Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^

Bohužel, příliš mnoho politiků a jejich kamarádíčků se přiživují na dávkách pro Romy!

:-)

2 0
možnosti

Autore, pletete si podporu a soc.dávky. Na podporu musíte v posledních 2 letech odpracovat min. 1 rok a odvádět soc. pojištění.

0 0
možnosti

Kdysi komunisté prosazovali heslo " kdo nepracuje ať nejí" . Nebylo by to řešení i dnes?

0 0
možnosti
Foto

mávat těmi fotkami, je poněkud kontraproduktivní.

Takhle totiž ty byty, když se do nich dnešní nájemníci stěhovali, jistě nevypadaly.

Takhle je zdevastovali oni.

A všichni teď musí padnout na zadek a zajistit jim nové, důstojné bydlení.

2 0
možnosti

P28e42t73r 46B10u77r26i42a50n

31. 8. 2020 15:14

Nehledě na to, že na těch fotkách je jen brajgl stávajících nájemníků. Jako třeba zlikvidovaná koupelka a wc.

1 0
možnosti
Foto

Pod každou formou vlády včetně demokracie, vládnoucí třída (politici a veřejní úředníci) představuje jen malou část celkové populace. Zatímco je možné aby jedno sto příživníků vedlo pohodlný život na produkci jednoho tisíce hostitelů, jeden tisíc příživníků nemůže žít z jednoho sta hostitelů. Pokud tento fakt pochopíme, bylo by možné přesvědčit většinu voličů, že nechat ty, co žijí z daní jiných lidí, mluvit do toho jak vysoké tyto daně jsou, jen vše zhoršuje, a tak rozhodnout, demokraticky odebrat hlasovací právo komukoliv z vládních zaměstnanců a každému kdo obdrží vládní příspěvky. Ať již se jedná o sociální dávky nebo vládní kontrakty.

1 0
možnosti
Foto

R61o94m74a73n 69K16o46z98e58l

31. 8. 2020 14:28

Ti, o kterých se v článku mluví, nejsou zrovna pilní voliči. A zajímavé, že v prezidentských volbách v Chanově drtivě zvítězil Jiří Drahoš, 83 %.

2 0
možnosti
Foto

Ovšem člověk, který dostane peníz, aby nešel do práce, zase nic nezkazí. A tím vesměs prospěje společnosti nejvíce. :-)

1 0
možnosti

Ale nic takového neexistuje, jako že - " dostane peníz, aby nešel do práce",

to je blbost. Důležité je, aby se místní vrchnost snažila o vytvoření firmiček, které Romy zaměstnají.

0 0
možnosti

P98e71t39r 70B79u42r91i40a64n

31. 8. 2020 12:04

Naprosto demagogický článek. A je příznačné, že všichni kteří se zabývají tématikou Romů ve smyslu: musíme jim pomoci, jsou nuceni se uchylovat k takovýmto lživým podsouváním. Protože jinak by museli přiznat, že míč je jednoznačně na straně Romů a společnost už jim pomáhá kde může a jak může.

V prvé řadě se v podobných článcích nikdy nedozvíme kdo co komu pronajímá a za kolik. Maximálně tak, že někde platí pětičlenná rodina za apartmán 12 000kč měsíčně. Jenže ubytovny nepronajímají plochu, nýbrž bydlení na osobu. Takže paušál za apartmán plus počet osob. I vy jste se omezil jen na výkřiky typu: šmejdi obchodníci s chudobou. Proč, když tvrdíte že jste navštívil mnoho takových lokalit a důsledně se zaměřujete na obchodníky s chudobou, proč nám sem nemrsknete deset takových předražených nájmů se všemi reáliemi? Protože žádné takové neexistují. Tak já jsem googlil za vás a dozvěděl jsem se, že např. byt na Mostecku, vyloučená lokalita, 3+1 = 11 500kč včetně všeho (neznáme počet bydlících) a byt Ostrava Přívoz, 3+1, desetičlenná rodina(!) = 17 000kč. Já nevím kolik platíte na hlavu za bydlení vy, ale důrazně vám doporučuji sečíst si opravdu všechny platby za bydlení, přičíst k tomu obvyklý zisk pronajímatele, podělit členy domácnosti a vynásobit pěti-osmi-deseti. Ony vás ty srandičky o šmejdech s bydlením rychle přejdou. U mě to vychází kolem 20 000kč/měs., pětičlenná rodina, včetně splátky pořizovacích nákladů.

