Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Včera mi jeden známý řekl, že byl navštívit svou dceru v Rakousku a kladl jí na srdce, ať se rozhodně nevrací do ČR. Mnozí mladí lidé využívají možnosti vycestovat a zkusit štěstí v relativně normálním světě. Demografický vývoj je určitě třeba pozorně sledovat. Škoda, že se politikové nezajímají se vší potřebnou vážností o vývoj naší země, který někdy vypadá jako útěk od demokracie. Samozřejmě, že tuto starost nemohou mít ti z nich, kteří tvrdě makají na tomto černém díle. Ale ostatní by se tomu měli věnovat nejen z hlediska legislativy, ale hlavně si všímat, jak stát nerespektuje ani srozumitelné zákony, ohýbá si je jak se mu zachce, odmítá nést odpovědnost za svá selhání, ctí falešnou solidaritu mezi jednotlivými úřady a resorty a v konečném důsledku tak zastrašuje občany. Jak jste si jistě všiml, došlo to to tak daleko, že i naši lékaři dali ruce pryč od syna pana premiéra. Za určitých okolností orgány veřejné moci přestávají vysvětlovat a zdůvodňovat svá rozhodnutí a s arogancí, jež se stává nástrojem moci, si prázdnými floskulemi s občanem vytřou zrak. Toto zmapovat pojmenovávat a hlasitě vyvíjet tlak na změnu, by slušelo každému politikovi. Trend zatím vypadá jako tichý pád, zatímco zraky našich demokratů se upírají za hranice, kde jsou na tom ještě hůř. Více pozornosti k vlastnímu hnízdu by bylo blahodárné. Podpora jiným je chvályhodná, ale je třeba nepřehlížet vlastní doutnající koudel.

4 0
možnosti
Foto

Nebojte, Prymula má teď deltu, tak on nám to zase trochu zredukuje.

Potřebujeme jen víc Klausů juniorů - ti nám to zachrání.

0 0
možnosti
Foto

Pokud by se lidé rodili hlavně z lásky a zodpovědnosti a bylo jich celkově na světě méně, byl by život na naší planetě mnohem přívětivější.

Jakékoliv výzvy považuji za jalové.

5 0
možnosti
VM

Evropy ubývá a rozšiřuje se do ní Asie a Afrika.

2 0
možnosti
Foto

Ano, počet migrantů každý rok roste.

0 0
možnosti
JL

Výzva=problém. "Problém" stárnutí populace se dá řešit jednoduše tak, že budou dostávat právo trvalého pobytu lidi v produktivním věku ze zahraničí, kteří tu chtějí pracovat. V Česku vidíme, že jsou tady hlavně Slovani z východu, možná tu a tam Rumun, Bulhar, Balkán...Když má někdo zájem u nás pracovat, není to kriminálník, proč by se u nás nemohl usadit natrvalo i s rodinou? Můj skromný názor: z ekologického hlediska by nevadilo, kdyby 50% lidí zmizlo...Vidíme, že lidé vytlačují divokou zvěř, znečišťují prostředí, kácejí lesy, všude staví silnice a přetlačují se automobilisté o parkoviště atd. 5 milionů obyvatel v Česku by úplně stačilo a bylo by tu čistěji. Ovšem tato myšlenka je příliš revoluční, chce to čas... Brusel nic nevyřeší - poslanci jsou voleni asi na 5 let, nahrabou si a co bude v roce 2070, jim může být srdečně jedno. :-)

5 0
možnosti
Foto

Ano, ale takto "vytunelujeme" pouze východní národy, ale nevyřešíme problém, se kterým bojujeme. Podle mě musíme začít řešit problém komplexněji.

0 0
možnosti
JR

J75a18n 36R69á67ž

12. 7. 2021 14:24

Osobně bych byl raději, když budou Evropané tvořit jen 2% světových obyvatel , než když budou tvořit 8% a z toho počtu bude 85% neevropského původu a s jinými kulturními zvyklostmi, než se v Evropě po celou dobu její historie utvářely a udělaly s Evropanů dominantní světové společenství.. To by totiž nebyla Evropa, kterou bych si jako vhodný životní prostor představoval pro naše potomky.

PS. Souhlasím s optimismem mého přítele, který nedávno řekl: Věřím, že Evropané zažijí svou kulturní a civilizační renesanci, jako se stalo Číňanům, když se zbavili následků své nedávné kulturní revoluce, jejíž destruktivní obdobu dnes naopak zažívá Evropa. Pak se samovolně obnoví i populační růst.

6 0
možnosti
VB

Mne by potěšilo, kdyby si některý politic. subjekt porovnal úroveň práv českých seniorů v ústavech např. s Německem a Rakouskem, právní zajištění dodržování jejich práv, kontrola kvality celkové péče. Např. během pandemie Německo, Rakousko a Švýcarsko aktualizovaly základ. práva obyvatel ústavů, např. nepodkročitelné minimum návštěv, právo přijímat externí osoby k různým druhům péče (vč. pedikérů), dodržování zásady, že domov důchodců není vězení, že tito klienti mají právo ústav opouštět, jít na procházku i v době covidu.

5 0
možnosti
Foto

Díky za zajímavý podnět.

0 0
možnosti
HH

Pane Zdechovský, je to opravdu velice závažné, hlavně ten rok 2070. To už se ví, s jakými technologiemi bude fungovat výroba, kolik vlastně bude potřeba lidí k zajištění potravin a základních potřeb?

2 0
možnosti
PK

Počet robotů roste, potraviny zajišťuje proti minulosti zlomek lidí, Ukrajinců přibývá, nezaměstnanost klesla na 3,7% a "lidi nejsou". Problém je to veliký ale pan poslanec v podstatě nic nenavrhuje ...

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS