Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P88e81t88r 95M55u70n64z55a88r

16. 2. 2021 15:09

Nechápu souvislost odkazu s divokou kachničkou na talíři. Nebo máte nějaký případ otravy brokem v kachně?

1 0
možnosti
MT

Jake prekvapeni ?? Cela jůnyje je postavena na lžích.. Rv

3 0
možnosti
PD

Tak velmi dobře si pamatuju první hon na kačeny s ocelovými broky, na výše letící kačeny se střílet ani nedalo, tak níže letící spadla na hladinu a davaj pryč. Slovitelnost odchovaných kačen klesla na 50 %....kamarád říkal, že ještě týden po honu plavaly uhynulé kačeny po hladině.. Další problém je, že ocelové broky se dělají jen do určité velikosti, takže třeba na lišku tam aktuálně není nic, stejně tak na husy....Ale hlavně by si ti nechtřejší z Brusele měli nechat spočítat, kolik kg ulovené zvěře zkontumuje běžný občan EU. Já si myslím, že to nebude v průměru víc jak kilo. Ano, jsou výjimky, třeba já a moje rodiny, kdy jako myslivci zvěřinu máme, ale z 95% se jedná o spárkatou, lovenou individuálně....A každý normální člověk okolí střelného kanálu odřeže a vyhodí...A takové tlachání pana Ojroposlance na webu idnesu je jen prostý alibismus, jste u toho, chtěl jste tam, berete za to nekřesťanské prachy, tak pro nás něco udělejte:-P

9 0
možnosti
PN

P79e18t20r 34N17e15d49o65m38a

17. 2. 2021 14:07

"A každý normální člověk okolí střelného kanálu odřeže a vyhodí." ... a ti nenormalni to daruji sousedovi. Znal jsem VS pedagoga na technice, ktery v kamnech palil plasty a igelity a neveril, ze by to co leti z komina mohlo nekomu uskodit. Vzdy se najde debil, ktery neco nikdy nepochopi. Lepsi nez aby nekdo trpel otravou olovem, takove strelivo nepouzivat. Sadisticti devianti, co jim dela dobre strilet pro svoji zabavu k tomu odchovane ptactvo, nikoho nezajimaji.

0 2
možnosti
MK

Rybářská olůvka nahradit asi půjde ale u munice to vypadá fakt dost beznadějně. Docela by mě zajímalo jestli náhodou není postranním úmyslem další omezení zbraní mezi civilisty. Ty snahy všemožně zbraně omezovat jsou zcela zjevné. :-P

10 0
možnosti
GK

Zcela jistě jde o zákaz zbraní jinou cestou. O nic jiného nejde.

1 0
možnosti
KJ

K89a57m35i31l 53J51o91s13e85f

15. 2. 2021 20:58

Přiznejme si že EU nejde o olovo, ale o zbraně. Zkoušeli omezit zbraně přes "harmonizaci" prodeje a argumentovali bezpečnostní (která je v gesci států a ne EU). Tohle je daleko účinnější. Zakažte občanům střelivo, vymluvte se na děti, a pušky si mohou maximálně pověsit na hřebík. Ta myšlenka, že někde drží civilní občané legálně své zbraně musí lidi z komise strašit ve spánku. Nás zase straší komise protože si z historie pamatujeme režimy které občanům zakazovaly zbraně.

23 0
možnosti
Foto

zbraně tam roli hrají určitě, tady ale opravdu je i extrémně velký tlak "zelené lobby".

0 0
možnosti
JD

Stačí si přečíst něco o olovu, třeba o olověných trubkách. Pak přeji dobrou chuť.

2 4
možnosti
AP

Ano, desítky/stovky let se jedlo z talířů s olovem, pilo z nádob s olovem a pitná voda se rozváděla olověnými trubkami. A kupodivu jsme v pohodě přežili a ani příroda na to nevymřela...

3 0
možnosti
JN

J86a45n 37N15o95v24á65k

15. 2. 2021 20:14

Proč ocel?

Jako logičtější náhrada se nabízí třeba zinek, bronz nebo mosaz.

0 0
možnosti
JR

Vy toho o kovech a jejich slitinách moc nevíte, viďte?:-)

Mimochodem, i zinek může způsobit otravu. V daném případě asi tak stejně jako olověná kulka v zajíci:-)

1 0
možnosti
LC

Mně to připadá, že EK má každý měsíc shromáždění, na kterém musí každý eurokomisař přednést alespoň jeden návrh, jak občany EU ještě více na ...

14 0
možnosti

Co jsem si přečetl argumentaci, jediný rozumný argument byla nižší ranivost zvěře. A to nevím, jestli by se nedalo vyčůrat slitinami. Zbytek je o pozornosti, ne o střelivu.

Musím také uznat, že nevím, nakolik jsou závažné argumenty komise. Nakolik je olovo skutečně problém a nakolik je problém jen uměle vytvořen.

Ale i kdyby komise dosáhla svého, nějak mi nevychází, že by toto nařízení bylo nějak škodlivé. Narozdíl od jiných ...

2 19
možnosti
TB

Šílené zbytečné náklady na výměnu zbraní nejsou škodlivé?

5 1
možnosti
VB

No dobře, ale zmetky od české vlády jsou zde dnes a denně.

2 3
možnosti
LC

Jasně. Tak proč nepřidat ještě ty bruselské, že?

5 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.