Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J97a56n 55R80á58ž

6. 5. 2020 19:16

S OSN je to stejné jako s EU. Založení obou těchto organizací bylo vedeno dobrou myšlenkou. A obě se postupně zproneveřovaly důvodům proč byly založeny v okamžiku, když v nich převládly politické zájmy a kdo je momentálně silnější, či mezinárodně vlivnejší, začal určovat podle svých zájmů pravidla hry.

0 1
možnosti
Foto

Řekl bych, že WHO už nebojuje o život, ale je v agónii

1 0
možnosti
Foto

To se uvidí v příští dnech.

0 0
možnosti
PJ

Humanismus je pro humanisty, demokracie pro demokraty a lidská práva pro ty, kdo je dopřávají ostatním.

To jsem fakt vymyslel já!

;-)

2 0
možnosti
MB

Ono vlastně každá instituce a organizace, která je financována příspěvky členů podle jejich velikosti a HDP je nutně zpolitizovaná ..jelikož pochopitelně přihlíží především zájmům největších plátců.

Hrozby či pozastavovaní plateb WHO či OSN nejsou ničím jiným, nežli prosazováním svých politických zájmů..

0 0
možnosti
PJ

Všechny věci co vymyslel bílý člověk evropského typu navíc, Západní civilizace, jsou pro bílého člověka evropského typu. Protože trvalo přes 2000 let co v sobě ukládal své zkušenosti kousek po kousku až se mu usadilo v genech. Proto to bude chápat a jednat podle toho. Pokud si to uzurpují jiné "civilizace", vznikne pouze paskvil. Asi jako nyní to WHO a třeba Rada pro lidská práva kterou vede muslim. ;-D ;-D ;-D

Je načase instituce typu OSN zrušit a každá civilizace ať se stará sama o sebe!

A tím myslím i ekonomicky!!! Tedy to hlavně!!!;-)

4 0
možnosti
Foto

OSN jako platforma států, kde si vyříkávají různé problémy, je dobrá myšlenka. Bohužel v současné době se ukazuje například na lidských právech, jak jednodušše se dá zneužít.

3 0
možnosti
Foto

Organizace, které tvoří většinově chudé státy, které se dají snadnou koupit jsou zcela k ničemu a to není jen případ WHO....

8 0
možnosti
Foto

Ano, podobné organizace by měly být z principu neutrální. Nevidím problém ani tak v chudobě, jako v morální integritě těchto lidí. Podle mě není možné podléhat tlaku silných skupin a států. Tohle bohužel není jediné hloupé rozhodnutí.

2 0
možnosti
Foto

Zde se opět ukazuje, že politika nepatří do péče o zdraví. :-/

6 0
možnosti
Foto

Nesmí zasahovat do vědeckých debat.

3 0
možnosti
JK

Moc dobře shrnuto. Je určitě škoda, co se WHO děje. Určitě udělala mnoho dobrých věcí, které teď zanikají. Chtělo by to kompletní změnu vedení, ale jak je to reálné? V nynějším čínském provedení ji žádná vyspělá země nemůže brát vážně. Pro Vás R^.

4 0
možnosti
Foto

děkuji. Mandát ředitele je 5letý a může se neomezeně opakovat. Třeba Marcolino Gomes Candau tak byl ve funkci 20 let.

3 0
možnosti
Foto

Oč na tom budeme lépe ve světě bez WHO? Lépe být rudý, než mrtvý.

0 5
možnosti
JK

Za mě lépe být mrtvý, než rudý.

6 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.