Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Jinak pan Zdechovský o této problematice moc neví,ale kecat v EU,to jim jde jak jsou diskriminováni.Ale že se diskriminují ti co naně dělají,to mu nevadí.30let nemákl na práci a má důchod jako by pracoval 25let.Vše jen zavisí na státu a né na romech,či ckánech.Vím taky že pracoval 30let a má almužnu!!Tak kde je chyba p.Zdechovský?!?Jenže žádná vláda od dob komunistů stím nic neudělala jen se schovávají za neziskovky a víme kolik jich máme poslední sčítání bylo jich 140. a výkon žádný,ale milióny na kontech neziskovek nikomu nevadí???

2 1
možnosti

Problém není v cikánech. Není v Romech. Není v hoaxech. Není v jejich reálném chování. Není v diskriminaci od v většiny. Ne, ne

Problém je v politice státu. Opravte mě pokud se mýlím, ale největší problém je v tom, že viditelná a nemálá část cikánů (nebudu spekulovat jestli to je 50 či 10 %) si odvykla pracovat, nikdy neměla v úctě vzdělání a své děti vychovávají k tomu samému. Kdyby vláda mělo rozumný program asimilace založený na cukru a biči, byly by potřeba asi dvě generace (ne, nepůjde o rychlý proces), aby se cikáni rozumně začlenili a jejich nové generace si prostě navykli pracovat. Bohužel je jednodušší vyplácet sociální dávky než dělat systematickou práci, tudíž vyplácíme sociální dávky.

38 0
možnosti
MV

M10i14l69a83n 28V24i49k

18. 1. 2021 18:10

Jak dlouho už ci tedy Romové žijí v Čechách?? A jak se za tu domu "asimilovali"??? (Do střední Evropy a na území dnešní České republiky Romové přicházeli asi od konce 14. století.)

1 0
možnosti
RK

R70a54d87e85k 20K72o40h86u35t

18. 1. 2021 14:56

Odposlechnuto u skupinky mladých Romů - jedna mladice nevěděla jestli má vzít byt 3+1 za 10 000 nájmu. Odpověď zněla: co se rozmýšlíš, sociálaka ti to zaplatí.

17 0
možnosti
AK

A né jen to.Mají takové bonusy,že pracující čech se musí stydět!!

2 0
možnosti

a je vymysl i to, ze si romske spoluobcanky na urade davky vyrvavaji a pripadne urednicim i vyhrozuji?

22 0
možnosti
JB

To potvrzuji! Kamarádky dcera u takové přepážky pracovala. Musela odejít po 3 měsících, jelikož to psychicky nezvládala..

4 0
možnosti
JS

J88a16n 23S38u61c31h70ý

18. 1. 2021 13:22

Celý článek špatně, jedná se o nevalidní komunikaci, kdy je nějaká věc vytažena ad absurdum. Tyhle extrémy rozhodně nemají takový vliv, aby změnily názor národa na jiný národ. (ne-li názor světa).

První věc, která upoutává pozornost je to, kolik jich tu vlastně je a kolik se problému dává mediálního prostoru všeobecně. Dle oficiálních statistik se k poslednímu sčítání přihlásilo 10 000 obyvatel romské národnosti. Zbytek (odhad 360 000) se hlásí k národnosti české, případně slovenské. Tedy jak se reálně rozlišuje zda s daným člověkem bude neziskovka pracovat? Dle barvy kůže?

Pokud začnu pracovat dle barvy kůže, pak první, co rozdmýchá napětí jsou letmé pohledy kamer při občasných reportážích z věznic. Romů (dle barvy kůže) je u nás max 400 000, tedy cca 4%. Pohledem na ty záběry ale jasně vidím, že se stejnou barvou kůže tam sedí 40-60% lidí.

Druhé co tomu přidá jsou zprávy, aneb jak se snaží neziskovky tento počet zvrátit. V podstatě neuplyne den, abych nečetl o tom, jak nějaký rom dostal buď směšně nízký trest, podmínku, nebo že ho chytli a je 20x trestaný. Samozřejmě se ho ujme neziskovka, ta zaplatí právníka (takže ho vlastně zaplatí stát) a jede se další kolečko, protože nižší trest sníží čísla. Ani nebudu osočovat soudce z nějakému nadržování menšině (na to nemám důkazy).

Jediné čeho tím neziskovky dlouhodobě dosáhnou je to, že naštvou většinovou populaci a čím víc se bude odhlížet od reality, tím větší to bude porblém až to vezmou lidé "do svých rukou". Ve finále celej systém neziskovek ani nemá cíl věci řešit, protože by se připravili o svoje živobytí. Cílem je se zviditelnit a zmedializovat problém, aby získali co nejvíc peněz...které si pak vyvedou přes "náklady".

Poslední věc, která nahrává "názoru na romy" je osobní zkušenost. Asi mám smůlu, ale když nám ukradli okapy, byli to romové, když se nám toulali po zahradě a hledali, co ukrást... romové, když mého bratra napadli nožem a chtěli po něm peníze... romové. Jak nemá mít člověk předsudky?

51 0
možnosti
RK

R25a66d87e77k 48K77o56h83u35t

18. 1. 2021 14:46

Ty zkušenosti já nemám až takové, ale již dlouhou dobu raději chodím do zaměstnání delší cestou (asi o 1 km), abych se vyhnul jejich území. Vyhrožování ať již slovně nebo náznaky kopů a úderů, házení kamením mě již nebavilo.

