Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Pana Fendrycha a jeho výplody snad nebere vážně už vůbec nikdo.

0 0
možnosti
PB

P82e74t21r 20B59u58r10i61a28n

30. 10. 2021 1:14

Naprosto přesně vyjádřeno. O tom posouvání definic znásilnění, domácího násilí a sexuálního obtěžování by se dalo debatovat sáhodlouze a je to, a ještě bude, velký problém.

"Normálně ke mně přišel o přestávce a ptal se mě, jestli si dám taky kafe. No chápeš to? Takovej lůzr!"

"Ho nahlaš, ne?"

1 0
možnosti
Foto

Ano :( jak pak mají chtít i oběti něco nahlašovat, když pak slyší “se o Tebe otřel nosem, co?” Navíc i 7000 znásilnění ročně (míra nahlašování 10 %) mi zní dostatečně strašně na to, abych chtěla od vlády to řešit. Ale pokud možno bez ideologie, tedy nehledě na pohlaví, individuálně a v kontextu.

0 0
možnosti
Foto

J73a30n 43Š97i22k

29. 10. 2021 8:19

Důležité je, abyste se problematice jako politici věnovali. Roste násilí slovní na sociálních sítích, s přičtením negativních zpráv, růstem cen, apod. se dříve nebo později projeví i v násilím fyzickém. Násilí sexuální je pak pro mnoho mužů tím nejjednodušším "vypuštěním" negativní energie. Jaká je vlastně definice sexuálního násilí? Případy, kdy v manželském vztahu řekne žena ne a k sexu na nátlak muže stejně dojde, i když je jí to nepříjemné, se asi těžko registrují a přece to může na ženské psychice také zanechat stopy, zvláště, když dochází k opakování. Kdybychom k tomu přičetli sexuální obtěžování na sítích, seznamkách, atd., možná by ta čísla byla děsivá. Za mě děkuji, že se tématu věnujete. Hezký den

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

definice domácího násilí je k nalezení třeba tady: https://www.domacinasili.cz/co-je-domaci-nasili/ - je pro to typické cyklické opakování a jasná role oběti. Zdaleka se to netýká jen žen, je dostatek výzkumů potvrzujících zhruba stejnou míru agresivity žen i mužů, jen muži využívají více spíš fyzických dispozic, ženy spíše psychického násilí.

Jsou samozřejmě i definice jiné, např. ve zmíněné Istanbulské úmluvě, která je kontroverzní pro své poměrně extrémní postoje (článek 3: “domácím násilím” se rozumí veškeré akty fyzického, sexuálního, psychického či ekonomického násilí, k němuž dochází v rodině nebo v domácnosti anebo mezi bývalými či stávajícími manžely či partnery, bez ohledu na to, zda pachatel sdílí nebo sdílel společnou domácnost s obětí). Psali jsme k tomu s kolegyní článek: http://casopis-zsfju.zsf.jcu.cz/journal-of-nursing-social-studies-public-health-and-rehabilitation/clanky/1-2~2020/186-the-influence-of-the-possible-ratification-of-the-istanbul-convention-on-divorce-disputes-in-the-czech-republic-considering-different-theories-of-the-incidence-of-violence

Celkově tvrdím, že se jedná o závažné téma a je nutné se mu věnovat. Ten článek se spíš pozastavuje nad tím, jestli něčemu pomůže házet do jednoho pytle "zírání" a znásilnění a přestřelování čísel + kopání do vlády za to, i když ani ještě nevznikla. Přijde mi prostě dostatečně varující, že tu máme okolo 7000 znásilnění ročně (míra nahlašování 10 %), mluvit o 800 000 je zbytečné a místo řešení se lidé jen začnou smát. A to je přesně to, co nechci.

Hezký den!

TZ

4 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.