Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když je tedy pane europoslanče nyní všechno tak ideální a téměř všichni Romové dávno opravdu pracují a žádné vysoké dávky ani nepožadují, proč tedy po již loni skončené vládní "Strategii romské integrace do roku 2020" je připravena vládní romská Strategie další, s programem do roku 2030?? Podle zprávy exministra Dienstbiera z roku 2014 nebylo v ČR kvůli diskriminaci ze strany zaměstnavatelů začleněno a nepracovalo cca 120 tisíc Romů. Jestliže začleňování začalo v roce 1997, jaký zbývající počet Romů si vláda do roku 2030 naplánovala začlenit???8-o

24 0
možnosti
MM

Autor blogu ale nepopírá nutnost integrace Romů, ani problémy s ní spojené, autor pouze vyvrací obecně sdílené hoaxy a lži, které lidi ohledně podpory Romů mají.

0 5
možnosti
AK

Mnozí lidé zastávají filozofii "Pravda je to, čemu sám věřím".

Ano, jsou mnozí, kteří uvěří lecjakému nesmyslu. Nicméně nenahrává tomu i to, že mnohé informace jsou - no nechci říct zatajované, ale spíš nezveřejňované v důsledku falešné politické korekce. A i tento stav potom vede k tomu, že se snadněji prosazují zprávy, které jsou v článku zmíněny.

2 0
možnosti
JU

J92o53s14e25f 15U74l33m35a64n

18. 1. 2021 10:43

Máte pravdu v tom, že o Romech koluje spousta lží, včetně těch, které jste uvedl. Ale nemyslím si, že právě toto by bylo to, co jim nejvíce škodí. To, co jim nejvíce škodí, je realita. Z vašho článku mám pocit, jako byste chtěl realitu prezentovat tak, že situace u Romů se nějak zlepšila a že už to není tak hrozný, jak to bývalo. A to právě také není pravda. Jejich kriminalita a další patologické jevy, je prakticky konstantní. Ano, někteří z nich studují, někteří dokonce na VŠ, ale celkově je to pořád stejná bída. Jistě i vy osobně znáte nějakého bachaře. Zeptejte se ho, kolik procent vězňů v "jeho" věznici tvoří Romové. Jistě máte známé i mezi úředníky na sociálce, zeptejte se jich, jaká je nezaměstnanost Romů.

45 0
možnosti
Foto

Obavam se, ze zde je diskuse temer zbytecna ... napsal jste to vystizne

4 0
možnosti
AL

Jojo, člověk vždy má sklon věřit tomu, čemu věřit chce...

1 1
možnosti
RP

Byl jsem jednou na poste ve vyplatni den, asi to nebyly duchody, ale zadna castka, co dostavali prede mnou, tam pod 24t nesla...

7 0
možnosti
MG

Tak pokud na poště vidíte, co řeší člověk ve frontě před vámi, tak v první řadě by pošta měla lépe zajišťovat ochranu poštovního tajemství na svých pobočkách. Protože i proto bylo ono tajemství uzákoněno, aby nevznikaly situace, kdy vy něco vidíte, třeba hotovost, předávanou přes přepážku, ale asi už jste neviděl veškerou dokumentaci a netušíte, jestli dotyčný bere dávky v hmotné nouzi, starobní důchod, invalidní důchod (třeba i za partnera jako zmocněná osoba) atd. Nebo jestli vybírá úspory, pojistné plnění, či něco podobného, co vůbec z veřejných peněz nepochází. A pokud těch lidí vidíte víc, tak taky může každý z nich řešit na poště něco jiného. Ale rozjede se vám fantazie a jdete něco napsat do diskuse, třeba jen něco ve smyslu "já vlastně vůbec nevím, co jsem viděl, jen mi to přišlo nějak divné"...a fantazie se rozjede i ostatním a je možné, že z třetí ruky převyprávané už to bude znít jako že někdo má osobně známého na poště, který mu potvrdil, že Romové pobírají takové a makové peníze. Takhle přesně to vzniká.

2 8
možnosti
Foto

"Romové prý mohou bez práce získat důchod 24 000 korun a jiné nesmysly"

To sice nesmysl je, ale není nesmyslem, že dostávají velice snadno nové bydlení, když to předešlé zcela zničili.

24 1
možnosti
Foto

Autor píše, že mnoho Romů pracuje. Přivítal bych, kdyby z moci svého postavení neurčitou číslovku nahradil zaokrouhleným číslem. Stejně by bylo dobře kvůli potírání lží o tomto etniku, zveřejnit počty právě uvězněných Romů.

68 0
možnosti
ZZ

;-DR^;-D

A už jste na indexu !!!!

;-D;-D;-D

2 0
možnosti
Foto

Problém této skupiny lidí je ten,že si neváží svého bydlení ,které mají většinou zadarmo a ještě to za pár let zdecimují tak ,že se v tom nedá bydlet. Velký problém Česka je milion lidí v exekuci na kterých kořistí právnícko exekutorská mafie. Tohle mají politici řešit. Pohodlnější pro ně je však řešit Rusko ,Bělorusko nebo Čínu.

28 0
možnosti
JF

J73i46ř45í 18F70o11g82e79l

18. 1. 2021 7:59

Je úplně jedno, jestli je to důchod nebo součet všech možných dávek dohromady.....

Výsledek je stejný.

44 1
možnosti
AT

Jenže to, o čem se v blogu píše, byly dávky za několik měsíců a to už jaksi stejné není ...

1 3
možnosti
AT

Ač si o zmíněné komunitě nemyslím nic moc pozitivního, jsem stejného názoru jako vy, že lhát se nemá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.