Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ještě si doplňte informace o firmě Respilon. Taky zajímavá story a stačí si srovnat v časové ose, například s podpisem smlouvy s Čínou. Mimochodem, Mileta Hořice má kapacitu na 1 milion rousek za den v materiálu. Je pokrýt nanostribrem a titanem. Výroba linky by trvala cca 14 dní a stala do 5 000 000kc. Milion rousek za den... Majitel Milety produkci státu nabídl. Byl poslán do....

1 0
možnosti
Foto

Vše se bohužel do článku nevejde. Ale děkuji za doplnění. R^

0 0
možnosti

krom již zmíněné absence naopak velmi dobrých rozhodnutí, mi v té časové řadě chybí prozřetelnost vaše a opozice, kdy jste upozorňoval/i na to, co hrozí a jak je třeba se zachovat, tak jak to vidíte nyní ex post /a věřte, že naopak ještě není po všem díky zbytečným tlakům k uvolnění, které staví bohatství nad zdraví/

je evidentní že se celý svět potýká s bezprecedentní událostí a natloukli si na tom nos všichni, v tomto není naše vláda skvělá, ale také nepropadla, jak se snažíte podsouvat

inu po bitvě je každý generál, zejm. s perem v ruce

6 2
možnosti

Jako doplněk si ještě dovolím navrhnout Vám a Vašemu týmu téma skutečné kapacity domácí výroby roušek ve dnech prudce se rozmáhající krize, kdy nebylo možno - pro dosavadní nezkušenost - dohlédnout konců. Zkuste si objektivně zjistit skutečnou kapacitu výroby v těch dnech a odhadovanou potřebu. Třeba v dalším blogu překvapíte.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, už jsme to prověřovali a přehled máme.

0 0
možnosti

Již nadpis Vašeho článku je Vašim "nemoudrým" výmyslem a smysl celého článku mi není jasný. Význam a tvrzení jednotlivých bodů ale nemohu zpochybnit. Jen ta objektivita Vás nějak minula. Účelově?

Zasáhla nás celoplošně silně nestandardní situace. Za rok, nebo při příští vlně, budeme rozhodně lépe připraveni stejně, jako jsme každoročně "připraveni" na trable s chřipkou. Psychicky i materiálně. Vládní činitelé se opakovaně za chyby omluvili.

Asi jste nepostřehl, že v okamžiku, kdy se úkolem číslo jedna staly nedostupné roušky strhl se přímo v Číně boj o získání a bylo nutno nasadit zcela nestandardní způsoby placení, které stát svázaný zákonnými způsoby uplatnit nemůže. To bylo opakovaně vysvětleno a nakonec i komentován způsob jak vláda našla řešení. A najednou, v této krizové době se stanou užitečné jinak problémové styky na problémové "podnikatele", kteří mohou a umějí. A takových je plno, jsou akční a určitě nezaváhají a nabídnou své služby. Je to pochopitelně ta šedá zóna kde jsou vedle lidí schopných také lidé všeho schopní. Připadá mi, že jste tuto logickou informaci z pohodlí své kanceláře se svým týmem - jak píšete - účelově obešel, protože se nehodí zahrnout ji do plivajícího článku. Takže účelem Vašeho článku zůstává co? Přinést objektivní zhodnocení celé situace a třeba propříště navrhnout řešení či pomoc? Spíš je to podle mé reakce níže na paní Ludmilu. Někteří konali a logicky při tom dělali chyby a jiní seděli a brousili tužky. Někdy to tak vypadá, že to broušení tužek a vylézání z děr po akci je jejich jediná schopnost jak "prospět" společnosti.

5 1
možnosti
Foto

Nevím, proč by mě minula objektivita. Máte tam řadu odkazů.

0 1
možnosti
Foto

Pane Zdechovský, nejsem nějaká extra obdivovatelka p.Babiše . Ale neumím si představit, že by předstoupil před občany a řekl: "Vážení občané na takovouhle situaci nejsme připraveni, nemám nic ! Máme ve skladech hmotných rezerv 10 000 kusů roušek, respirátorů a to ještě ne v požadovaném stupni." Myslíte, že to byla jeho vina, že tam ty zásoby byly v tam malých množstvích ? Nebo se na tomto stavu podílely všechny vlády před tím?

