Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J72a72n 18R85á94ž

18. 1. 2021 19:09

Vaše prohlášení "Mnoho Romů pracuje" je celkem pravdivé, protože i 10% pracujících z celkového počtu Romů u nás je relativně "mnoho". Ale nijak to není pro toto etnikum povzbuzující konstatování.

Kdybyste napsal " Naprostá většina Romů pracuje" bylo by to pro hodnocení Romů daleko pozitivnějšií. Ale to by se Vám každý vysmál, což by bylo proti smyslu článku.

8 1
možnosti
RC

A proc by to mel psat? Vy snad vite, jak velke procento to je? Asi tezko, ze?

0 2
možnosti
PK

Divné, že v diskuzi není jediný příspěvek pana poslance - aby většinou nesouhlas s jeho argumenty vyvracel ...

1 0
možnosti
Foto

R69a23d22e97k 95H11a23m72p11l

18. 1. 2021 17:38

Pane Zdechovský, bohužel, Váš článek splňuje bezezbytku definici hoaxu, proti kterému tak brojíte, jen jaksi na druhé straně barikády, tedy je z množiny oněch politicky hyperkorektních.

Ba co více, bohužel, jak je zvykem, část u toho, co píšete je pravda, ale obratem řádku přejdete v hoaxový obsah.

Ano, stanovování výše důchodů v hoaxech je nesmysl, situace v lékárnách také. Ale praxe, která byla zavedena v roce 2011 s ověřováním vyúčtování záloh a podobně vznikla právě proto, že se zálohy na energie a služby takto zneužívaly! Takže ta praxe zde bohužel byla. A to mám z vlastní zkušenosti, nikoliv z internetu. Naprosto jednoznačně bohužel i přesto, že se úřednice brání, politici prohlašují, že je to nesmyslné, a podobně, na úřadech práce jsou Romům přisuzovány vyšší soc. dávky. A to také není z internetu, ale má osobní zkušenost. Co myslíte, běžte se zeptat taxikářů u nás ve Varnsdorfu, kdo je cca 14 dní po výplatě dávek živí. Mimochodem, součet všech možných dávek, ve kterých se tito lidé velmi solidně orientují, je ohromující. A nejsou to malé tisíce, ani malé desetitisíce. Také to není z internetu, ale osobní zkušenost. Zajímavá je praxe, kdy opatrovníky jsou prarodiče a zajímavé je, že jejich děti jsou k dispozici... I to je dosti časté a také není hoax, také osobní zkušenost.

Hodně Romů pracuje? Kolik to je to "hodně". Tyto neurčité číslovky jsou nebezpečné. Dejte procentuální vyjádření vzhledem k celku. Bude to 10 %, 15 %? Romů je v ČR cca 4 %, ale počet spáchaných trestných činů jdoucích za Romy je již více než 16 % (můžete si to ověřit z policejních statistik). A ještě si zjistěte, kolik procent vyplacených dávek všeho druhu jde za Romy (cca 4 %) populace u nás, a kolik za ostatními příjemci. Sám to nyní nevím, dosti by mě to zajímalo, ale obávám se, že to bude více, než ony 4 %, která by to měla být, kdyby se dávky rozdávaly cca rovnoměrně.

Atd. Chtělo by to tu situaci skutečně znát, když už o ní chcete psát.

28 1
možnosti
RC

Policejni statistiky sleduji Rom/Nerom? Odkdy? Na zaklade ceho?

A jsou takove statistiky taky udelany na vycislenou skodu? Protoze tam bysme mohli zjisitit, ze nejvetsi skody delaji ti neuctyhodnejsi bili panove v drahych autech...

1 1
možnosti
JU

J39a14n 90U52r45b63á26n48e41k

18. 1. 2021 17:03

Pane Zdechovský, to, co píšete, je pravda, a také mi to vadí. Sám mám několikerou dobrou zkušenost s cigány, jako např. s opravářem obuvi panem Bangou, co pracoval leta v Praze hned vedle stanice metra Smíchovské nádraží, který mi zmizel někdy po roce 2000 (a teď se mi podařilo náhodou dohledat, že se přestěhoval na Luka, kde pracoval až do roku 2018, kdy přímo ve své dílně zemřel). Přátelský a pracovitý člověk, na jehož práci byla radost pohledět, opravil to, co by jinde neopravili, a opravoval levně, a přitom kvalitně. Spolehnout se člověk nemohl jen na jeho termín, na vše ostatní však ano. Kéž by takových cikánů bylo více. Exmanželčina rodina pocházela ze severních Čech, oblast Dubí, Teplic, Mostu, a tam je to už poněkud méně veselé, a přitom jsou u nás oblasti ještě černější, jak v přeneseném slova smyslu, tak ve smyslu doslovném.

Ve Vašem příspěvku mne zaujal citát "Dům, kde zmíněná žena bydlela, byl navíc podle svědectví novinářů z Deníku v té době zdevastovaný, odpojený od teplé vody a prázdné byty byly plné odpadků. Nikdo by dobrovolně nebydlel v takovém domě hrůzy(...)". Říkám si, že ten citát má i vlastní vypovídací hodnotu, protože do takového stavu ten byt musel někdo přivést.

