Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J53a64n 44S71u81c51h15ý

7. 7. 2020 12:19

Není problém dát romům šanci, ale to, kolik šancí jim dát. To, že nějaký exemplární vzorek dostane nové bydlení a začnou fungovat je otázkou určité propagandy, všude jinde v republice také dostávají státní byty apod, ale jediné, co dovedou je ty byty vybydlet a za 3 roky žádat o novej, že se tam nedá bydlet.

Podle mě by pomoc státu neměla jít jako darované peníze, tedy příspěvek v nezaměstnanosti by mělo být zaměstnáním u státu, příspěvek na děti podmíněn tím, že chodí do školy. A nové bydlení? Klidně, když na to stát bude mít, ale mělo by znamenat fyzickou kontrolu každý měsíc a zákaz pití plus kouření ve státním.

Pomáhat by se mělo, ale málokdo si dneska chce připustit to, že je spousta lidí, kteří si nechtějí nechat pomoct a pouze se přiživují, tyto lidi je potřeba odepsat, protože společnosti prospěšní nikdy nebudou.

Poslední věc, kterou bych rád zmínil je to, že je rasistická blbost mít programy pro pomoc romům, takováhle věc akorát na**re většinovou společnost. Když jsme se dohodli, že rasismus nemá ve společnosti co dělat, neměl by být ve státních rozhodnutích obsažen ani nějakou diskriminací menšiny, ani diskriminací většiny. Stát by neměl být ani tvrdší, ani mírnější, soudy přísnější, nebo shovívavější, žijeme tu spolu, zákon by měl být nastaven tak, abychom se tu nebáli žít a kdo jej trvale porušuje, ať už má jakoukoli barvu, by měl být ze společnosti odstraněn...

3 0
možnosti
AT

Jsou tu údajně 600 let, zdokonalili se jen v čórkách a vysávání sociálek, děti místo do škol posílají krást. Ať si vezmou příklad z vietnamců, kteří tu jsou asi 40 let a jak se snaží! Viděl někdy někdo vietnamce na sociálce, nebo pracáku? Já teda ne.

4 0
možnosti
Foto

Část vietnamských stánkařů se v Česku stala nadšenými botaniky. K tomu účelu si pronajímají rodinné domky, kde bývá zaznamenávána zvýšená spotřeba elektřiny = musí rostlinkám, aby pěkně rostly 24 hodin denně svítit!! ;-O

0 1
možnosti
ZB

Naučit Romy pracovat a starat se o sebe není tak složité. K tomu je třeba pouze odvahy jít proti současnému nesmyslnému proudu. Za prvé je třeba dát Romům nové bydlení. Každá rodina dostane svůj nový byt v domě, ve kterém v každém patře bude romský mistr, který bude hodnotit chování Romů v domě, posílání dětí do školy a jejich prospěch, začlenění Romů do pracovního procesu. Pokud by rodina vykazovala například jeden rok bezproblémový, pak by se mohla odstěhovat jinam, kde by již nebyla hlídaná. V podstatě je třeba naučit Romy žít jako žije většinová společnost. Nic jiného nemůže fungovat.

1 0
možnosti
DH

Vidět pracujícího cikána je stejné jako vidět bílou vránu.

1 1
možnosti
LK

Ale tak oni jsou ... ráno nějaké vídám v montérkách, jak čekají na odvoz, ale problém je v jejich komunitě, protože ostatní se těm pár pracujícím smějí a nadávají jim ... jejich komunita se dostala do stavu, kdy řada děti neviděla nikdy jejich rodiče pracovat. Kvůli nim se zavedl povinný poslední rok předškolního vzdělávání ... ani tam ty děti nepošlou. A stát to opět neřeší a dávky dál posílá.

8 0
možnosti
LK

Já myslím, že se do této komunity již nasypalo dost a s naprosto mizivým výsledkem. Odmítám jakoukoli další pozitivní diskriminaci a žádám, aby se konečně zavedl spravedlivý systém, který bude všem měřit stejně.

Nechci již být dále obětí státem podporovaného rasismu, kdy ze svých daní platím někoho, kdo neposílá děti do škol, dělá hluk a nepořádek, odmítá pracovat a tvoří většinu kriminality v tomto státě. Proč moje dítě nedostane od státu ani korunu? Zjevně proto, že mám špatnou barvu kůže, pracoval jsem na svém vzdělání a pracuju, aby se moje rodina měla dobře. Proč to funguje u Vietnamců nebo Ukrajinců, kteří dávají děti do škol a přichází k nám za prací a ne za dávkami? Bez jakékoli speciální podpory to u nich funguje. Pouze do Romské minority jdou miliardy a situace je horší a horší.

Ano, v této zemi vládne rasismus a diskriminace vůči většinové společnosti, což je ostuda pro zemi, která o sobě říká, že je demokratická a přitom preferuje jednu skupinu obyvatel před jinou pouze na základě etnické příslušnosti.

10 0
možnosti
MK

Pokud romská rodina nemá dluhy, chodí do práce, děti do školy, může si požádat o sociální bydlení

Zdroj: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=754024

Víte pane on bude asi problém v tom že pokud neromská rodina nemá dluhy, chodí do práce, děti do školy o žádné sociální bydlení si požádat nemůže .Je to obyčejný rasismus,protěžování jedněch na úkor druhých na základě etnika.

12 0
možnosti
DC

D77a33v96i27d 84C84e72c22h

7. 7. 2020 9:51

Slovensko ako priklad uspesneho projektu ?

1 0
možnosti
AK

Především musí chtít sami Romové. Pokud jim vystačí štědré sociální dávky, tak se nic nezmění. Kdo by raději pracoval za stejné peníze, když může být doma, že? Podle mě je jediná cesta - omezit výrazně sociální dávky a nejen pro Romy a podmínit i dávky v nezaměstnanosti prací. Chceš podporu - tady máš náčiní a makej. Prostranství k údržbě je habaděj, jen musí být vůle to řešit. A ne neustále tvrdit, že něco nejde.

12 0
možnosti
OU
Foto

Dobrý den,

zkuste se podívat na tento link

https://www.erstegroup.com/en/news-media/press-releases/2019/11/27/social-housing-initiative

Ti lidé dostanou materiál a ty baráky si sami přirpaví. Je to know how z Rakouska ozkoušené na Slovensku. A funguje to.

0 0
možnosti
PV

P57a96v70e24l 72V77é23b69r

6. 7. 2020 22:57

Bylo by skvělé, kdyby se zlepšila situace Cikánů (oni skutečně nemají s Římem nic společného), ale to zlepšení musí přijít jejich úsilím. Musí tedy dostat šanci pracovat, ne dávky. Každé poskytnutí nezasloužených peněz totiž snižuje šanci na zlepšení - vidí totiž, že se nemusí snažit, ale stačí natáhnout ruku (snad s trochou křiku).

Dokud budou dostávat peníze za nic, nebudou pracovat. Povahou jsou totiž stále kočovníci, takže nepracují pro budoucnost, ale využívají to, co je právě k dispozici.

11 0
možnosti
Foto

Všechny evropské dialekty Romštiny obsahují slovo „rom“ (pl. „roma“, adj. „romani“), znamenající „muž“ nebo „manžel“ („romni“ znamená „žena“ či „manželka“). Toto endonymum vzniklo modifikací indického kastovního označení „dom“.

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.