Můj otec se celý svůj život (je mu teď 88) angažoval v práci červeného kříže v Pardubicích. V době povodní 1997 s pár tehdy již babičkami dostal možnost vybírat pomoc a uskladnit vše v garáži městského obvodu. Tehdy v pár lidech vybrali 60 tis. a spousty potřebného a odvezli vše přímo do nějaké vesničky na Moravě . Následně se ale stalo, že prostory, které tento červený kříž používal mu byly odebrány, materiál a věci tam uskladněné odvezeny do sběru. Podobnou situaci prožívá spousta organizací.Nějak mám pocit, že nám je neustále vtloukáno postarejte se o sebe sami, stát není zodpovědný. A tak celou dobu dělá vše proto,aby lidi spoléhali sami na sebe, naše generace to umí, umíme improvizovat, šít,opravovat - nejvíc tu brečí mladí, protože oni nezažili to že něco není.

Možná tahle doba přišla právě proto, abychom se probrali, abychom si uvědomili naši zranitelnost a hlavně závislost na potravinách, lécích, poslechněme to varování a zařiďme se podle toho. Nebudu obhajovat nákupy v Číně, ale jedno chápu, že se asi hůř jedná s 50 - 100 podnikateli než,když mi hoří koudel, tak to řeším s jedním. Já říkám, že při každém fotbalu je každý jeho velký fanda tím nejlepším fotbalistou a přesně ví, on by tam tu branku dal a přitom se sotva odkulí od televize pro pivo.

Pane Zdechovský, pojďme budovat tuhle zemi, přestaňme na sebe házet špínu a snažme se ji udělat krásnou ať můžeme být hrdí na to co jednou budeme předávat našim dětem! To je moje přání! To je moje krédo. Máme tu tolik šikovných lidí, chytrých, přestaňme sočit a začněme pracovat - budovat .

5 0
možnosti

Souhlas. Někdo řídí, pracuje a logicky dělá chyby. Jiný brousí tužku a těší se na dobu, kdy začne chyby jiných zveřejňovat. Každý holt podle svého což tým pana Zdechovského dokázal.

4 0
možnosti

M43i29l90a28n 11K89e33s67l

29. 4. 2020 19:59

Sochař udělá několik modelů než se rozhodne pro ten nejlepší,malíř nakreslí několik skic než se rozhodne pro tu pravou,konstruktér - projektant pracuje v jedné ruce s tužkou ,v druhé s gumou než dokončí návrh.Jen po vládě chceme,aby z jedné vody na čisto zvládla epidemii,o které nikdo nic nevěděl a na kterou nebyl nikdo připraven.Bez chyb musí pracovat ten,který je na úkol připraven.Ve velínech atomových elektráren pracují lidé perfektně vyškolení a neustále přezkušováni,aby se chyby nedopustili.Jen ten,co nikdo nic netvořil může vládu kritizovat.Hlavní úkol byl splněn,nemocnice zatím vše zvládají.

4 0
možnosti

Pokud vláda nebyla připravena na malou epidemii, pak je na tom hodně špatně, nemyslíte ?

1 0
možnosti

Vážený autore, nejsem a s největší pravděpodobností nebudu Vaším příznivcem, ale za tento příspěvek si zasloužíte víc než karmu. Je jen škoda, že jste nepřipomněl i slib pana Hamáčka, jak sliboval, že roušky budou dodávány všem občanům prostřednictvím pošty... Je to něco málo přes týden, co si z toho dělali legraci ve zpravodajství TV Nova a za zmínku by stálo i objevení skladu čínského majitele plného pomůcek, které v jednu chvíli měly být nabízeny předražené státu, aby se z toho pak stalo zcizení pomůcek pro Itálii.

3 0
možnosti
Foto

Díky moc. I toho si vážím. V

0 0
možnosti

Nojo, no. R^ Jenom jedna poznámečka k odkazu na trollí farmy: Říct o capu di tutti i capi, že má pošramocenou pověst, to je přinejmenším přikrašlování skutečnosti. ;-)

2 0
možnosti

politické hyeny samozrejme vylezaji, zoufale se snazi přiživit na uspechu vlády a odborniku. Jestli prijde druha vlna (snad ne), tak pak si teprve zgustnou.......

6 5
možnosti

He - a za úspěch vlády považujete to, co lže Bureš, nebo i to, na čem má svůj podíl opozice?

3 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.