Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud byste chtěl být objektivní, mohl jste ještě napsat, kam ty peníze mizí. Romové z nich nezbohatnou, ale za práci, kterou ve většině odvádějí, by si nezasloužili ani slanou vodu, přesto žijí docela v pohodě. Samozřejmě nemyslím ty, kteří pracují normálně.

Z obrovských výdajů na sociální dávky čerpají majitelé ubytoven, vyloučených lokalit a na ně napojených neziskovek. To je politický byznys, kterému by se měli věnovat ti, kteří jsou v politice. Věnovat nemyslím tak, že si pořídíte ubytovnu, ale že se pokusíte tento byznys omezit.

13 1
možnosti
PB

P53e36t87r 95B85u90r60i84a37n

19. 1. 2021 13:10

U těch ubytoven je potíž v tom, že žádný článek o tzv. "obchodnících s chudobou" nikdy neříká, za co všechno ti lidé platí a jaké jsou skutečné náklady na jejich bydlení. A nepíšou to správně, protože kdyby se po tom pídili zjistili by, že to bydlení předražené vůbec není! Osobně jsem to chtěl zjistit a porovnával jsem cenu bydlení v pronájemních bytech v dané ulici, čtvrti spolu s ubytovnou v několika městech a vyšlo mi, že ty ceny v ubytovnách jsou košer. Proto pisatelé takovýchto článků musí lživě zaměňovat cenu ubytování za cenu pronájmu, aby vůbec měli o čem psát.

1 0
možnosti
Foto

Kdo chce v ČR dostávat starobní důchod, musí 35 let pracovat a odvádět pojistné /např. u OSVČ to jsou měsíčně cca 3 tisíce Kč/. A komu se ve stejném státě pracovat nechce, tak vůbec pracovat nemusí a ani žádné peníze státu odvádět nemusí a přesto hlady nezhyne. Díky povinně solidárnímu sociálnímu systému ČR mohou statisíce nemakačenků celý život pobírat sociální dávky, aniž by přitom hnuly prstem. No, není tohle snad dokonalý Kocourkov a výsměch těm, co pracují??;-O

25 3
možnosti
KS

Lidi už se dneska minimálně setkávají s jinými lidmi, kteří mají jiné názory a jiné znalosti. Sedí si mezi svými na sociálních sítích a jen se navzájem utvrzují o své pravdě.

1 0
možnosti
PB

Jo jo, jasně, všechno je to hoax. I to, že romové jezdí na sociálku taxíkem, případně károu za dva míče. ;o) Vezmeme-li v úvahu chaos, který v našich zákonech kolem sociálního zabezpečení je (milion vyjímek, kliček, objížděk apod.), přičteme-li k tomu nekvalitu úředníků na sociálních úřadech, do toho vrazíme vynalézavost a "vyřídilku" našich romských spoluobčanů když jde o prachy (mám s ní osobní zkušenost ze správy bytů), tak nám z toho vyjde, že to co autor označuje za "hoax" sice nejspíš není běžnou praxí, ale to rozhodně neznamená, že to není možné.

18 1
možnosti
PN

No a kde vezmou peníze na značkové oblečení a zlaté řetězy? Nebo jsou to nějací noční pracantí, kteří v pracovní den v tramvaji přemítají, zda se pojedou opalovat na Folimanku nebo půjdou na pivko na zahrádku?

12 1
možnosti

Proč si myslíte, že to oblečení je značkové a ty řetězy jsou ze zlata?

0 0
možnosti
ZZ

K napětí ve společnosti nepřispívají ani tak hloupé a polopravdivé e-maily, jako spíš politikové, kteří nedokáží přimět k práci celé skupiny lidí, kteří jen zneužívají sociální systém, aniž by měli jakoukoliv snahu pracovat.

Co za 30 let udělali politikové pro to - aby i ti romové z ghet pracovali a starali se o sebe ?

Nic !!!

Místo toho pro ně zřizujeme různé neziskovky, které jim pomáhají získávat další a další dávky. Kolik dal stát za tu dobu vietnamcům na začlenění ?

