Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Na základě titulku jsem se začetl do článku a hledal tam informace o svatbách dětí, tedy třeba deseti nebo i méně letých. To že se tak děje je nesporné a odporné, takže jsem si už předem připravil notnou dávku pohoršení nad takovými skutky. Jaké však přišlo zklamání, když jsem zjistil, že do dětských sňatků jsou zahrnovány svatby s osobami do 18 let. Možná podle nějakého výkladu zákona je osoba do 18 let braná jako dítě, ale já bych ji spíš označoval jako "nezletilá". Ony totiž svatby osob mezi 15-18 lety nebyly a asi ani nejsou tak úplně neobvyklé ani v naší kultuře. Co si pamatuji, tak učiliště, které jsem v minulém tisíciletí navštěvoval nedokončila zhruba polovina děvčat a to z důvodu těhotenství a často i následné svatby. Bylo naprosto běžné takové dívky (a chlapce) z důvodu nutnosti sňatku takzvaně zplnoletnit. Tam bych to nebral jako jakýsi zločin, ale šlo prostě o následky diskoték, zábav a pubertálních lásek.

Mnohem horší jsou samozřejmě domluvené sňatky dětí (ale i dospělých), které nemohou rozhodnout zda si toho druhého chtějí vzít či nikoli. Navíc jsou jen figurkou v obchodu mezi rodinami. Takové sňatky by skutečně měly být nelegální a trestané. Bohužel jsou v jistých komunitách stále zakořeněné a přinejmenším tolerované.

1 0
možnosti
MT

Zakony v demokracii nemaji cenu ani 3x pouziteho toaletniho papiru. A to nejenom v Nemecku, vidim to vsude naokolo, tady i v Evrope. Rv Rv Rv

6 1
možnosti
DR

Ako v tom vtipe :

Dofajčiť a ponoriť sa !

Časom si zvykneme a za takých 100 rokov aj my objavíme čaro 12 ročných neviest .

Tak to myslelil naši bruselskí Otcovia tvorcovia nového človeka - europana ?

11 0
možnosti
AK

Pak bude každý z nich mít IQ 50 a to bude poslušný Evropan,který bude pracovat ve prospěch všech nadnárodních korporací za otrockou mzdu,jako my dnes.

6 0
možnosti
VK

Dohovor o utečencoch vznikol ako odpoveď na udalosti v Európe pred r. 1951. Nemáte pocit, že dozrel čas na jeho prepracovanie vzhľadom na udalosti v Európe po r. 2015?

V Dohovore nie je ani raz použitý termín "integrácia". A asimilácia, k umožneniu ktorej sú štáty Dohovoru zaviazané, sa nevynucuje.

Niet asimilácie bez plného rešpektovania zákonov daného štátu. Žiadne občianske práva bez asimilácie. Bez asimilácie len obsahovo a územne obmedzené a trvalo dočasné azylantské práva, odňatelné pri akomkoľvek úmyselnom trestnom čine (teda nie iba závažnom) a pri opakovanom priestupku proti občianskemu spolužitiu.

4 1
možnosti
DR

Ale veď makajú ako kone , v 2017 zakázali detské manželstvá .....;-D

1 0
možnosti
KT

otevřenost migraci je oficiální stanovisko EU. jak sám níže poznamenáváte, vede v Německu k tomu, že se Němci postupně ze strachu vzdávají práva rozhodovat o vlastní zemi nebo svá rozhodnutí vymáhat. myslíte, že je skutečně stále namístě být členem podobné organizace?

19 0
možnosti
AK

Vážená pani,všichni víme,že už dobrých 10let to spěje do kopru,ale je to jako Titanik,že.Na horní palubě pořád hraje hudby a tančíse,ale v podpalubí se bojuje o život.

0 0
možnosti
MK

Ne dětské svatby,ale muslimští migranti do Evropy nepatří...to je celé.

20 0
možnosti
KT

souhlasím, dětské sňatky nepatří do Evropy. jak to ale prakticky chcete řešit? na vysídlení aktérů - nejjednodužší postup - nemají kuráž ani politici, ani soudy

13 0
možnosti
AF

A58l22e17š 58F70r65ý74b87a

24. 11. 2020 0:48

Není to (doufám) podle zákona nebo podle předpisů, takže to neplatí ani náhodou, a je to jen dětská hra. Tak by se to řeklo u nás, když si ponecháváme rozum.

0 0
možnosti
MK

Oprava: ne souhlasných, ale kritických reakcí na blog pana Zdechovského.

0 0
možnosti
MK

:-):-):-) Je úžasné číst příspěvky na blog pana Zdechovského. Rozpoutala se úplná bouře. Podle souhlasných reakcí je jasné, jaký je u nás většinový názor a já děkuji přispívatelům, že ho dokázali tak perfektně formulovat. Skoro se mi zdá, že není vše ztraceno, pokud máme tolik chytrých lidí se zdravým rozumem. Naplňuje mne to optimizmem. DÍKY !!!

7 0
možnosti
MS

a k čemu to je, když při lámání chleba Anderj upřednostní dotace. :-(

1 0
možnosti
IM

I60v95a62n 78M16i24n10á23ř

23. 11. 2020 16:49

Slučování a společné soužití muslimských Arabů s Evropany nepřináší jen zvýšenou, každodenní zločinnost - kterou korektní levičáctví, zejména ve sdělovacích prostředcích - utajuje jak jen může. Pologramotní migranti, formovaní středověkým islámem a nenávistí k bezvěrcům rozhodně své návyky měnit nebudou.

23 0
možnosti
AK

Tak Němci raději změní zákony.Je to pro ně jednoduší a nebudou se bát,že je bude někdo časem žalovat.Jenže zapoměli na jednu věc a to je svědomí,pokud ho nějaké mají.Toť otázka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.