Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Zdechovský je už i epidemiolog? 8-o Myslím, že všichni ví, jak to Prymula myslel a určitě to nebylo tak jak zde epidemiolog amatér píše. Mimochodem pane epidemiologu dřív nebo později se s touto nemocí setkáme všichni, takže to promoření tady stejně bude. ;-)

5 3
možnosti
Foto

Ne, krizový manažer. To, že je někdo epidemiolog neznamená, že má patent na rozum. ;-)

0 2
možnosti
KS

Nikdo tu ale nemyslí na to, že za hranicemi se zase rozjíždí obchod a výroba a protože s námi moc obchodovat nejde, vytvoří se nové obchodní vazby a Česko zůstane jak ten kůl v plotě. Navíc většina lidí chce svůj život prožít i za cenu rizika než přežít v bezpečí.

0 2
možnosti
Foto

Tak za 2 či 3 měsíce se zas tak moc v zahraničí nestane

A samozřejmě je nutné uvolnit restrikce jde jen o to jak rychle a kdy, jestli třeba nepočkat na účinnou léčbu

2 0
možnosti
KK

Hezký den a veselou mysl?

Po tom co jste nám vysvětlil, že už zřejmě navždy budeme žít s koronavirem, s rouškama, meřením teploty, sledovacími aplikacemi, omezeným kontaktem s ostatními protože úplně každý bude potenciální nakažený?

Tak nevím jestli si děláte legraci, nebo jste se úplně zbláznil. Dosud jsem vás rád četl, ale teď s tím přestanu. :-/

0 0
možnosti
Foto

pokud jste četl, tak byste věděl, že takto už od roku 2009 končím KAŽDÝ BLOG. Namátkou: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=80513 z 21.4.2009

0 0
možnosti
Foto

M88i38l81a20n 62S83u39t66a

20. 4. 2020 18:39

Věcný článek, s většinou argumentů se dá souhlasit. Rozhovor na DVTV s panem Prymlou jsem viděl celý. O 'promořování' mluvil dobrých 30 minut a mj. i varoval před riziky spojenými s příliš rychlým uvolňováním. Ve finále z toho ale vzešel 'senzační' titulek: 'Prymula změnil názor, chce promořovat'.

1 0
možnosti
Foto

Díky za přečtení. Spíše mi vadí, jak podléhá politickým tlakům.

0 0
možnosti
AT

Prymula "vzal svá slova zpět" z politických důvodů, jikoliv proto, že změnil názor. Promořování je sice škaredé slovo, ale ať to nazvete jak chcete, stejně k tomu dojde.

4 0
možnosti
Foto

Díky za doplnění. V tom článku jsem to vysvětlil. Mě spíše chybí dlouhodobá koncepce toho, jak chce pokračovat.

1 0
možnosti
PF

Pane Zdechovský ,

Pan Prymula už dávno prohlásil , že to žádné promořování nebude - nechápu proč vy o tom dnes píšete.

Že se situace mění ze dne na den a je těžké cokoliv predikovat jste už mohl pochopit z vašeho blogu k Janponsku https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748504

Japonsko muselo následně velmi zabrzdit. Dnes je vidět že očividně něco dobře nebylo .

V pátek vám MF DNES uveřejnila text "Drobní živnostníci mají smůlu"

Trefoval jste se tam do hobbymarketů ale pletete pojmy - vydělat to je zisk a ne tržba, navíc to bylo číslo tržeb včetně DPH .

Srovnávat to s velikonocemi 2019 je taky nesmysl . Před nimi nebylo měsíc zavřeno.

Takže v kumulaci na tom letošní rok v tržbách asi lépe nebude.

Kolik hobbymarketů stojí na prodeji nábytku - to je pro ně okrajová záležitost pokud to vůbec v sortimentu mají ?

Prodejny se zahrádkářskými potřebami mohly mít otevřeno před těmi hobbymarkety. Prostě ten článek byla jedna perla za druhou. V posledních parlamentních volbách jsem dal hlas KDU ale po tom co předvádí její vrcholný představitel už rozhodně volit nebudu. Současná vláda v tom má hodně zmatků. Je strašně těžké něco hodnotit z týdne na týden, ale kritizovat je strašně jednoduché . Hlavní není to co kdo něco udělá pro nás ale jak se k tomu postavíme každý za sebe - jak si poradíme se svou situací a borci jsou ti co dělají tu spoustu různých věcí pro druhé.

