze uplatňování základní myšleny kapitalismu a to je zisk. Pokud jakýkoliv obchod opustí, tak tím mnohonásobně ztratí. Nic víc a nic méně na vzdory embargu. Embargo je jen politická obezlička.

Když neobchoduji přímo, tak obchoduji pomocí prostředníka. S tím nic nenaděláte. Můžete to pouze kritizovat. Je jen otázkou proč se to nekritizovalo posledních 8 let.

7 4
možnosti
Foto

(AD Hynek) Obchod Evropy s Ruskem je minimální, ale pro Rusko je zásadní. Rusko dohromady mimo zbraní nic nevyrábí. I na výrobu zbraní je pro Rusko důležitý dovoz. Pro náš stát je zásadní Německo, kam nejvíce vyvážíme , pak je to Slovensko Polsko, Francie, Velká Británie, Rakousko, Itálie, Nizozemí, Maďarsko a Španělsko. Rusko je někde daleko vzadu.

3 0
možnosti
VF

Tak tak. Když se válčí, tak se kšefty hýbou že ? Veřejné nebo tajné, práva a sankce si strčte za klobouk. Z každé války někde někdo profituje a namastí si kapsu. Historicky všechny blokády a všechny sankce ve svém důsledku nikdy nebyly dlouhodobě účinné a vždy se našly způsoby jak je obcházet. A nejvíc to odnesou vazalské kolonie, jejichž satrapové se točí v zadelích svých pánů a ve své podbízivosti jsou papežštější nežli papež.

6 1
možnosti
Foto

Na žádné válce si žádný stát nenamastil kapsu a ani zbrojní firmy. Války jsou pro každý stát ztrátové.

0 1
možnosti
Foto

V embargu byla výjimka, že se nevztahuje na kontrakty podepsané před jeho vyhlášením. Od roku 2020 bylo embargo dodržováno. Čeští elfové pana označují jako dezinformátora.

0 0
možnosti
SB

Já bych to na rozdíl od vás neviděl tak černě.

V podružnostech, jako nejlepší třeba vývoz zbraní do Ruska, EU sice selhává, ale to je plně kompenzováno tím, že v podstatných věcech, jako je třeba prosazení zákazu názvu "pomazánkové máslo", přímo exceluje.

15 0
možnosti
Foto

A ve kterém dalším členském státě EU je zákaz používat název "pomazánkové máslo"? Víte, co je chráněný název?

2 0
možnosti
MS

R^ Takže EU dluží Ukrajině mnohem víc a měla by se do války na Ukrajině zapojit víc, než jen dodávkami zbraní Ukrajině a sankcemi, o kterých jste přiznal, že jsou bezzubé.

5 4
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.