Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MO

Pane Zdechovský, jistě víte, že na funkci vedoucí samostatného oddělení strategií na Ministerstvu vnitra je Monika Pálková. V uplynulých dnech obvinila tuto vaši členku KDU -ČSL Policie ČR v kauze nemocničních zakázek (není zatím odsouzena). Jste si jistý, že oddělení strategií, které vede, nemělo zajišťovat zdravotní potřeby při koronavirové situaci ? Opozice říká, že i na MV došlo k nákupu předražených zdravotních pomůcek. Asi víte že ministerstvo vnitra zásobuje zdravotnickým materiálem krajské nemocnice, domovy s pečovatelskou službou, dětské domovy, samostatné lékaře, zubaře. Myslíte opravdu, že to nemělo řešit ekonomické oddělení MV a oddělení strategie? Budete to řešit v rámci Evropského parlamentu jako Babiše? Odpovíte pane? Zdechovský?

3 0
možnosti
Foto

M92i46l66a97n 75S46u73t47a

28. 4. 2020 22:06

To by ovsem cele dostalo kouzelnou pointu:-) predpokladam ze teto kauze se bude pan Zdechovsky specialne venovat hned v dalsim dile a jiste muzeme cekat vysokou miru objektivity

1 0
možnosti
VD

Pane Zdechovský, děkuji! Takhle by podle mě měla fungovat opozice, odkrývat špinavosti vlády. Za mě můžu přidat, že otázka zvládání epidemie, kterou tady nikdo neznal se hodnotí těžce - tady si zas tak špatně nevedeme. Ale že krizové zásobování se dělá prostřednictvím vykutálených šíbrů, to by se "protikorupčnímu" hnutí stát nemuselo Rv.

8 2
možnosti
Foto

děkuji moc, přesně tak. za konkrétní karanténní opatření jsem vládu chválil i tady na blogu, ale když ty nákupy dokázalo dobře zvládnout vnitro (jen mohla být větší podpora domácích firem), proč takové kotrmelce na MZd?

1 0
možnosti

Napsána jsou sice fakta v jednotlivých dnech, přesto volič ANO bude tvrdit, že máme nejlepší vládu na světě....

8 1
možnosti

co se asi musí stát, aby prozřel, když mu nestačí toto?!

3 0
možnosti
JB

J22a97n 23B17u95r35d71a

28. 4. 2020 7:08

pane Zdechovský, to se to z teplého křesla bilancuje co? klesl jste hodně hluboko. ochranné pomůcky byl velký průšvih a podcenění, to se dá souhlasit. na obranu vlády je nutné podotknout, že celá "vyspělá" západní Evropa a dokonce i USA měli žalostně málo těchto pomůcek. vládu nevynáším do nebes, rozhodně mají své mouchy, ale tohle už mě opravdu začíná štvát. tohle okopávání kotníků Rv

10 11
možnosti
Foto

Pane Burdo, žádné teplé křeslo nemám. Jsem každý den mezi lidmi.

2 2
možnosti
JV

Eurosvazák Zdechovský zase perlí. Chtěl jste říct, že naše vláda je nehorší a že by jsme si měli brát příklad z Belgie, Itálie, Španělska a z VB? Ten Brusel vám úplně vymyl mozek. Prosím odstěhujte se a zůstaňte tam a bude líp všem.

12 15
možnosti
Foto

To co tady pošetile označujete za zásadní pochybení vlády a MZd se odehrávalo v celé západní Evropě a vaše zaměstnanecká organizace parlament EU se do reálného řešení vůbec nezapojil. Vy jste celou dobu vyhledával podezřelé nemajetné firmy a těšil se, jak špatně to s nimi vláda pořeší? No vidíte a oni se chlapci koblihářští spojili s epidemiology, kteří hlasem pana Duška každou středu informovali lidi, kam to chtějí dostat. A naprosto přesně jim to vychází až dodnes. Pan Fiala je sice vysokoškolsky vzdělaný, ale chybí mu doposud data k rozvaze, kterou vám tady rád podám. Vláda plnila a plní sliby toho, jak bude pandemie u nás řešena. Dokonce má plán jak pomoct ekonomice a to všechno bez koordinace s EU. Na vládní úrovni tak, jak to činí všechny státy Evropy. Ale že proto budete překřikovat pana Fialu o neschopnosti naší vlády, která dle vás škodí ČR a nejlépe je všechny členy zavřít. To normálnímu vzdělanému nenamluvíte. Domnívám se, že v době krize je vhodné táhnout za jeden provaz. Ale vy i opozice takovou možnost odmítáte a na svou neobjektivitu doplatíte. Děláte tím jen naháněče voličů miliardáři Babišovi, protože není jiná pozitivní cesta k volbám. Chtěl bych vám popřát zbytek vašich dnů v Europarlamentu. Škoda, dřív jsem vám věřil.