Byty ve vyloučených lokalitách pořídíte za 200-300 000kč. Můžete nám vysvětlit, proč stát, romské neziskovky, anebo obce je neskupují, neopravují a nepronajímají Romům? Protože tak jak to popisujete to prostě fakt nefunguje!

Dát jim práci. On jim ji někdo upírá? Máme nejnižší nezaměstnanost a přísné antidiskriminační zákony. Ty příklady, které dáváte vy jsou o tom, že je jim poskytnut nadstandardní přístup, kdy mohou chodit do práce jen když se jim zrovna chce, jak mi potvrdili tři romští zaměstnavatelé. To by jim ZP a trh práce netoleroval, jejich vlastní mínus.

9 1
možnosti

P89e96t79r 29B76u27r62i58a62n

31. 8. 2020 12:20

A k těm naprosto vylhaným fotkám a mýtům o zdevastovaném bydlení. Pane Zdechovský, pokud to nevíte tak od r. 2014 byla KDU-ČSL vládní stranou a v tomto období bylo schváleno nařízení vlády 308/2015 ohledně změny práv a povinností pronajímatel/nájemník. V něm se v §4 výslovně uvádí, které opravy je povinen si nájemník obstarat sám a na vlastní náklady. Jsou to všechny ty, mimo toho neuvěřitelného brajglu, které tak s chutí pranýřujete a hážete na hlavu pronajímateli, tedy těm upírům s bydlením. Zde: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2015-308

A co se týče těch 50 bydlících v jednom pronajatém bytě, to jste také přeci předložili a odsouhlasili vy, vládní strana, zde: Nájemce může, pokud to smlouva nezakazuje, dát byt, ve kterém má trvalé bydliště, do podnájmu jiné osobě. Pokud do podnájmu vezme osobu blízkou, pak stačí tuto skutečnost pronajímateli jen sdělit, není nutné žádat jeho souhlas.

A co se týče těch dávek na bydlení a živobytí, můžete nám vysvětlit, jak to stát může udělat, aby neplatil těm co nechtějí pracovat tučné výpalné a přitom je nevyhodil i s dětmi pod most? Protože tohle jsem se z vašeho článku fakt nedozvěděl.

8 0
možnosti

Kdyby byl Tomáš Zdechovský chlap a psal o cikánech, tak bych ve volbách možná dal hlas KDU-ČSL. Ani jemu se nepodaří přimět pracovat jediného cikána.

0 1
možnosti

Nemáte pravdu, u nás Romové pracují třeba v Tech. službách odjakživa, i v podobných firmách..

0 0
možnosti

To, že nejvíc demoralizuje (a rozděluje) společnost je, když dáte někomu peníze zadarmo, zatímco jiný si je musí vydělat. To věděl už Karel IV., když dal stavět údajně zbytečnou Hladovou zeď.

Většina našich politiků to po skoro sedmi staletích neví, jde jim jen o nákup romských hlasů.

6 0
možnosti

Pokud dává peníze, měl by je dávat třeba přes koordinátora, který bude přímo chodit do rodin a dávku bude moci odejmout.

Zdroj: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=756414

dovedete si to reálně představit, že někdo přijde osobně říct, že nedostanou dávky? Toho Chucka norise bych rád viděl

Dávky nemají být podmíněny posíláním dětí do škol...posílat děti do školy je zákonná povinnost, její plnění tedy nemá být nijak odměneno. Já za to taky ýádné dávky nedostávám. Tedy v případě neplnění musí následovat trest, ne odměna.

10 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS