Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Domnívám se, že reforma EU možná není. Úředníci jsou tak lapeni do sítí vlastní důležitosti - možnosti ovlivňovat životy mnoha a mnoha lidí - že se toho dobrovolně nevzdají. A máte pravdu - zamítnutá věc se vrátí oknem, v salámové podobě, nebo jako věta v úplně jiné záležitosti. Ne, EU se dobrovolně nezmění. Jedině zrušit. A opravdu nevím, jak začít znovu - jistě by to zase skončil stejně. Lidé chtějí mít moc a peníze - a ti bez svědomí si s tím hlavu nelámou, nic je nezajímá. Zůstalo by jen u základních smluv - volný pohyb lidí, zboží a peněz? Těžko. Přitom nic dalšího není potřebné, protože by se tenhle stromek zase rozkošatil nad celou Evropu. Problém - má velice jedovaté ovoce.

2 0
možnosti
Foto

Znám cca 900 úředníků a musím říci, že ne všichni. Řada z nich má podobný názor jako Vy a já.

0 0
možnosti
Foto

Myslivost nemusí být destruktivní, ale je amorální, což nemusí být těžba uhlí. Uhlí se těžilo a stále mnohdy těží z nutnosti. Zvířata se v rámci myslivosti zabíjí pro zábavu, nikoli z nutnosti. Stavy zvěře je na části planety nutné regulovat, ale k tomu není nutné si vzít kamizolku, klobouček a s podobně postiženými jedinci obřadně vyrazit do lesů a polí.

Zákaz zabíjení zvěře jako hobby tak není žádný nápad potrhlých aktivistů, ale z mého pohledu zcela normální přístup člověka 21. století. Už se v civilizované části světa kdysi zrušili gladiátorské hry, docela nedávno býčí a psí zápasy norování živých zvířat, zrušení myslivost je jen logickým pokračováním.

0 5
možnosti
LD

O práci myslivců nevíte opravdu vůbec nic.

2 0
možnosti

M87a50r31t42i93n 73Š48u86l60c

15. 3. 2021 12:48

No, jak vás občas sleduji, skutečně asi patříte k tomu rozumnějšímu, co v europarlamentu je.

Nicméně, jak sleduji Evropskou unií indoktrinované školství (směrem k aktivismu), dospívání aktivistických generací a tedy prorůstání aktivismu do politiky, médií a nejrůznějších "expertních" organizací, nedělám si velké iluze, že máte šanci udržet EU v hranicích zdravého rozumu.

4 0
možnosti
Foto

Instituce jsou odrazem názoru v populaci. Koho tam pošlete, takové jsou pak instituce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.