Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Bohužel celou tuto módní absurditu nelze nazvat jinak než "rasismem proti bělochům". Vůbec jsem nepochopil, proč to ti lidi dobrovolně dělají, jakého cíle chtějí dosáhnout. Ve mně to naopak vzbuzuje pocit odporu. Ne proti jiným národnostem, ale proti lidem, kteří tento rasismus vyvolávají.

Nevěřím, že by to byl postoj většinové společnosti.

29 0
možnosti
JS

Americani jsou dnes jiz treti generace, ktera je zcela oblbena (brainwashing) skolou a zabavnim prumyslem (Hollywood). V posledni dobe se to jenom exponencialne zhorsuje. Skoly prijimaji nove osnovy, podle kterych od r.1619 veskere bohatstvi ktere bylo v Americe vytvoreno bylo praci cernych otroku. Na poradu jsou reparace.

4 0
možnosti
MG

Sůl nad zlato asi nebude nejlepší přirovnání - to je pohádka, jejíž různé verze se najdou ve folklorech různých národů - a koneckonců nikdo nikdy neřekl, jakou barvu pleti mají lidé v zemi Za sedmero horami. Takže pokud je tam černý princ nebo orientální princezna, těžko někdo řekne, že hraje roli, určenou bělochovi (to samé platí opačně a taky si nikdo nestěžuje, že černoši nejsou v české verzi od V+W). Koukají na to děti, alespoň nám ušetří trapasy jako když jim musíte vysvětlovat v tramvaji, že "ne, ten pán není špinavý, ani vyrobený z čokolády."

Černoši umístění nasilu třeba do seriálu o carevně Kateřině, to byl třeba úlet. A mám podezření, že mohlo jít ze strany autorů tak trochu o recesi a parodování snah některých aktivistů - dáme vám co chcete, ať vidíte, jak divně to bude vypadat.

A bílá Aretha Franklin je úlet bez ohledu na to, jestli ji ztvární namalovaný běloch a připomene tím černochům éru, kdy nesměli hrát ve filmu, nebo nenamalovaný, který zase vůbec nepřipomene Arethu Franklin. Zde problém leží v přihlouplé podstatě celé té béčkové show.

6 1
možnosti
JR

J38a83n 34R88i76c26h45t20e50r

19. 4. 2021 12:19

Omlouvám se, ale ve vašem článku jsem nenašel jedinou větu, již by bylo možno označit za nadsázku. V podstatě všechno je pravda.

6 0
možnosti
Foto

Ano, jsou hnány do extrému.

0 0
možnosti
JM

Študenti VŠ afro-amerického pôvodu žiadajú separované bývanie, šatne aj sprchy. Ja na ich mieste by som sa nebál a pritvrdil by som: chcel by som aj separované miesta v MHD, separované školy, reštaurácie...

Martin Luther King sa v hrobe obracia.

35 0
možnosti

J78a65k11u88b 55Š81o49l76c

19. 4. 2021 11:31

Je fajn dělat si z toho legraci a smát se. Popravdě je to ale děsivé, a jak z toho ven?

18 0
možnosti
EH

Seriál Bridgertonovi. Po pár dílech jsem akceptovala, že prostě černí herci hrají bílé role, takže jsem barvu ignorovala. Jenže po pár dílech jedna černá postava prohlásila, že jsou skutečně černoši - v jakési alternativní historii.

Takže navlíct černocha do kostýmu šlechtice je v pořádku a odbourává to předsudky. Naopak navlíct černocha do kvádru a dát mu život bílého gentlemana (bílí přátelé, bílý způsob života) v nějak detektivce je rasistické, protože se černoch nechová jako černoch.

0 0
možnosti
PN

P54a58t23r42i38k 88N35o38v48ý

19. 4. 2021 18:56

Já to akceptovat odmítl. Nedal jsem ani první díl. On vůbec Netflix je poměrně extrémistická organizace v násilném protlačování černochů do naprosto absurdních rolí.

1 0
možnosti
Foto

Už jen zbývá, aby zmlkl ten zelený skřet z reklam do té doby, než k jeho nadabování bude k dispozici zelený umělec. :-P

37 0
možnosti
EH

Zelení nikoho nezajímají, dokud někdo nevyhlásí grant na jejich ochranu. Pak se najednou najde plno aktivistů, kteří budou bojovat za práva mimozemšťanů. ;-)

1 0
možnosti
Foto

A naopak! Černí umělci by nikdy neměli hrát role, které jsou v knižní předloze pro bílé! ;-D

8 0
možnosti
MP

Zakažme bílým hrát JAZZ!

3 0
možnosti
MP

černý spisovatel - černý překladatel

černý herec - černý dabér

atd.

já bych zašel ještě dál.

Cerný pacient - černá sanitka :-P

(aby mě někdo nepodezíral z rasizmu, je to "reductio ad absurdum", kdy je argument vyvracen tak, že je pomocí myšlenkového experimentu doveden až k jeho absurdním důsledkům )

40 0
možnosti
SB

Přesně tak.

Já "reductio ad absurdum" používám vůči těm, kteří tvrdí, že by svazky lidí stejného pohlaví měly automaticky být rovny manželství muže a ženy.

Vždy píši, že když dítě porodí vdaná žena, je za otce automaticky považován manžel matky. Takže když porodí dítě žena žijící ve svazku s jinou ženou, měla by automaticky být považována za otce ta druhá. Prostě když rovnost ve všem tak tedy skutečně ve všem, a tudíž i v tomhle. Dokonce by se to mohlo i vzájemně vyměnit. Když na to přijde, tak obě ženy z toho svazku mohou porodit. Takže první dítě bude mít za matku Dášu a za otce Miladu a druhé dítě bude mít za matku Miladu a za otce Dášu.

Hodně lidí mi odpovídá, že jsem demagog. Nikoli, já jen do krajnosti dovádím logiku, s kterou jsem nepřišel jako první.,

13 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.