Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To jsou ale paradoxy, Vaňku, viďte. Tak já už vlastně ani nevím, proč má Rusko takový problém se vstupem Ukrajiny do NATO. Proč se Rusko NATO tak štítí, když i jeho členské země mu vydatně pomáhaly, aby mělo ještě ostřejší munici?

Takže mi poskytujeme pomoc Ukrajině, protože jsme ji pomohly zničit. Tak to byly opravdu monumentálně výhodné obchody se zbraněmi. Tak to si ČR asi myslela, že ty zbraně má Rusko na komáry. Nejsou Rusové oprávněně překvapení, že teď odsuzujeme tu jejich válku, když jsme se podíleli na její přípravě? Možná ano.

2 0
možnosti
Foto

Pardon, MY poskytujeme

1 0
možnosti
JM

J82o70s22e48f 66M10i16k81i63n

28. 3. 2022 19:34

EU by měla hlavně zajistit, aby země které jsou postiženy embargem a válkou dostaly odpovídající kompenzace

1 4
možnosti
VV

Tohle budete muset Josefe Mikine vysvetlit. Ktere zeme jste temi postizenymi myslel?

0 0
možnosti
JSS

Když jde o kšeft, pak i solidarita jde stranou. Naivita západu až debilita, neív, že Rusové zbroji? Ne chtějí nazpět nějaké rakety , ale výbušné....

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že nešlo o naivitu.

0 0
možnosti
JR

J45a41n 27R34á50ž

28. 3. 2022 16:21

Z denních zpráv o postoji k Rusku v Kocourkově, zvaném EU:

Západ Rusko od systému SWIFT nemůže odpojil úplně, protože by to výrazně zkomplikovalo obchodování s ruskými subjekty. Výměna zboží mezi EU a Ruskem může pokračovat, zejména pak nákupy ropy a plynu, které Rusko ve velkém vyváží. Politici na Západě a obzvláště v Evropě zatím podle BBC v energetice postupují opatrně, částečně pro obavy z nárůstu cen, který by vedl k ekonomickým problémům na domácí scéně.

(echo24.cz)

Postoj Scholzova kabinetu, v němž mají důležité slovo Zelení, neovlivnily ani apely ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, aby se Evropa ruských energií zřekla a přestala tak financovat ruskou vládu. (seznam.cz)

Německo v sankcích proti Rusku šlape na brzdu. Sice je schvaluje, ale nesmí moc bolet. Kancléř Olaf Scholz oznámil, že embargo na ruský plyn nepřipadá v úvahu. "Našim vědomých rozhodnutím je pokračovat v obchodních aktivitách s Ruskem v oblasti dodávek energie, řekl Scholz" (forbes.cz)

To jen, aby mne někdo neobvinil s šíření dezinformací, když vyslovím názor, že platbami za plyn EU nepřímo platí Putinovi válku na Ukrajině.

10 0
možnosti
Foto

Platí, máte pravdu. Bohužel, až na Bidena a několik dalších nikdo nepředpokládal, že se Putin zcvokne.

Zavřít hned kohoutky by bohužel nešlo, musí se rychle najít jiné zdroje.

Jestli to během týdne dokážete, dostanete Nobelovku.

Problémem Západních demokratických principů je, že se předpokládá, že aspoň v Evropě (a RF ta částečně leží) se bude dodržovat fair play.

Zde se demokracie střetla s pravěkem.

Připomínám, že ještě docela nedávno pořádala armáda RF a NATO společná cvičení - a ono to opravdu vypadalo, že se z RF stane přijatelný stát.

5 0
možnosti
JW

J83a18n 40W20a46l47t38e80r

28. 3. 2022 15:30

Ale ono to bude pokračovat. Jen co uzavřou příměří. Němci a francouzi se přetrhnou aby mohli znovu obchodovat. Plyn budeme odebírat ještě dva roky. To je výsměch a schválnost.To je jak obchodovat s Hitlerem a dodávat mu peníze na plyn a cyklon B

14 0
možnosti
Foto

Díky za článek.

Nemůžete prosím napsat o dalších vývozech zbraní (do SA, Kataru atp.) a k čemu jsou tyto zbraně používané? Když tedy nás tak pohoršuje jen Rusko....

Myslím, že by lidi měli prokouknout ty hrátky a propagandy/zamlčení čehokoliv, co se nehodí...

6 8
možnosti
OD

Drahá, zbraně byly dycinky k zabíjení. Bud se tomu říká lov a zabíjejí se zvířátka a lidé jen omylem, nebo se tomu říká válka a tam se zabíjí fšecko a s chutí.

Vzhledem k tomu, že stále patříme k deseti největším vývozcům zbraní, jedeme ve všem, o čem se píše.

Poslední překvápko - zbraně se výhradně a pouze prodávají těm kdo za ně zaplatili.

6 1
možnosti
OD

Pokud zbraně vyvážejí členské státy, je obvinění EK (EU) tak trochu pláčem na špatném hrobě.

Pokud se nemýlím, členské státy mají svou svrchovanost a pokud jí uplatňují tím, že obcházení společné úmluvy artikulované EU, podrážejí nejen úmluvu, ale i samy sebe.

Co jste, europoslanče učinil proto, aby česká vláda nevydávala vývozní licence do země, kterou embarguje? .... vynadal Bruselu.

2 0
možnosti
Foto

Naše vláda a žádná vláda v Evropě nevyvážela zbraně do Ruska v době platnosti embarga. Pouze se vyvezlo to, co bylo smluvně dohodnuté a zaplacené. Tu výjimku Embargo povolovalo.

2 1
možnosti
JP

J82i59ř50í 41P20a66u87l

28. 3. 2022 13:20

Takze ted by mela EK dat zminenym firmam miliardove pokuty za poruseni sankci.

8 0
možnosti
RC

- vyvazi to CR nebo firmyv CR?

- je na to nutne statni povoleni?

- proc EU poslanec breci TADY ze EU exportuje do Ruska zbrane?

1 1
možnosti

Tak snad je to lepší, než kdyby alibisticky mlčel, ne?

3 0
možnosti

Doufal jsem, že naše země máslo na hlavě mít nebude. Ta naděje zhasla po přečtení seznamu hříšníků. Je to ostuda.:-/

8 0
možnosti
JM

J12o34s83e14f 40M60i84k57e18l

28. 3. 2022 23:58

Ale nějaké lovecké bouchačky nebo letecké motory (do L410 nebo L39?) je něco jiného, než např. nejmodernější termovize a navigační systémy do tanků a bombardérů.

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.