Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kecy. Plané řeči jen další úředníci a stohy papírů. Už se v tom topíme.

0 0
možnosti

RvRvRv

Viděl už někdy někdo jediný důkaz o ruském vměšování do veleb, brexitu apod.?

Tím nemyslím, když třeba někdo v Rusku napíše, že si myslí, že brexit bude fajn...

1 0
možnosti

A koneckonců třeba i o novičoku anebo té z naší strany naprosté frašce jménem Vrbětice, kde se nejdříve naši rozezlení politici předháněli v silných slovech, byť o tom nevěděli nic a dodnes pořádné důkazy nikde.

Podobnou jednostrannou zaslepenost bych spíše čekal od známého parlamentního rusobijce Bartoška, nikoli od pana Zdechovského. Škoda.

0 0
možnosti

A kdy bude celá ta slavná EU řešit boj proti americkým dezinformacím, které tento spolek tak s velkou oblibou papouškuje, poněvadž je to přece náš kámoš?

V tomto selhala úplně stejně. Rv

2 0
možnosti
Foto

To, co dělá jedna strana, dělá zákonitě i strana druhá. Pokud jedna strana zbrojí, druhá strana se snaží vyzbrojit ještě lépe. Pokud jedna strana má na ambasádě špiony, je jisté, že je má i strana druhá. Pokud jedna strana používá dezinformace, ta druhá to musí dělat taky.

3 0
možnosti

A co je to platne, kdyz rusove cenzuruji uz pristup k internetu. Mely by to teda staty delat take tak?

1 0
možnosti

M13a80r35t76i60n 15Š88u47l49c

15. 11. 2021 16:45

Jeden z vašich nejslabších příspěvků ..prázdné tlachání o dezinformacích a vměšování ze strany Ruska a Číny.. jak z minulého století, jen s dosazením jiných padouchů..

V každé době a za každého režimu bude existovat nějaká oficiální pravda a názory, a stejně tak budou existovat alternativní či opoziční názory, fámy, pomluvy, konspirační teorie atd. Že si na tom přihřejí svojí polívčičku i různé státy je vcelku pochopitelné. EU se svými finančními fondy (k podpoře určitých procesů ve světě), ekonomickým, politickým a mediálním zahraničním vlivem ale přece v žádném případě nezaostává.

Pak to zní velice pokrytecky, když se na jedné straně volá po svobodě šíření informací a pluralitě názorů, ale zároveň se nepohodlné názory vydávají za dezinformace nepřátelských mocností .. a ta jindy tolik zatracovaná cenzura se lidem podává jako něco, co je má spasit před nepřátelskými mocnostmi.

Prostě je to furt stejné a napříč režimy ..jen někde méně či více zastřené a sofistikované.

5 1
možnosti
Foto

Desinformace pomáhají šířit i ti, kdo o nich právem mluví jako o nebezpečí - naši politici. Zřejmě jsou takovými zastánci absolutní svobody, že dávají své twitterové účty k dispozici nejen sprosťákum všeho druhu, ale i těm, kteří opakují jako kolovrátci ty desinformace , proti nimž náš stát chce údajně bojovat. Poněkud schizoidní. Jsou to JEJICH účty. Měli by si toho být vědomi a spravovat tak, aby jejich obsah nebyl jako hnojiště vulgárních urážek, útoků a šířených nesmyslů. Každý hospodský si hospodu uklízí i po těch, kdo mu ji ušpiní méně obvyklým způsobem. Recidivující čuňata mívají i zákaz vstupu.

1 0
možnosti

J61i27r60i 61T20i14c41h97y

15. 11. 2021 15:43

Tak nevim, vymysly jako kontinuita pohlavi, homofobie, islamofobie, bily rasismus, bila priviledge, systematicky rasismus. hodnoty multikultury, przneni jazyka (anglickeho), gender(!) preci prichazeji ze zapadu.

1 0
možnosti
Foto

Když nemáš Rusko vraž tam Čínu. Američané asi zaútočili na Irák na základě lživých rusko/čínských informacích o chemických zbraních? Facebook, který vlastní Rusko nedávno ovlivnil americké prezidentské volby a ještě to přiznal. Pro Zemana hlasovalo 5 mio Číňanů. Tečku máme z Běloruska? Za zdražení elektřiny může přímo Putin?

6 1
možnosti

Jakpak asi EU ukáže svou sílu, když zhruba z poloviny tam rozhodují postkomunistické země, k nimž se nyní při dozvucích covidu paradoxně připojily např. Německo a Rakousko v podobě jakýchsi totalit. praktik pod rouškou "ochrany" před nákazou, jaksi se vyrušily z možných vzorů lepších řešení skandináv. země - úspěšnější a s nižšími zásahy do práv občanů. Proti Rusku a Číně je třeba se bránit, ale proč tedy WHO nyní hodnotí vakcínu Sputnik s předem avizovaným záměrem umožnit i těmto občanům cestování? Aby se Putin příště nezlobil, že nemůže na summit osobně, jen online? A proč v Číně evropské země dál vesele vyrábějí různé věci, které by se měly vyrábět radši v Evropě, např. léky, to je hodně citlivá záležitost. A proč se nechat vydírat Putinem přes plyn, když ho můžeme patrně získat od Norska? Co je či není dezinformace, o tom by hlavně neměli rozhodovat politici, nechala bych to na soudech, většina občanů je schopna ochránit svůj zdravý rozum sama, bez politické nápovědy. Vždyť i z WHO zaznívají rozporuplné postřehy ke covidu. Evropsk. země nemají jednotné postupy ani u vakcín, např. skandináv. země nyní přerušily očkování mladých s Moderna pro obavy z výskytu zánětu srdce ve vyšší míře než u Pfizer.

0 3
možnosti

Pane Zdechovský, v dnešní šílené době už mě ani tak neděsí ti, kteří chtějí kádrovat původce informací na informátory a dezinformátory, na ty hodné a ty zlé. Neděsí mě už tolik ti, kteří za vším zlem světa vidí svého politického oponenta nebo konkurenční mocnost.

Děsí mě ti, kteří si ve své zaslepenosti myslí, že vždy a za všech okolností rozpoznají pravdu a leží, děsí mě ti, kteří si myslí, že sami mají jednak dost informací, aby o tom rozhodli a jednak jsou přesvědčeni, že vůbec mají právo o něčem takovém rozhodovat. A děsí mě ti, kteří mají pocit, že jejich pohled na věc je ten jediný správný.

Pane Zdechovský, tvrdím-li totiž:

"Evropská unie podporuje nelegální migraci a láká k sobě migranty", pak formálně řečeno lžu, ale de facto mám pravdu.

Kdo to rozsoudí, který pohled na věc je ten "správný" a který je ten "špatný", kdo rozsoudí, které hledisko je v praxi důležitější? Nějaký euroúředník, nebo nedej bože eurounijní politik?

8 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.