Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Inu, každý nemůže být chytrý. Problém je v tom, že nikým nevolený hlupák dostane šanci rozhodovat. Jakožto úředník by neměl mít tu možnost. Jen dělat to, o čem rozhodne EP.

0 0
možnosti
Foto

Nepřeskočilo jí, to je začátek, jednou přijde den, kdy na to budeme vzpomínat jako na legrační opatření. Historie se nám tak nějak opakuje, nejdříve bylo zakázáno něco říkat a následně bylo stíháno si něco myslet. Tak snad už jen kupředu levá. ;-(

0 0
možnosti
Foto

Když vidím, kam se dnes svět ubírá, jsem ráda, že jsem stará. Nikdy mě nenapadlo, že tato slova použiji, ale je tomu tak. Co však naše děti a vnoučata, kdo z evropských politiků se pustí do boje s tímto svinstvem,Rv které k nám přichází. Neznám jiný výraz, ničení historie, kultury, morálky a lásky k bližnímu si ho zaslouží, dal by se použít i silnější, ale ten by tady asi neprošel.!!

1 0
možnosti
Foto

J84o42s12e25f 41B36á21r29t10a

22. 12. 2021 10:23

Řešíte Dalliovou, ale vždyť je to tam sám magor, jeden vedle druhého.

1 0
možnosti
Foto

Je to tam jeden magor vedle druhého, ale to už tady opravdu bylo a nedopadlo to dobře.

0 0
možnosti

Europoslanec Zdechovský hlasuje pro Green Deal a pak se proti němu ohrazuje ve vlastním blogu. Přeskočilo mu?

2 1
možnosti

Pan Zdechovský to dělá už delší čas. Má cit pro prezentaci postojů, které se líbí širší veřejnosti a samozřejmě mu cit nechybí ani při "správném" hlasování mezi bruselskými konšely. No, a ono mu to, nutno přiznat, funguje.

0 0
možnosti

Problém je, že kočka už je z pytle venku. Moderně se tomu říká Overtonovo okno. Je úplně jedno, že myšlenka je na začátku zavržena. Párkrát to někdo zopakuje a nechá si vynadat, pak už bude podobná zhůvěřilost vyvolávat jen potřesení hlavami, po té si toho většina přestane všímat, za nějakou dobu se smíří s existencí skupiny nebo skupin, kteří takovou rétoriku používají a nakonec se z toho stane norma.

0 0
možnosti

Pane Zdechovsky, vy jste tady v Cesku asi dlouho chybel. Vzdyt my jsme sami sebe presvedcovali, ze tady se slavil odjakziva zimni slunovrat, pac my jsme pohane.

0 0
možnosti

Tp sice ano, ale nikdo se proti používání výrazů Vánoce nebo Velikonoce nesnášenlivě neohrazoval.

1 0
možnosti

L36u92d39ě52k 50N67ě91m21e55c

21. 12. 2021 13:18

Ten dokument nemá být přepracován, ale rovnou zničen. A ta paní má být ze své funkce eliminována.

5 0
možnosti

Ja s tim problem nemam, ma to rozumnou podstatu, ostatne to je jeji prace, jako komisarky pro rovnost.

0 7
možnosti

To by možná byl argument, kdyby ta dáma zároveň doporučovala, aby se nepoužívaly výrazy jako "ramadán", "chanuka" nebo "beltain". Prostě by se říkalo jen "svátky" nebo "období" s přidáním příslušného data nebo - v případě pohyblivých svátků - charakteristiky. Sice by to bylo poněkud neohrabané a nepraktické, ale mělo by to logiku. Stejně tak s výrazy jako "kolonizovat", "bojovat" a podobně. Za chvíli by se tak slovní zásoba omezila na cca třista sluníčkových nebo alespoň dokonale emočně neutrálních výrazů. Hezká představa. Zvláště některým politikům by radikální zestručnění projevu jen prospělo.

Jenom s těmi jmény si to nedovedu představit - byla by povolena jen jména arabská a latinská? Nebo by byl vydán seznam schválených jmen, které by komise uznala za "s ničím nesouvisející"?

3 0
možnosti

J88a84n 13R49y30c27h49l63i73k

21. 12. 2021 10:23

Kolonizace Marsu se nedoporučuje nikoli kvůli útlocitným Marťanům, ale kvůli národům, které byly v minulosti kolonizovány zlým bílým patriarchátem. Osobně bych to nedramatizoval. Každý přece ví, že Sezóna se slaví proto, že před dvěma tisíci let se Malice a Júliovi narodil tučňák, který si vybral gender až na základě správné indoktrinace vzdělávacími institucemi. Obě rodičovské osoby byly dostatečně progresivní, aby ho v tom podporovaly, a tím umožnily vítězství inkluzivního proletariátu nad utlačující tradicí a bigotním konceptem zdravého rozumu.

2 0
možnosti

Zkuste napsat takhle nějakou knížku. Obávám se ale, že už ve druhé kapitole nebudete textu rozumět ani vy sám.;-D

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS