Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

OSN je velice pravdepodobne ta nejzkorumpovanejsi organizacce, ktera vubec kdy v historii lidstva existovala. Naposledy se pozitivne angazovala na zacatku 50. let minuleho stoleti v dobe korejske valky. Od te doby je to sesup dolu do soucasne podoby bezedneho sudu na prachy a absurdity proti zdravemu rozumu.

1 0
možnosti
JK

To je tak, ako keď pes zalezie do búdy.

0 0
možnosti
JA

Korona virus nezvládlo OSN ani EU - tyhle nadnárodní organizace - molochy jsou při problémech mimo. Viz. kritika státu EU od předsedkyně při zavírání hranic...

0 0
možnosti
JM

Veškeré řízení je o efektivitě tedy o stupni řízení. Všechny tyto molochy mají tolik stupňů, že jejich efektivita je rovna nule nebo spíše záporná. Jde nejenom o OSN, ale i třeba instituce EU.

Když Anglie ovládal půlku světa, tak na ministerstvů kolonii bylo pár desítek úředníků, kdyyž něměla téměř žádnou kolonii tak na tom ministerstvu bylo těch úředníků 30 000.

6 0
možnosti
MS

OSN silně připomíná Svatováclavskou kancelář z Cimrmanova Blaníku. Rozkaz na houby! ;-D

6 0
možnosti
Foto

M76i75l75a96n 73S26u51t85a

8. 6. 2020 20:02

S timto clankem nelze nez souhlasit. to ze Bonda musi hrat priste zena a ze Oscara muze vyhrat uz jen film s cernosskym obsazenim a idealne s LGBT tematikou - to uz jsem si zvykl. Ale ted po afere Floyd nabral jiz drive prepjaty 'antirasismus' naprosto bizarni podobu. lide se na socialnich sitich omlouvaji cernochum za to ze se narodili bili... starosta Minneapolis se teatralne sviji u rakve cernocha s drogovou a kriminalni minulosti a bily manzel Sereny Williams se vzdal sveho reditelskeho postu v Reddit a navrhuje za sebe nejakeho cernocha - jakoby to byla ta jedina a nejdulezitejsi kvalifikace... myslim ze 'heterosexualni beloch' bude za par let diagnostikovan jako spolecensky neprijatelna odchylka

15 1
možnosti
Foto

Teď koukám na dokumentární seriál DOPE o drogách a světe div se 95 procent dealerů, zabijáků v tomto seriálu jsou černoši.

2 0
možnosti
MG

Já tomu rozumím tak, že OSN má pod sebou organizace, zabývající se nejrůznějšími záležitostmi lidstva a pokud ta, která se zabývá zdravotnictvím - tedy WHO - nedělá svou práci dobře, tak stejně jako se UNICEF nepřestane zabývat dětmi a UNESCO památkami a nepůjdou místo toho dělat výzkum koronaviru, tak i příslušná organizace, která se zabývá třeba rodovou rovností, bude nadále hlídat svůj rajón, byť to v době pandemie vypadá jako vedlejší věc.

Kdo při nezvládání důležitých problémů (nejen teď a nejen koronaviru, ale pokaždé a jakéhokoli problému) standardně vytahuje gender, jsou extrémisti na konzervativní straně politického spektra, kteří jakmile neví, co dělat - a to je u těchto lidí víceméně standardem pro libovolné téma - pokaždé vytáhnou nějakou báchorku o imaginárních liberálech, snažících se zakázat pojmy muž a žena, a začnou tím strašit lidi. Nemusíme ani chodit do OSN, stačí se podívat na Slovensko, kde křesťansko-prýdemokratická koalice vyhrála volby těsně před koronou a jelikož vyhrát volby byl jejich veškerý program (úspěšný díky tomu, že to znamenalo odstranit konečně starou oligarchii Smeru), tak teď jejich ministr zdravotnictví neustále něco mele o božích plánech se Slovenskem, o vyhánění démonů z kamaráda, který se dal na jógu a především o pochvách všech Slovenek. Ale i téma tohoto blogu je takovým případem, kdy se interní doporučení OSN, vztahující se zcela specificky na angličtinu (ve které je takový způsob mluvy ve formálním projevu již léta naprosto běžný), prezentuje jako nějaký diktát pro reformaci všech jazyků světa do genderově neutrální formy. Pana Zdechovského jsem nikdy za extrém mezi konzervativci nepovažoval, tak bych rád doufal, že to nebude dělat i on a raději nám řekne něco o tom, jak zastavit zneužívání takových témat na té straně, kde k němu opravdu dochází.

3 5
možnosti
JN

no to mi teda ukažte, kde se v angličtině používá namísto girlfriend partner.

určitě takový případ najdete, ale ta četnost bude asi taková jako první pořadí ve sportce.

2 1
možnosti
Foto

Podobný slovník dala do placu paní Šimůnkova, zástupkyně pana Křečka. To je také k zamyšlení.

15 1
možnosti
RW

Mezi chováním OSN/WHO a EU je jen jediný rozdíl a to, že EU vystupuje na základě dohadů a dojmologie také protičínsky, žádný podstatný rozdíl v postojích EU oproti OSN není.

Schválně - jak to vypadá s oficiálními postoji EU k Izraeli a jak se státy EU staví k protiizraelským rezolucím v OSN?

0 1
možnosti
Foto

Kdybyste někdy byl v Izraeli, tak víte, že v řadě věcí a projektů spolupracujeme. Státy EU patří dlouhodobě k největším obchodním partnerům Izraele ;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.