Když jsem chodil na základku, posmívali se mi spolužáci, že jsem cikán. Nejsem, mám jen tmavé vlasy a oči, přesto jsem ale posměšky nesnášel dobře. Děti umí krásně odhadnout, jak tnout tam, kde to bolí co nejvíc, a se vzhledem toho moc neuděláte. Takže mi je líto těch, kteří jsou diskriminováni jen kvůli své barvě pleti, ač jsou to pracovití a čestní lidé. Dnes jsem starší, a z posměšku, že jsem cikán, bych si nic nedělal, neurážel by mne, jako mne urážel, když jsem byl malý. Na druhou stranu to renomé, co si cikáni vydobyli, nespadlo z nebe, všimněte si, že Vietnamců, kterých u nás také nemáme málo, si většina Čechů váží, a přece se odlišují vzhledem, kulturou, a vlastně i jazykem ještě víc než cikáni. To je docela k zamyšlení, ne?

20 1
možnosti
JK

Autore, mnoho Romů sice pracuje, ale procentuálně jich pracuje stále minimum!

7 0
možnosti
JS

J98a95n 30S35u25c51h32ý

18. 1. 2021 16:22

Celý sociální systém je blbost a nahrává jenom vyžírkům...

1) podpora v nezaměstnanosti: NE, pokud peníze, tak za práci, stát by měl zajistit, aby ta práce byla - opravy silnic, úklid zeleně, ...na to nejsou potřeba soukromé firmy, to je jediný způsob, jak lidi naučit (včetně toho, pokud to nějak jde, aby připravili místa pro lidi s invaliditou).

2) přídavky na děti? NE, je zapotřebí razantně snížit odvody z daní, stát by měl mít zájem o děti spořádaných rodičů

3) výživné: rovnou ho může stát strhávat z platu

4) matky samoživitelky: ten otec přeci musí existovat, tedy platit...pokud ani ony netušej, kdo je otec, tak je to jejich problém

5) příspěvky na bydlení: NE, není vůbec proč, pokud pracují, pak si na nějaké bydlení vydělají...a nemusí to být 5+1, je normální se stěhovat do menšího, pokud nemám peníze na velký byt.

14 0
možnosti
JK

Na podporu si musíte odvádět sociální pojištění Takže co tam dáte si pak vezmete zpátky. To není žádná charita.

0 0
možnosti
JT

Kde tedy Romové berou peníze na předražené nájmy? V Ostravě jsou najednou v bytech bývalého OKD, ve kterých si normálně pracující nemůžou dovolit předražené nájemné. Proč i když vidí v MHD revizora a nemají jízdenku s klidem zůstávají do další zastávky a nechají si vypisovat s úsměvem složenky. To jsou tak dobře placení? A nebo cítí za sebou stát, který vždy pomůže. Jak tedy vůbec můžou vyjít početné rodiny, kdy maminka sotva dokončila základní školu a už začíná se základním rodiny. Vidím vždy jen romské rodiny s 5 a více dětmi. Obrazy, které vyvolávají logické odpovědi..

19 1
možnosti
Foto

Nájemce je dostane od státu z podpory na bydlení.

3 0
možnosti
Foto

Je úplně jedno kolik dostanou, protože to je záležitostí státu. Důsledkem je, že již několik generací žije z dávek a považuje to za něco zcela normálního. Naopak práce je vnímána jako směšný způsob, jak získat finanční prostředky.

2 0
možnosti
MN

Máte samozřejmě pravdu. Letmý náhled do Wikipedie: "Do 50. let 20. století Olašští Romové patřili mezi nejchudší Romy. Muži obchodovali s koňmi a ženy věštily z ruky. Po usazení v 50. letech se začali věnovat obchodování a stali se nejbohatší vrstvou Romů. Fyzickou práci všicni Romové považovali a považují za znamení neúspěšnosti a nedostatku mentálních schopností. Proto nedoceňují význam školního vzdělávání pro život a docházka dětí do školy bývá špatná, děti často povinnou školní docházku ani nedokončí. Pohlaví si nejsou rovna. Muži a ženy sedávají v oddělených místnostech." Opravdu si může někdo myslet, že společenské, civilizační a kulturní úsilí může někoho, jako jsou cigáni - Romové změnit tak, aby vyznávali a žili společenské, civilizační a kulturní zvyklosti většinové populace? Můj příspěvek není zaměřen proti životním hodnotám cigánů, naopak díky svému genetickému zaměření dokázali přežít v naprosto nepřátelských prostředích přes hlubiny tisíciletí. Klobouk dolů.

2 0
možnosti
TZ

Je dobré, že se vyvrací nesmysly, i když stejne vágním způsobem jako vznikly.

Je na internetu několik serveru, kde se shrnují sociální dávky a kdy na ně vzniká nárok. Drtivá většina z nich je napsána pro lidi bez oficiálních příjmu, příp. v nájmu a nebo pěstounské péči, příp. v rodném listu nejstarší člen rodiny pro sirotčí důchod... Podmínky jsou veřejně dostupné, kdo někdy něco na sociálně potřeboval, např. mateřskou, lidi v čekárně viděl a nějakou představu o lidech co čerpají má...

1 0
možnosti
EC

Zdechovský má pravdu. Není pravda že někdo, kdo celý život nepracoval, by dostal důchod 24 tisíc.

Ale mám 65-letou nájemnici, čirou náhodou romka, která bere od státu cca 30 tisíc. Má to vymyšlené jinak. Dcera se nedokáže postarat o svoje 3 děti a tak si je vzala moje nájemnice. Bere na ně jakési dávky (možná pěstounské) a další dávky. Dohromady cca těch 30 tisíc. Sama se mi chlubila, že pro ni nebude problém platit nájem. I služby (elektřina, plyn, voda, internet, úklid v domě, ...) ji proplácí stát. Navíc na postiženou dceru dostala od státu auto - Škodovku.

Asi tak, pane Zdechovský.

27 0
možnosti
EC

P.S.: ... a dcera i s přítelem je u ní téměř vždy, když si jdu pro nájem. Prý na návštěvě.

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.