Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Pane poslanče, měl byste zvažovat nadpisy vašich článků. Dostáváte se pravidelně nebezpečně blízko bulváru. To bych od vás nečekal.

11 0
možnosti
MH

Nedelaji se testy a japonska vlada lze. Obavam se ze virovy vybuch je teprve ceka.

2 2
možnosti
Foto

Ano, to je možné. Píši to i v článku.

0 0
možnosti
OP

Umístit nakažené lidi, i ty potenciálně nakažené, do karantény bez možnosti ji obejít je asi základ úspěchu těch mála zemí, ve kterých je minimum výskytů. Pokud zvolili tuto strategii, budou ji muset trvale praktikovat, protože otevřený svět je bude v budoucnu stále ohrožovat

2 0
možnosti
Foto

Ne dostupnost individuálních ochranných prostředků a zásady hygieny pomůže víc než kdejaký nesmyslný nápad našich daňových farmářů. Oni si nás totiž opravdu pletou s dobytkem.

0 9
možnosti
Foto

Takže vláda v Japonsku nezakázala prodej ochranných pomůcek lidem, jako to udělala vláda u nás. Dala tak lidem šanci ochránit se. My jsme naopak byli vystaveni zákazu prodeje ochranných pomůcek a stát to pak dohání nesmyslnými karanténami.

3 15
možnosti
RW

Ani česká vláda nezakázala prodej ocharných pomůcek lidem pouze, převzala řízní nad obchodem s jedním konkrétním typem ochrané pomůcky, který pro běžné lidi nemá význam. Dokonce pokud by tuto pomůcku pomůcku používal běžný neproškolený člověk, tak u něj může hrozit větší riziko názkazy než s textilní rouškou...

17 0
možnosti
RW

Japonsko nemusí nařizovat opatření státem, protože se tam lidé chovajízodpovědně vůči ostatním sami od sebe. Mají sice velký podíl starých lidí, ale stáří tam představuje úctu, nikdo by si tam nedovolil vůči starým to co třeba v Německu. Je nesmy srovnávat čísla a nepodívat se na kontext. Zjednodušovat tak jak to aktuálně vyhovuje a říkat jen polovinu, která se mi hodí do krámu to opravu pan autor umí - umí ale vůbec něco jiného???

18 1
možnosti
Foto

Ne, nezjednodušuji. Snažím se tu přinášet informace, které v mainstreamových médiích prostě nenajdete.

0 13
možnosti
Foto

Díky za zajímavý blog. Uvidíme, jak to v Japonsku dopadne.

Osobně si myslím, že japonská "odtažitá" kultura nepodávat si ruce, neobjímat se ve velkém atd. zpomaluje šíření nákazy. Důležité pochopitelně jsou i ty ostatní věci, které v blogu zmiňujete, jako včasné protestování okolí prvního nakaženého a dezinfekce míst, kde byl.

Nizozemsko, kde žiji, má na obyvatele relativně mnoho registrovaných nakažených a relativně velmi mnoho zesnulých. První zde známý nakažený se vrátil ze severní Itálie a v únoru v provincii Severní Brabantsko se v přecpaných kavárnách a restauracích ve velkém slavil karneval. Ten nakažený se těch oslav v této provincii také zúčastnil. Viz

https://chudacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748392

7 0
možnosti
Foto

I já Vám děkuji za zajímavý blog.

Tím, že žiji střídavě v Bruselu, tak mě čísla v Nizozemí i Belgii zajímají. Ona je otázka, zda a jak všechny státy ty počty zemřelých evidují. Zda je to podle metodiky WHO. Když jsem přiletěl z Bruselu, překvapila mě ta bezstarostnost, která v Belgii panovala. Ale i to se už změnilo.

1 0
možnosti
VG

Běžně se tam nosí roušky. Chrchlu bez roušky na místě zlynčují.

6 0
možnosti
Foto

Pokud je toto pravda, tak je to velmi důležité.

0 0
možnosti
MP

Nejpodstatnější věcí, která se ale nezmiňuje, je fakt, že Japonsko je ostrovní země, takže ochrana vnější hranice je pro ně mnohem jednodušší. Stačí hlídat letiště a přístavy, takže jsou schopni kontrolovat úplně každého. Nemají tam žádné přeshraniční lesní cesty, kudy by se jim trousili lidé, žádné italské lyžaře atd. To je velmi důležité.

24 1
možnosti
Foto

To, že je je Japonsko ostrovní země, každý ví. Velká Británie je také ostrovní země. Podle mě zrovna toto není nejdůležitější. Nebo máte jiný názor?

0 6
možnosti
ND

Japonsko je úplně jiná mentalita lidí, úplně jiné zvyky, úplně jiná, nejen technická úroveň.

Ačkoliv se to všechno jeví tak úžasně, nikdo neví co bude dál. Já za sebe musím říct, že se dá vždycky něco udělat lépe a že je pohodlnější něco kritizovat než něco rozhodovat.

Jsem ráda, že jsem Češka, že žiju v Čechách, nezávidím nikomu, ani Japoncům. Je dobré si brát někde příklady, ale u zcela nových nečekaných věcí to vždycky nejde.

Přeju všem hodně zdraví a dobrou mysl.

Jo a nějak nikde nečtu jak a čím EU přispívá k současné eliminaci nebezpečí mimo "chytrých" reakcí paní Uršuly. Opravte mě prosím, jestli jsem něco přehlédla.

21 0
možnosti
EK

Možná na tom vitamínu D něco bude. Japonci pojídají ryby ve velkém. To, že drancují světové oceány je zase jiná věc.

4 0
možnosti
Foto

Máte nějaký zdroj na korelaci mezi vitamínem D a počty nakazených?

0 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.