4 0
možnosti
Foto

Díky za reakci. Já jsem s tím číslem nepřišel, ale byli to samotní obchodníci, kteří to komunikovali. Jinak my nejsme jenom kritici. Opakovaně jsme nabízeli jednání třeba o rozpočtu nebo o pomoci podnikatelům a chtěli jsme být konstruktivní. Vždy to vláda odmítla s tím, že za 14 dní s naším nápadem přijde sama. Proto je hodně těžké "jen" nekritizovat. Protože opravdu řada kroků postrádá logiku.

0 1
možnosti
ZS

Zásadní problém je absence relevantních dat z Číny. Jelikož tam epidemie propukla daleko dřív, dal by se podle nich docela dobře predikovat budoucí vývoj. Bohužel jejich data jsou krajně nevěrohodná, takže zbytek světa stále tápe.

5 1
možnosti
EN

To je problém nejenom Číny. Žádná země netestuje/netestovala mrtvé. Pokud si vzpomínám, tak Čína několikrát ty čísla upravovala. Třeba tím, že započítala všechny kteří zemřeli s příznaky aniž by je otestovala. Stejný problém má Itálie.....zajímavy článek - https://kechlibar.net/2020/03/29/pochybnosti-o-cislech-aneb-kolik-je-vlastne-v-italii-mrtvych/ ...další příklad británie...https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pres-7-tisic-mrtvych-v-britskych-domovech-senioru-vlada-o-nich-mlzila-100965 ...ale jinak máte pravdu, chybějí relevantní data.

1 0
možnosti
ZH

Technické možnosti jsou... Jistě... V podstatě navrhujete totalitní opatření. V totalitních režimech také bývá nižší například kriminalita, než ve svobodných zemích. Je však otázkou, zda snížení kriminality stojí za omezení svobody. U viru platí totéž.

2 0
možnosti
TB

O tom to je. Taiwan, Jižní Korea, Singapur - tam tu pandemii zvládli vcelku dobře bez výrazného omezení ekonomiky, ale díky šílené kontrole jednotlivců. Kdyby něco podobného zavedl Babiš zde, tak opozice bude první hystericky křičet, že chce fízlovat občany....

3 0
možnosti
JB

J37a44n 69B78u71r65i52a85n

20. 4. 2020 11:32

Pane Zdechovský, velmi si Vás vážím a zpravidla s Vašimi blogy mohu jen souhlasit. Tento však je výjimkou. Nechte zdravotnictví prosím odborníkům. Je totiž pravdou, že odborníci teprve zjišťují, co je ten virus vlastně zač a jak se chová a bude chovat. Ale v jednom se hluboce mýlíte - a to je ta imunita.

I když se nejspíš prokáže, že celoživotní či dlouholetá imunita po prodělání nemoci nevznikne tak je důležité, že jsem tu nemoc už kdysi prodělal. Po nějakém čase už můj organismus nebude mít protilátky. Ale to neznamená, že jsem po dalším nakažení na tom stejně jako poprvé. Organismus má totiž ten vir "uložen v paměti" (T a B-lymfocyty). Při výskytu tedy již známého patogenu se v organismu velmi rychle začnou protilátky produkovat. Dá se tedy říct, že další nakažení organismus zvládne snadněji než to prvotní. A kdybych si měl vybrat, tak k té prvotní nákaze bych si vybral měsíce pozdního jara či léta, kdy se v populaci nevyskytují jiné respirační patogeny jako například chřipka.

A jak už tu někdo napsal - ten vir už tu je. A nezbavíme se ho. Spousta lidí je jeho přenašečem aniž by měl jakékoli příznaky (viz známý poznatek, že zhruba u poloviny probíhá nakažení bez jakéhokoli příznaku).

6 4
možnosti

A navíc v jarním období se zvyšuje aktivita imunitního systému! :-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.