Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vláda brání vlastním občanům v návratu domů?

Aha, zavedená opatření jim "přidělávají problémy".. Ale božínku..8-o

Ale já žiji ještě ve starém přesvědčení, že něco zpravidla bývá na úkor něčeho jiného (resp. že je "něco za něco") ..proto je pro mě poněkud nepochopitelná celá ta nová progresivistická Evropa, kde každý má právo na všechno:

Právo na "neobtěžování", právo na volbu pohlaví, právo na vysokoškolské vzdělání (tudíž se zavedou takové obory aby to zvládl každý), právo na důstojnou životní úroveň (tudíž se státy zadlužují a přemítají o bezpodmínečných příjmech), právo na "pravdivé" informace (tudíž se zakročí proti těm "dezinformačním"), právo na zdraví (tudíž se postupně zakáže kouření, alkohol a vše "nezdravé"), právo na zdravé životní prostředí a klima (tudíž se může zakázat cokoli..), právo na "svobody" všeho druhu.

Jen se obávám, aby to v duchu pořekadla "příliš mnoho psů, zajícova smrt" nevedlo ke zhroucení dalšího utopického projektu.

0 0
možnosti
Foto

Pane autore, znáte nějaké vládní nařízení, které by mělo smysl a pozitivní účinek? Všechna se vyznačují tím, že ve svém důsledku přinesou více problémů, než zlepšení.

Ono to chce myslet. Snad jste už náležitě probádal vládní formuláře. Máte dojem, že něco takového mohl stvořit myslící jedinec?

1 1
možnosti
JR

J48a24n 24R20á69ž

1. 3. 2021 14:14

Včera jsem navšívil web vlády ČR a snažil se vyluštit jaká omezení ode dneška platí.

Toho, co to na napsal se dá lze označit za osobu nemyslící. Nechápu, proč to nejde udělat jednodušeji, aby se v tom každý občan mohl bez dlouhého stuida vyznat.

Protože i člověka právně znalého a zvyklého na nepochopitelně komplikovanou komunikaci zabydlenou v kancelářích úředníků státu, je text tak komplikovaný, že vyznat ve změti vyjímek a vyjímek z vyjímek, rovněž v tom, co vláda občanům nařizuje a co zakazuje, představuje velký oříšek.

Kdo se v informacích, které nám vláda sděluje na

https://www.vlada.cz/cz/epidemie-koronaviru/dulezite-informace/nouzovy-stav-a-mimoradna-opatreni-_-co-aktualne-plati-180234/

dostatečně orientuje už po hodině podrobného studia, zaslouží obdiv.

1 0
možnosti
Foto

No ale musíte uznat, že přece jenom ta opatření vztahující se k zábraně návratu vlastních občanů domů přes své mezery mohou vést k omezení sociální přeshraniční mobility alespoň dejme tomu o 30, tedy ke snížení rychlosti pandémie.

0 0
možnosti
Foto

Proč by se za současné situace někdo domů vracel?

0 1
možnosti
ZZ

Pokud si zaplatí navrátilci na 14 dní karantenní hotel, tak proč jim bránit ?

Nicméně hned po příjezdu by měli všichni podstoupit tvrdou karanténu a následně i testy hrazené ze svých peněz.

Nastane ale opět otázka - co s pendlery ?

A soudy budou mít opět žně !!!!

;-D;-D

2 0
možnosti
PD

přiklad ze Slovenska(dle jejich zpravodajství): v současné době mají na východním Slovensku velký nárust pozitivních, z nichž 80% je britská mutace. kde se tam vzala? 2x za týden létá přímá linka Londýn/košice a je plná )170). Ti cestující sice tvrdí, že mají z Anglie negativní test a že jdou na dva týdny do karantény, ale evidentně se to tam šíří o 106. osady, kde něměli žádné pozitivní, jsou najednou promořené a musí je hlídat armáda

5 0
možnosti
JR

J17a14n 77R76á76ž

1. 3. 2021 14:26

Těch navrátilců z dobře jim výnosného výletu do Británie, po tom co se tam omezila výše i podmínky pro sociální dávky, bude přibývat i u nás. A samozřejmě chtít po noch, aby dodržovali podmínky karantény, je nemyslitelné.

Samozřejmě budou vyžadovat naplnění svého práva na získání přiměřeného bydlení a jistě jim poradci dají seznam toho, na co mají u nás nárok.

Jisté, nejmenované etnikum, má v genech kočování a tak se před lety jejich část vydala ko Kanady, aby se za čas vrátila a požadovala výplatu všech dávek, které nedostali za dobu co byli v cizině a to samé se dá očekávat i od těch, kteří se vrátí po letech z Británie. Jsem zvědav, jak se bude řešit docházka do školy u dětí, které se narodily v Británii a neumí jinak než romsky a anglicky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.