Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan autor je asi momentálně zavostalej.....;-DPokud vím,tak jsme se skládali již od roku 89 za všech vlád.A VZP za působení p.Schneidera/ODS/ vyplácala miliardy.Nebo vznikl problém až za vlády ANO?

13 2
možnosti
JP

takže když oni tenkrát, tak mi nyní

běž za roh si dát pár facek

4 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
RK

R90a77d28e80k 30K44o41h68u23t

12. 10. 2020 20:18

Pan Zdechovský objevil Ameriku. To co popisuje není problém pár posledních let. Alespoň v médiích se o tom psalo celou dobu co existuje v ČR demokracie.

9 0
možnosti
JT

J82i85r71i 88T13o42m13a71s

12. 10. 2020 23:10

Takže se o tom už psát nesmí?

3 0
možnosti
PN

P48e87t51r 11N97e31m90e13c

12. 10. 2020 20:10

a už jste to pane poslanče nahlásil do Bruselu?

6 0
možnosti
Foto

Ano, když má společnost peníze na evropské poslance, něco tak pitoreskně hloupého a zbytečného, měla by mít peníze i na léky pro potřebné

21 4
možnosti
JK

J71a82n 32K79a34r22a49s40e37k

12. 10. 2020 19:43

Kdz uz je rec o tech pojistovnach, tak sem musi samozrejme prijit ten ultimativni vtip z oblasti zdravotniho pojisteni.Anglicka kralovna navstevuje nejvyhlasenejsi kliniku v Kanade. Primar ji provadi nemocnici a tu pojednou vidi kralovna jak v jednom pokoji onanuje pacient.Ó, jak nechutne, hrozi se kralovna. Co to ma znamenat?Jeji Velicenstvo, tento pacient trpi tezkou chorobou. Jeho varlata se plni tak rychle, ze kdyby neonanoval nekolikrat denne, tak mu prasknou.Ó, to je mi ale lito, rika chapave kralovna.O nekolik pokoju dal vidi kralovna sestricku, ktera ma v ustech penis pacienta a ocividne ho oralne uspokojuje.Ó, jak nechutne, hrozi se kralovna. Co to ma toto zase znamenat?Jeji Velicenstvo, tento pacient trpi tou samou chorobou jako pacient predtim. Tento ma ovsem privatni pripojisteni.

6 0
možnosti
SR

Je smutným fakjtem, že žádný zdravotní systém nemá dost peněz na to, aby platil nejlepší péči všem. A různé rady jak ušetřit na aspirinu, rehabilitačních programech, atd. by v případě realizace přinesly jen zlomek nutných peněz. A snaha pana Zdechovského místo návrhu co s tím sepsat mix srdceryvného příběhu s podpásovkou na Babiše je pro něj v poslední době typická. Pro mne by bylo zajímavější, kdyby pan Zdechovský věnoval část peněz určených na expertízy na to, aby nás informoval o tom, jak se s tímto problémem potýkají ostatní západní země. A třeba konkrétně u té paní, kdyby nás informoval, kolik pacientů u nás má ten lék placený (proč není hrazený té konkrétní paní se kvůli lékařeskému tajemství nedozvíme, u indikovaných pacientů hrazen je) a jak je to s jeho hrazením jinde.

Většina západních systémů zdravotní péče se snaží najít systém hodnocení úhrad moderní léčby systémem cena - výkon. A samozřejmým důsledkem je, že ne každý dosáhne na opravdu optimální léčbu. V řadě případů mediálně dost známých totiž náklady v řádech milionů Kč znamenají prodloužení života o měsíce, maximálně roky. U RS je uvedený lék v indikovaných případech hrazen, vzhledem k ceně je ale důležité to slovo indikovaný. U některých nevyléčitelných onemocnění sice dochází k prodlkoužení života o roky, i desítky let, ale náklady na léčbu jsou v řádu desítek milionů Kč ročně (nejdražší pacient u nás stál v roce 2018 téměř 75 milionů Kč). VZP v roce 2018 zaplatila za 20 nejnákladnějších pacientů 347,73 milionu korun.

7 0
možnosti
JS

Špatný je už samotný systém, pojištění placené povinně ze zákona by měla spravovat jedna státní pojišťovna a komerční pojištění a připojištění pak pojišťovny komerční, není důvod platit tolik ředitelství pro jednu a tu samou věc, tam, kde by stačila jedna kancelář tak musí jich být hned několik a tak tomu je v každém městě a ve velkých městech ještě násobně více, peníze na zdravotnictví tak končí v kapsách pojišťovacích úředníků místo v kapsách doktorů, nemluvě o zbytečné byrokratické zátěži doktorů, když musí řešit několik smluv místo jedné.

16 1
možnosti
VL

Jakože by nebyla konkurence a tedy žádný tlak na hospodárnost? To už tu bylo v devadesátkách, kdy VZP měla ještě mnohem výraznější podíl. Naopak, chce to dát pojišťovnám více volnosti, aby mohly reálně hospodařit a důsledkem by byl tlak na kvalitu a cenu péče.

0 1
možnosti
Foto

To je systémová chyba a ano, je pravda, že ten který bude mít tu moc přerozdělovat, bude také tuto moc využívat ve svůj prospěch. To je přirozené lidské jednání.

3 0
možnosti
Foto

To se Vám moc nepovedlo. KLinika přece nebude pracovat zadarmo - a zas až tak malé zdravotnické zařízení to není (https://www.iscare.cz/o-nas/nasi-lekari). K navýšení o 15 mil. došlo z důvodů rozšíření portfolia výkonů.

4 2
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.