Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

Pane Zdechovský, řekl bych, že se mýlíte.

1. V Jižní Korei úřady vydaly prohlášení, že ti lidé znovu neonemocněli, ale že se jim vir reaktivoval, tedy, nebyli vyléčení, pouze byl vir v těle potlačený (obdobně lze předpokládat i v Číně, ale toto nelze ověřit)

2. Před virem se neschováte a ochráníte se jen částečně, tedy, vir u nás bude (na věky věků), tedy, jak jinak, než aktivací imunitního systému, s ním chcete bojovat?

3. Pravděpodobně se mýlíte i v otázce Imunity. Na základě studie provedené Institutem virologie na univerzitě v Bonnu obyvatelstvo imunitu získává. Ano, jiní vědci to odmítli s tím, že to není "dostatečně vysvětleno" ne proto, že by to tak nebylo.(např HN 13.4.2020

Proti koronaviru si lidé vytváří imunitu, státy mohou začít s návratem k normálnímu životu, tvrdí v předběžné zprávě němečtí vědci

4 2
možnosti

To je právě to dilema! Pokud je společnost dostatečně (co to je, že?) promořena, může obnovit svoji ekonomiku. Jenže na to promoření nemůžeme čekat do nekonečna!

Jak je to s reinfekcí? Koronavirus se může chovat obdobně jako virus oparu! Průkaz ale ještě chybí!

:-)

4 0
možnosti

Zabijte bobra, zachráníte strom. Tohle je bohužel autorovo uvažování. Přísnými opatřeními sice zachráníte nějaké pacienty, ale zabijete ekonomiku a s ním spoustu lidí. Ti lidé sice neumřou na korona virus, ale na stres, infarkt, bezdomovectví, domácí násili, .... . Tohle je problém u řešení všech mezioborových problémů. Jestliže se soustředíte jen na jeden aspekt, uniknou Vám ostatní. Teď se celá republika soustředí na medicínský aspekt, ale spousta lidí vynechává ten ekonomický. A logicky, ten ekonomický bude mít v příštích letech dopad i zdravotní.

Promořování je bohužel jediná racionální cesta. Podle realistických odhadů, léky budou někdy na podzim, vakcinace příští rok. Takhle dlouho skutečně nejde čekat.

Když si vezmem třeba data z lodi která zakotvila u břehů Japonska. Typický výletník na této lodi není zdravý dvacetiletý sportovec. Bylo tam 3 700 lidí, 752 onemocnělo, 11 umřelo, 16 jich stále má těžký průběh a někteří s nich to asi nedají. Všichni kdo umřeli byli 70 +. Vynásobne si tato čísla 3 00x. Země 11 100 000 lidí, 2 252 000 onemocní, 33 000 umře, 48 000 bude mít těžký průběh. Tohle je katastrofický scénář, neboť daná zem bude mít spoustu dětí a mladších lidí. Když si zase vezmem data, tentokrát z Německa, umřelo tam zhruba 3 000 lidí, ale z toho jen 100 lidí pod 70 let.

Když si to zkombinujeme, vychází mi, že panika je na místě, ochrana lidí je na místě, ale ta ochrana nesmí být taková, aby zabila ekonomiku. Musí být INTELIGENTNÍ. A pokud vezmete jen zdravotní aspekt, inteligence se vytrácí.

11 2
možnosti
Foto

ale právě přesně o tom je ten blog...

0 0
možnosti
PV

P34a12v54e66l 94V23é56b18r

20. 4. 2020 10:44

Myslím, že vaše uvažování má zásadní chybu. Myslíte, že se lze před tou nemocí navždy ochránit. Ale ono to nelze. Respektive lze, ale úplnou izolací, takže stojíme před volbou navzájem se úplně izolovat - a umřeme hlady, či na nedostatek jiné potřebné péče, nebo z izolace vyjdeme, všichni sice nakonec onemocníme, ale někdo to přežije. A protože pro většinu lidí je to pouze jakási chřipečka, přežije to většina. Jde jenom o to, aby lidé onemocněli za co nejpříznivějších podmínek, aby ti, co budou mít těžší průběh nemoci, mohli být co možná zachráněni. Vakcína není, takže jiná cesta, než pozvolná (doufejme, že zvládnutelná) nákaza není.

11 0
možnosti
JZ

Ten důvod č.3 - že je většina občanů zprávami vyděšena k smrti - podle mě zas tak pádným důvodem není:-). Nemůžeme asi rozhodovat o bezpečnostních opatřeních nebo dalších postupech podle něčí zbabělosti.

8 0
možnosti
ZH

Největší problém vidím v tom, že někdo tu vyděšenost živí. A nejsou to jen média, ale také politici a vláda. Pak se zacyklí systém restrikcí, do toho se začnou bouřit ti, které restrikce objektivně, nebo i subjektivně významným způsobem poškozují a máme nakročeno k prima totalitě.

0 0
možnosti
MB

No, ten titulek mi nepřipadá zrovna férový..

To není "Prymulovo promořování" ..ale jedna z ve světe zvažovaných i aplikovaných teorií (jestli správná či nesprávná se teprve ukáže).

Jestli to Prymula zvažoval ..a následně od toho odstoupil, připadá by nefér to do titulku uvádět jako "Prymulovo promořování" v kontextu se slovy "obrovská chyba"..kde se úplně ztratí slovíčka "by byla"..

Mimochodem, ono se nakonec možná ukáže, že to opatrné promoření bez výraznějšího narušení ekonomického chodu společnosti (alespoň ve Švédsku se to prý docela daří) bude tou nejlepší cestou. Pak si ale takovou ostrou kritikou pouhé úvahy o promořování zavíráte vrátka k pozdější kritice vlády, že přijímala zbytečně přísná omezení a oddalovala nevyhnutelné promoření;-)

8 0
možnosti
ZB

Aplikovaná není nikde. Možná Lukašenko v Bělorusku ji aplikuje.

1 1
možnosti
JS

Je úsměvné, jak má každý nevzdělanec v oboru epidemií potřebu se fundovaně vyjádřit, nedávno šel rozhovor na to téma s nějakým boxerem, taky to bylo "velmi přínosné". Já sleduji názory naších i světových odborníků na toto téma a ani oni nejsou zdaleka jednotní v názorech, tak ještě že jste to tady dal, alespoň se to konečně sjednotí i na té odborné úrovni;-D.

15 2
možnosti
JZ

Potřebu se vyjádřit a ještě "dávat uznávanému epidemiologovi za pravdu":-)

0 1
možnosti
JS

Přijde mi docela stupidní, jak teď všichni jásají, že se uvolnění o velikonocích neprojevilo ve zhoršení statistiky vývoje nakažených.

Inkubační doba je 2-14 dnů, přičemž její vrchol je kolem 7. dne. Než se dotyčný rozhoupe, aby šel na test, uplyne nejspíš další den (pokud je mu hodně zle a chce domácí odběr a čeká na sanitku, jsou to další 1-2 dny). Než jsou oznámené výsledky uplynou další asi 2 dny. Takže se dostáváme na průměr cca 10 dnů po velikonocích, kdy by se ve statistikách meli objevit lidé nakažení o velikonocích. Takže na jásání si počkejme až na nějaký čtvrtek či pátek tohoto týdne. A doufejme, že se opravdu trend nezmění.

6 2
možnosti
JS

Jak sám píšete, tak už inkubační doba začíná na dvou dnech, což by se už mohlo pomalu projevovat v nárůstech, takže mírný optimismus je na místě.

2 0
možnosti

Dost pochybuji o tom, že můžete dostat chřipku několikrát za sezónu. Pokud by to byla pravda, bylo by očkování proti ní vyhazováním peněz z okna. Jinak souhlas.

1 0
možnosti
Foto

Můžete chřipky jsou minimálně desítky kmenů každý rok. Očkování chrání jen proti hlavním typům, stejně jako prodělaná neoc chrání jen proti typu co jste už měl.

Nicméně očkování či prodělaná nemoc pokud chytnete jiný typ vyrazně zlehčí průběh nemoci

4 0
možnosti
Foto

Jakkoliv Zdechovského nemusím a pravidelně jsem k němu kritický tak v tomto má pravdu. (Byť to opět zavání politickým populismem a přišel s tím až v době kdy se to celkem hojně propírá na internetu i v mediích)

Prymula plácá nesmysly na základě politickéhé zadání ne na základě nějaké odbornosti či logiky.

O promořování nebo o přirozené imunizaci hovořil v době kdy se vůbec nevědělo a dodnes neví nakolik se po prodělání nemoci imunita vytvoří a o uvolňování pravidel hovořil vdobě kdy jsme vlastně netušili a dodnes netušíme jak na tom vlastně jsme, protože plošné testy se teprve začínají dělat.

1 1
možnosti
TB

Na plácání nesmyslů jste tu hlavním odborníkem Vy :-P

1 5
možnosti
JM

No, vzhledem k rozšíření viru do celého světa si myslím, že nám nic jiného než promoření populace, pokud možno řízené, nezbývá. Přestože neznáme všechna rizika!!! Čekat na vakcínu, případně na zmizení viru, neutáhneme ekonomicky.

Zajímavé budou statistiky, budou-li k mání, jak se coronavirus skutečně projevil na úmrtnosti. V ČR ročně zemře cca 110 000 lidí.

Změní tento virus toto číslo? Zatím to vypadá, že u nás "jen" o stovky případů. Je to smutné, ale nezbývá než pracovat dál na vývoji léku na toto onemocnění, a abychom toto mohli, musíme mít fungující ekonomiku.

Hezký den Všem.

3 1
možnosti
Foto

No ale řádově až 30% lidí si nevytváří imunitu.

0 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.