Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Nejvyšší čas, aby Norsko bylo přijato do EU, i kdyby to Norové nechtěli. Po vstupu do Evropské unie by určitě dodržovali zákony a nařízení EU, EP a EK. No potom bude všechno v pořádku a nebude se muset nikdo soudit.

0 1
možnosti
JS

Problém je, že všechny tyto snahy i rozsudky nevedou k žádné nápravě, o čemž svědčí i počet těchto případů. Barnevernet se sice soudí, ale nemění své praktiky a ani Norská vláda nečiní žádné kroky k nápravě. Pokuty tady nic nevyřeší, ty je ani neštípnou, to by musely být mnohonásobně vyšší.

3 0
možnosti
Foto

Jak to, že ne? V řadě případů byly děti vráceny.

0 0
možnosti
JM

J85o41s49e31f 78M27i11k37e94l

14. 9. 2020 13:22

Barnevernet nemá s praktikami Štrasburského soudu žádné slitování - je a bude mu pouze k smíchu. :-/;-D

3 0
možnosti
Foto

A viděl jsem už prohlášení ministra pro rodinu? Myslím, že i Norsko chápe, že situace je neudržitelná.

1 0
možnosti
Foto

M68i41l67a20n 66S27u55t48a

14. 9. 2020 11:40

na domaci scene se s Vami vetsinou neshodnu ale v tomhle Vam fandim a drzim palce:-) velmi zasluzna cinnost jen se obavam ze konkretne pani Michalakova je ztraceny pripad, bohuzel...

11 0
možnosti
RC

Teď jde jen o to, jaké nástroje tyto evropské instituce mají, donutit Norsko k nápravě.

Pro Norsko to může být pouze cár papíru, pokud není mechanismus, jak vymáhat rozsudky těchto evr.institucí.

Je nějaká šance?

14 0
možnosti
Foto

dobrý den, děti paní Michalákové samozřejmě vrátit nemohou, ESLP může udělit vládě jen tučnou pokutu. Nicméně dává to pak velmi silný argument při obnovení procesu v Norsku. Pokud vyhraje u ESLP paní Michaláková, dá se pak předpokládat, že to i rozváže ruce české vládě, aby konečně skutečně konala, místo pouhého posílání nót. Paní Michalákové chce mít právo syny aspoň pravidelně vídat.

9 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.