Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Samozřejmě, Čína je v boji proti nemoci velmi efektivní a Tchaj-wan, který je její součástí, není v tomto žádnou výjimkou. OK, na ostrově se s epidemií bojuje lépe, neb je izolován. Opravdu špičkové výsledky dosáhla ovšem pevninská Čína, která izolována není.

5 8
možnosti

Tak hlavně se Čína "špičkově" postarala o to, že pandemie, na kterou teď doplácí celý svět, vůbec vznikla.:-/

5 0
možnosti
GK

Pomocí telefonu je nyní monitorovaný pohyb 55 000 lidí, kteří jsou podle údajů z posledních dnů v karanténě. Až milion tchajwanských dolarů (cca. 850 000 Kč) pokuty hrozí provinilcům, kteří karanténu poruší.

V Evrope nemyslitelne. Staci si projit prispevky na forech.

3 0
možnosti
Foto

Pokud se epidemie/pandemie budou opakovat, tak se řada nemyslitelných věcí prostě stane realitou. Kdyby někdo řekl před rokem, že Češi zůstanou měsíc doma, tak by v diskusích také byla řada negativních příspěvků. ;-)

3 1
možnosti
PN

Je fajn, že to některé země zvládají a díky za informace. Vypadá to, že se jejich vláda s ničím nemazala. Zakázala cestovat, necestovalo se. A nejspíš to všichni respektovali. Vláda přikázala vyrábět násobně více pro sebe a vstoupila tam i armáda. To si moc nedokážu představit u nás. Kdo by takový příkaz zase kritizoval ? Nejspíše titíž co kritizují od ledna. A armáda v dá se říci strategických podnicích? Nesnaží se o to podobně Orbánovci, na něž se snesla vlna kritiky? A to hlídání přes mobil a karty? Přijali bychom to i my? V lednu či únoru? Myslím, že by byla jen kritika od stejných lidí s výrazy komoušské špízování a pod. Snad se jako oni poučíme i my.

5 0
možnosti
Foto

Oni si prošli poučením ze SARS. To hodně změnilo jejich vnímání. JInak armáda šla do podniků pomáhat, nikoliv je obsadit. Asi v tom je ten důležitý rozdíl.

4 0
možnosti
LH

Já pane Zdechovský stále čekám na jména těch domacích firem co nás zaplaví rouškami a respirátory, že je nebudeme muset vozit z té proklaté Číny, už by bylo načase než všechny vykoupí USA.

4 3
možnosti
SN

:-).....Tentokrát souhlas, pěkně objektivně zhodnoceno, ale.....už jste narazil! Hlava zavalená ideologií těžko s Vámi může souhlasit!

Já bych tam poslal ramenatého Hřiba, ať se tam naučí slušnému a hlavně.....diplomatickému jednání! Hrdina ! R^R^R^!!

6 3
možnosti
Foto

A četl jste mé další články o Japonsku a Jižní Koreji?

0 0
možnosti

To se soudruhům Mynářovi, Ovčáčkovi, Zemanovi a celé je podporující pologramotné lidové frontě nebude líbit.

10 2
možnosti
MS

To je fakt. Už se těším na projev, kde bude děkovat pro změnu Tchaj - wanu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.