Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Česko na členství v EU vydělalo. Jak vydělalo ? To zúčtovací saldo je k jakému datu ? A od toho data dále bude co ? Prodělávat ? Bude na nule ? Nebo zase vydělávat ? Reforma ? Jak to moc myslíte vážně ? Nebo jenom kecy, kecy, kecy ?

1 0
možnosti
Foto

Ať dají do čela Orbána, on už to zreformuje tak, že budou spokojeni i francouzští generálové.

1 0
možnosti
Foto

Vy jste na členství vydělal určitě pane poslanče, ale při vší úctě, Vy nejste Česko.

1 1
možnosti
PB

Objektivní článek, karma.

1 2
možnosti
Foto

To už je zase před eurovolbami? Před těmi posledními totiž o reformách mluvili naprosto všichni kandidáti do evropských struktur. Tyto řeči utichly přesně v den voleb a objevily se až dnes díky panu Zdechovskému. Ještě tak sdělit, jak si ony reformy představuje a kdo by je měl provést.

Zasmrádlé prostředí evropských struktur totiž euroúředníkům úžasně vyhovuje a není mi jasné, od koho a jaká reformní iniciativa by měla vycházet. Z jejich strany rozhodně žádná opravdová snaha něco opravdu reformovat nikdy nepřijde.

Jedinou možnou cestou je EU zrušit a vybudovat znova zdola. Štrasbruselské úřednické hnízdo s desetitisíci euroúředníky, europarlament a Evropská komise je naprosto zbytečná.

Z evropských struktur by měla být ponechána pouze Evropská rada, která by se mohla scházet jednou za čtvrt roku. Tam by premiéři mohli přednést své představy a členské země by se k nim mohly, ale nemusely připojit. Dopracování by už bylo na národních úrovních. Dotace by byly zakázány a postaveny na roveň korupce.

To by asi byla moje představa reformy. Jsem si naprosto jist, že nedojde ani na jedno promille. Budeme trpně čekat, až pokrokáři, blouznivci a úplní pitomci rozloží EU zevnitř a ona se zhroutí.

6 0
možnosti
JM

Vydělalo? Spíše vydělali nějací filutové na namaštěných zakázkách z nichž většina zcela postrádala smysl (rozhledny, některé cyklostezky dražší než silnice atd.), nesmyslné dotace.

3 1
možnosti
VV

Ale ti filutove pane Mikine vam umoznili nebrodite se na vesnicich blatem jako pred 30. lety.

1 0
možnosti
JK

EU určitě nějaké reformy potřebuje. Je pomalá, kostrbatá, než se na něčem dohodne, většinou je to s křížkem po funuse. Přesto je to zatím nejlepší řešení. Nic lepšího nemáme a tak i my bychom se měli snažit ze všech sil o zlepšení ve všech směrech a ne házet klacky pod nohy. Czexit je nesmysl. Na to ekonomicky nemáme a pochybuji, že bychom v nejbližší době mohli mít. A odklon k Rusku snad až na pár rudých noků snad nikdo nemůže myslet vážně. Pro Vás karma.

2 0
možnosti
Foto

Ano musí se zreformovat fungování EU

Je třeba nastavit tak aby jednotlivé země, či několik málo zemi spolu nemohly vydírat většinu ostatních zemí. Tedy je potřeba přestat s těmi nesmysly o nutnostech jednomyslného hlasování. A je potřeba aby si země zvyklý, že z EU si nemohou "vyzobávat" jen to co se jim hodí.

Tedy je potřeba volit kvalitní politiky, ne populisty typu Zdechovského.

2 3
možnosti
JK

Souhlas až na poslední větu. Pana Zdechovského i s jeho chybami beru.

1 0
možnosti

Článek zmiňuje nutnost reformy EU, ale ta je představovana v podstatě pouze v podobě témat kterými se EU má či nemá zabývat. Není tam však zmínka o tom že EU potřebuje skutečnou reformu ve formě předání pravomocí zpět na národní státy, ne dalším a dalším utužováním integrace k federální unii - to by byla skutečná a potřebná reforma, ne to co je psáno v článku.

4 3
možnosti
SB

Pan autor je příliš spjat s jednou politickou stranou, která je zase příliš spjata se současnou podobou EU.

Proto od jeho článku ani od něho samotného nelze očekávat nic skutečně podnětného.

3 2
možnosti
SB

Jakákoli reforma má smysl jen tehdy, když ji dělají jiní lidé než ti, kteří dosud byli nahoře. Nesmíme se dopustit té chyby, jako jsme udělali v roce 1968, a sice že jsme jako reformátorům tleskali těm, kteří předtím byli velice úzce spjati s tím, co se tady dvacet let dělo a co i pod jejich vedením a i jejich přičiněním dospělo do stavu, kdy to i podle jejich vlastních slov bylo nutné to reformovat. V tom jim zabránily sovětské tanky, ale přesto by to nemělo naději na úspěch, protože na podstatě režimu nic měnit nechtěli. Když potom o nějakých šestnáct let později přišlo další vedení KSČ s otázkou přestavby, tak už sstomu nevěřil téměř nikdo a dělali jsme si z toho legraci.

Je třeba známo, že nejvyšší německé vedení ještě v jarních měsících roku 1945 zvažovalo možnost podepsat kapitulaci a dohodnout se s vítěznými mocnostmi, že říšským kancléřem bude Goebbels! To by byl totální nesmysl.

Ano, určité dílčí kroky mohou udělat i lidé, kteří s předchozími etapami měli co do činění. Chruščov odstranil nejkřiklavější formy stalinismu, u nás se dá říci totéž o Antonínu Novotném, též ten pokus o reformní komunismus v roce 1968 přeci jenom i navzdory tomu, že to z 95% byl paskvil, měl v sobě nějakých 5% zlepšení, totéž lze říci o Gorbačovově perestrojce. Ta však rozhodně neměla za cíl pád režimu. Gorbačov ho chtěl udržet při nezměněném principu, pouze s kosmetickými změnami. Jeho zásluhou bylo to, že když viděl, že to nejde, tak k tomu přistoupil rozumně a bez krveprolití, ale jeho původním záměrem byly též jen nevýrazné reformy, které by na podstatě režimu nic nezměnily.

S lidmi staré garnuttury v čele, byť třeba částečně obměněnými (Chruščov místo nebožtíka Stalina, Dubček místo odstraněného Novotného, Gorbačov místo vymřelých starých kádrů) lze dosáhnout jen dílčích změn, tedy nějakého neurčitého kočkopsa. Vyřešit skutečné problémy s nimi nelze.

3 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.