Nic !

A vidíme, že se bez problémů integrují a jsou vesměs bezproblémoví.

A ještě jedno by si měla celá EU - a tím i vy uvědomit a prosazovat to co napíšu níž. Jakékoliv kontroly komisařů EU, jejich řečnění o lidských právech, právech menšin ....... jsou k ničemu a přináší pravý opak.

Musíme mít všichni nejen stejná práva, ale také povinnosti !!!!

Vím, že práce je pro některé romy a romky až tou poslední možností, jak přijít k penězům. Přitom nabádáme, aby lidé z oblastí, kde došlo k zavírání dolů, hutí ...... se stěhovali za prací jinam, ale romové se stěhují jen za novým bydlením, nikoliv za prací - a stát, potažmo obce, toto stěhování za novým bydlením vlastně i podporují.

;-(;-(;-(

27 1
možnosti
JR

Na druhou stranu, co politikové vlastně mohou dělat? Pokud není zájem ze strany rodiny, moc toho nenadělají. Pokud dítě neumí vzít v šesti letech do ruky tužku či jíst příborem, vypovídá to hodně o jeho rodičích, ne o nějaké politice.

Vietnamci, kteří přišli do Československa, měli jednu obrovskou výhodu (když už o tom mluvíte): nebyli zvyklí dostávat od kohokoli cokoli bez práce. A hlavně jim záleželo na budoucnosti jejich dětí.

7 0
možnosti
HB

Tak oni jsou hlavně od raného věku důchodci invalidní, čachry s otcovství jsou taky časté, takže si myslím, že jich hodně nepatří mezi sociálně slabé. Když vidím v Ústí rodinky se sedmi a více členy, všichni včetně batolat v kočárku nové třípruhové tenisky, dva narvané koše z krámu každej tejden, návštěvy fastfoodů s útratou, za jakou si slušně jím týden, prostě nevypadají uboze, naopak, hodně jich je od ûtlého věku prostorově objemných. Nemají základy vychování, někdo by je měl naučit, že do MHD se vstupuje, až když jiní cestující vystoupí, odpadky se nehází z oken ani dveřmi na zastávku, že opravdu není jedna čtyřsedačka pro jednoho s nohama nahoře, o křiku a hlasité hudbě vůbec nemluvím. Nevím, na co je neziskovkách pro sociální začleňování, vím o ní pouze z případů, kdy si nastrčená figurantka na pokyn ombudsmanky Šabatové chtěla pronajmou byt. Také byla hezká demonstrace proti vystěhování z ubytoven, cedule Bydlení je právo byla hodně humorná. Prohlášení aktivisty Brože, že 98 procent dospělých pracuje načerno byla takè pro zasmání, protože jsem kolem jednoho objektu chodil skoro každý den a vypadalo to tam jako na romském festivalu. Nakonec chci napsat, že mám známé, kteří normálně žijí, pracují, mají vlastní byty nebo domy s jsou v pohodě. Pak vidím dům, kde to město opraví, zasadí nová plastová dvojitá okna a další opravy, no a za půl roku jsou ve všech uprostřed velké díry. Prostě jsou zvyklí, že se o ně vždycky někdo postará, těch, co se snaží žít normálně je malé procento.

31 0
možnosti
JC

To nemá cenu hlupcům vysvětlovat...stejně si budou mlít svou.

7 3
možnosti
Foto

SAmozrejme ... ale nebudte tak prisny na pana autora ;-)

3 3
možnosti
JV

Tak prý mnoho cikánů normálně pracuje, ale v mém okolí se jim moc pracovat nechce, nevím kam na to Zdechovský chodí, zřejmě čte zprávy zbytečných neziskovek, spíš by měl zvednout svůj bruselskej zadek a jít se podívat do reálu, ale to je moc práce pro Zdechovského.

10 3
možnosti
RK

R66a36d31e48k 37K46o87h81u38t

20. 1. 2021 19:51

Maláčová se šla podívat a chcípl pes... Ropotámo měl jakési řeči že k nim půjde bydlet, co si tak vzpomínám. No nešel.

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.