11 8
možnosti
PB

Domnívám se, že v době krize je vhodné táhnout za jeden provaz. ;-D

Tohle klišé by se jednou mohlo stát heslem celé koronakrize. Jako důkaz, jak málo stačí k tomu, aby se lidi stali hluchými a slepými.

4 0
možnosti
FN

Pane Zdechovsky, jste můj oblíbeny bloger. Spoustě z toho, co jste napsal, rozumím. Taky se mi nelíbí ministr, jehož jedinou kvalifikací na křeslo ministra zdravotnictví je, že si v mladí rád hrál na doktora. Ale přesto, celkově bych řekl, že vláda tuto krizi zvládla relativně dobře. Oproti Belgii, Nizozemí, Švýcarsku, Švédsku a dalším zemím, kde zbytečně umírá tisíce lidí. Pro mě vlády pravě v těchto zemich situaci nezvládly. Přidejte k tomu Itálii nebo Španělsko, Francii nebo Spojené kralovstvi,,,,

Když porovnáte dopady nemoci v jednotlivých zemích, tak nějak mi přemrštěná cena za respirátory přijde jako malichernost

13 3
možnosti
Foto

M95i51l44a80n 49S79u45t53a

27. 4. 2020 22:37

Krasne vyselektovano jen to co se hodi, to muselo dat praci a pritom takova blbost. Ja nabidnu jiny pohled: 10 milionova CR ma 200 mrtvych, 11 milionova Belgie 7200 mrtvych. Zvlastni je, ze s tim jak se nase zeme pomerne se cti vyrovnava s covid19, se umerne zvysuje i hysterie opozice, cest vyjimkam...

12 8
možnosti
Foto

Pane Suto, co je vyselektováno? Máte tam fakta a odkazy. Chápu, že se Vám to nehodí do Vašeho vidění světa, ale je to fakt ;-)

10 4
možnosti
LC

Pane europoslanče, máte tohle zapotřebí? Vy přece máte rozhodně na víc než na směšné politikaření a překřikování se s Fialou či Kalouskem kdo řekne směrem k vládě více dehonestující výrok. Ne, fakt nemáme nejlepší vládu na světě, ale z hlediska zvládnutí té koronavirové epidemie, přes některá hloupá opatření, protichůdná vyjádření vládních představitelů atd, bych ji zařadil do top, řekněme světové dvacítky. Zvládli to rozhodně lépe, než téměř vlády všech zemí, které jsou tzv. tahouny EU, či našimy vzory. O s námi srovnatelné Belgii, kde se teď občas pohybujete, raději ani nemluvit.

12 8
možnosti
Foto

Nesrovnávejme se s Belgií, srovnejme se s 39 milionovým Tchaj-wanem. A pak uvidíte, že žádní tahouni nejsme. ;-)

3 8
možnosti
JR

J90a30n 23R36á90ž

27. 4. 2020 20:25

Když politik nedokáže oslovit dostatečný počet voličů, aby jeho strana byla úspěšná ve volbách, dělá svoji práci málo efektivně, i kdyby měl objektivní pravdu ve všem, co říká. To je paradox politiky. A dlouhodobě se ukazuje, že kritika Babiše a vládních kroků, i když je pravdivá, je špatným politickým tahem, takže proč je tato kritika stále hlavním tématem veřejných výstupů opozičních politiků, nechápu.

Jak hodnotí efektivitu vlády v krizi voliči, to je důležité : březen ANO 30,7% duben 2020 ANO 32,8% . Nárůst preferencí ANO znamená, že voliči jsou s kroky vlády, i když nebyly vždy správné a často chaotické, celkem spokojeni. To jen konstatuji.

8 0
možnosti
MS

Obávám se, ze to je trochu jinak. Vláda a ANO zcela ovládla mediální prostor. Opozice nemá šanci jak lidi oslovit.

Berte to obráceně. Proti ANO je 70% voličů.

4 8
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.