8 0
možnosti
IM

I78v58a53n 70M53i78n62á59ř

18. 1. 2021 12:42

Ano, pane Zdechovský, vybral jste několik extrémních případů

3 0
možnosti
DP

Tak co kdyby ministerstvo zveřejnilo na svých stránkách informace o tom, kolik je u nás občanů české národnosti, kolik z nich studuje, kolik je zaměstnáno, kolik podniká, kolik pobírá starobní důchod, kolik invalidní důchod, kolik je u nás občanů slovenské národnosti, kolik z nich studuje, kolik je zaměstnáno, kolik podniká, kolik pobírá starobní důchod, kolik invalidní důchod, a to samé pro občany národnosti polské, rómské, vietnamské, atd. A jako bonus by se mohly přidat informace o průměrné výši platu, důchodů a sociálních dávek. Kdyby takové informace byly oficiálně k dispozici, nevyvrátilo by to jednoznačně a navždy všechny hoaxy?

25 0
možnosti
PB

P59e71t17r 68B59u36r78i62a28n

18. 1. 2021 12:21

Pane Zdechovský, dovolte mi polemizovat s některými vašimi tvrzeními, které ve své podstatě za uvedenými hoaxy nijak nepokulhávají. Možná by se váš blog dal nazvat: proti hoaxu jeho vlastní zbraní.

Říkáte: V Česku vidím jako obrovský problém šíření nesmyslů o Romech v řetězových mailech a jsem přesvědčen, že předně kvůli nim se ve společnosti šíří protiromské nálady...potom je třeba se zamyslet, kde se vzaly ony protiromské nálady před masivním rozšířením internetu, tedy zhruba do roku 2008 (pokrytí 42% domácností). Anebo byste musel s vážnou tváří prohlásit, že ty desetiletí před tím společnost žádná negativa k Romům nepociťovala. Lajznete si takové tvrzení, nebo raději odvoláte tohle?

Co se týče těch důchodů, tam máte bezezbytku pravdu, sám jsem ten nesmysl několikrát vyvracel. U těch poplatků v lékárnách by to taky nemohlo fungovat, jak by to lékárnice sama posoudila a vyúčtovala po pouhém předložení potvrzení o hmotné nouzi? Ovšem u poplatků za svoz odpadu a regulačních poplatků za lékařskou péči (dnes už jen pohotovost), i jiných, např. školky, to funguje.

Problém nastává u "hoaxu" o navýšených zálohách na energie. Váš odkaz, který to má vyvracet je z května 2011 a odvolává se na systém sociální správy OKnouze, který to hlídá. Ovšem ten systém byl zaveden také v r. 2011 a stát si to hlídání vrácených záloh u jeho tvůrců vyloženě objednal, tedy je jasné, že na základě negativní zkušenosti. Zmiňovaný "hoax" vzniklý před tímto rokem tedy není hoaxem, nýbrž popisuje reálnou praxi. Ze stejného důvodu musel stát zavést tabulku obvyklého nájemného, ale i zpřísnit regule vyplácení dávek v nezaměstnanosti. Protože praxe známá před 15-20ti lety, kdy někdo zaměstnal své známé za dvojnásobek průměrné mzdy, dvakrát za ně odvedl a pak je propustil (nebo na rok omarodili) a pobírali nadstandardní dávky, byla krutým vystřízlivěním ze sociálního snu. To stejné je dávání vlastních dětí do opatrovnictví rodičů.

Přemýšlejme nejen u čtení řetězových mailů, ale i u jejich vyvracení.

65 0
možnosti

Vážený pane europoslanče, nebudu se s vámi hádat o hoaxech o výši dávek a důchodů našich "spoluobčanů", ale určitě vám budu oponovat v jejich zaměstnávání a studiu. Váš blog vyznívá, jako kdyby začali houfně chodit do zaměstnání a škol a méně pobírají sociální dávky. Z Bruselu a Prahy se o tomto krásně píše, ale udělejte si výlet do podkrušnohoří. Od Varnsdorfu po Cheb zde žijící lidé mají zkušenosti úplně jiné. Postavilo se tu mnoho průmyslových parků a zón a hle nový problém. V průmyslových zónách pracují ukrajinci, rumuni, mongolové poláci. Co dělá Vaše Vámi obhajovaná skupina obyvatel? Sedí, kouří a čekají na složenku s dávkami, kterou si jedou vybrat na poštu autem.

56 0
možnosti
VV

Ovsem jestli to nebude take tim, ze je nikdo zamestnat nechce?

2 3
možnosti
Foto

Článek plný lží!!!! Jak je možné, že cikáni dostanou invalidní důchod už v 18ti letech??!!!

12 0
možnosti
JB

J19i55ř27í 71B93á97r31t54ů

18. 1. 2021 11:43

Invalidka od 18 je nejen možná, ale i hodně častá. Má to dost velké procento mezi nimi. Možná to pan poslanec opět označí za hoax, ale taková je moje zkušenost z doby kdy jsem měl díky práci k těmto datům přístup. A většina z nich nejen zdravě vypadala, ale i se tak chovala a tím nepopírám, že je určitá část z jejich komunity, co chodí do práce a tvrdě maká, ale o těch teď není řeč.

8 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.