Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

To je teda zase úvaha. Jak jsem u toho autora zvyklý, těšil jsem se na text prošpikovaný odkazy k podrobnějším "předmětům doličným". Ale úvaha založena na příkladech typu "někoho zablokovali, ale on měl jen nezávadné názory, tak aspoň teď vidíte, jaký je svět" je trošku o ničem, když se člověk nemůže seznámit se samotným obsahem textů a udělat si svůj názor. Jistě nelze doufat, že k tomu postačí ujištění "psal jen nijak škodlivé názory" či "kdo ho zná, ten ví, že zastává jen normální pravicové názory (a kdo by to hodnotil jinak, ho tedy asi logicky nezná či co...). Opravdu nevím, jaký má význam uvádět případ amerického kongresmana, když nyní nelze ukázat, za jaké názory a proč vlastně byl zablokován. To je jako obviňovat dopravní policii z toho, že dala kongresmanovi za něco pokutu, ačkoli nevíme za co a zda to bylo zdůvodněno.

Nicméně se autor textu vyhnul jednomu klíčovému problému, ostatně jak je tomu téměř vždy, když někdo burcuje proti omezené svobodě slova: nenaznačil, kde je nějaká hranice svobody slova (pokud tedy vůbec nějaká hranice podle něj je). Protože je samozřejmě velmi jednoduché a taky populisticky vděčné kritizovat nějaké omezení jen proto, že je právě omezením něčeho. Ale jen málokomu se pak chce dodávat, že nějaké omezení přece jen někde existovat asi musí, že ve skutečnosti nyní nejde o stržení hranice, že jde jen o její posunutí o kus dál. Ale o tom jistě není třeba v danou chvíli mluvit, je lepší se nechat unést euforií hromadného boření zdi. A až opojení pomine, můžeme se začít rozhlížet, kde začít budovat zeď novou.

1 0
možnosti
Foto

FB jsem si smazal a mám klid. Nebudu podporovat takovou svoloč.

6 0
možnosti
PK

To je známá věc a není to jen FB, cenzura je například i na You tube a dalších medií a pokud EU odsouhlasí výsledky Marakéšské schůzky je konec diskuse o nelegální migraci. Jen škoda, že naši zástupci v EU mlčí....

0 1
možnosti
JZ

Mám taky smutné zkušenosti s FB. Nedávno mi třikrát krátce po sobě zablokoval můj účet s tím, že porušuji pravidla komunity, akorát mi není nikdo schopen říci, co tato pravidla obnášejí. Za článek zasloužená karma R^:-)

0 0
možnosti
RP

u vás se nedivím.

píšete a šíříte lži, obsahujete nacistický režim Rv

0 2
možnosti
PD

ale za to můžete vy, policici, kteří přinutili v rámci páchání dobra provozovatele sociálních sítí vyhledávat "škodlivý" obsah a být odpovědní za jeho uveřejnění. Cesta do pekla je dlažděna dobrými úmysly. jednou tedy smáznou to, co se nelíbí vám, jindy smáznou to, co se nelíbí někomu jinému. Svoboda slova neexistje.

19 1
možnosti
MV

Ale vy jste nepochopil podstatu problému. A s vámi všichni, kdo vás plusují. Něco jiného je politický názor a něco jiného lež, manipulace, postoje vyvolávající nenávist, poplašné zprávy a propaganda nepřátelských mocností. Ono to rozlišit jde. Ale ne každý ten rozdíl chápe.

0 0
možnosti
PB

Zcela pochopitelným důsledkem proto bylo volání po důslednějším potírání nenávistného obsahu a nepravdivých informací

Zdroj: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=772227

Tohle je prapočátek toho všeho zla. Jakékoliv takové zásahy musí být pouze v míře velmi omezené a nezbytně nutné. Pokud k tomu ovšem přistoupíme s hurá nadšením ve stylu: je to žádoucí, pochopitelné, potřebné a to vše plošně s tím, že si myslíme, že cenzor bude pečlivě vážit a selektovat, potom jsme na vině my. Cenzor není nikdy umírněný. Na to aby byl umírněný a pečlivě zvažoval mu musíme mazání zakázat! Potom to bude jen v nejnutnějších případech.

Je to jako s puberťákem. Zakažte mu jít po škole s kamarády a buďte si jistý, že půjde na přiměřenou dobu a včas se vrátí. Řekněte mu, že může jít na rozumnou dobu a vrátí se před půlnocí.

5 0
možnosti
LB

L13i65b51o57r 86B32í51l96e94k

21. 6. 2021 13:08

Je tak, v diskuzích může mazat jenom autor, poskytovatel jenom poskytuje, to je jako kdyby v nevěstinci chtěli mazat nevěru dotyčného

0 0
možnosti
MK

Tohle je i vaše dílo, bo tyhle blbiny lezou z Brusele.

3 2
možnosti
MS

V Bruseli nevznikají, ale aktyvysti je částečně přes Brusel protlačují.

3 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.