Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Japonsko je v izolaci tak nějak 'od přírody'. Jelikož je to ostrovní země. Ale možná se pletu. Nepochybně na světě nalezneme i nějaký ten ostrov, kde to na úrovni 0,00%. Ono se mi ostatně vůbec zdá, že nejen europoslanci porovnávají hrušky a mrkve. Přesto mám za to, že prioritou českého europoslance má být když ne ČR, tak alespoň Evropa, či přesněji EU. ;-(

11 1
možnosti
Foto

Británie je také ostrovní země a počet nakažených je tam v desítkách tisíc.

0 3
možnosti
JF

J42i86ř46í 74F67o19g66e62l

29. 3. 2020 21:46

29. března 2020 13:23, aktualizováno 20:47

Španělsko hlásí doposud největší denní přírůstek obětí koronaviru. Na nemoc COVID-19 zemřelo za poslední den 838 lidí. Naopak Rakousko eviduje nejmírnější vzestup počtu nakažených od začátku epidemie. Některé asijské státy pozorují naopak nárůst nakažených. Rekordní nárůst případů nákazy zaznamenalo Japonsko.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/spanelsko-koronavirus-zemreli-nakazeni-nemecko-rakousko-thajsko-malajsie-filipiny.A200329_115306_zahranicni_jhr

1 0
možnosti
JP

J45i21ř23í 40P18á78n41e77k

29. 3. 2020 19:55

Ano v Japonsku s japonci a jejich mentalitou to šlo. V ČR a naší povahou, ignoranstvím a chytráčkovským přístupem nikdy! Nefunkční!

21 0
možnosti
Foto

Třeba se to nyní změní.

1 11
možnosti
SV

Je naprosto skvělé, že pan poslanec EP se nechává inspirovat Japonskem. Doufám, že prosadí zákaz islámu v EU,mešity necháme lehnou popelem a všechny ilegály vypakujeme z Evropy.

19 2
možnosti
MK

M39i94l11a72n 97K11e24s31l

29. 3. 2020 19:22

Já si myslím,že rozhodující je smrtnost.My podle vaší tabulky máme cca 0,5% a Japonci cca 3%.Ti mrtví se dají lehce spočítat,ti nakažení obtížně.Když nebudu testovat,tak budu nejlepší i když mrtvol budu mít plný finfas.

3 1
možnosti
Foto

Záleží, jak tu smrtnost všichni počítají. Zda podle metodiky WHO nebo jinak. Už dnes je řada zemí, kde se pacienti, kteří umřeli doma, do statistik údajně nedávali.

2 0
možnosti
ZB

Dobrá demagogie. Rv

10 2
možnosti
Foto

Vážený pane, již několikrát jsem Vás upozornil na to, že jste klasický případ populisty. Vlastně to nebylo míněno jako informace pro Vás, spíše pro Vaše obdivovatele. Vy jste v tomto pohledu absolutní špice. Řekl bych skoro vystudovaný populista. Už jenom to, jak dokážete elegantně kritizovat. Vy jenom „upozorňujete“. Tak já Vás budu také upozorňovat. Sofistikovaným způsobem naznačujete, že se u nás dělá asi všechno špatně. Že tím jenom rozdělujete společnost a šíříte pocit nejistoty a vytváříte prostor na nic nepřinášející diskuze pochopitelně popřete. Tím ale podrýváte důvěru čtenářů ve Vaši inteligenci, protože jako politik si toho musíte být dobře vědom. Tím totiž také nepřímo dokazujete, že na své voliče pohlížíte s tou největší možnou arogancí. Je mi jich líto. Zneužíváte inteligenci, vzdělání a postavení jen k osobnímu prospěchu.

25 6
možnosti
MH

To spatne zarazujete. Neni to populista - je to demagog.

Populismus je skutecne neco jineho. Populista je dnes hodne zprofanovane slovo a zda se, ze spousta lidi ztratilo prehle, co vlastne znamena.

Pro mne je demagogie tohoto pana vc. nebezpecnejsi nez by byl nejaky obycejny populismus. Takze s kritikou souhlasim. jen je treba vse spravne pojmenovat.

ANTIkarma autorovi

16 4
možnosti
OF

Zajíci se počítají až po honu.

6 0
možnosti
Foto

Ale to ten článek nerozporuje.

0 0
možnosti
RP

Hodně pomáhá v boji to, že je to ostrov. Dokáží se lépe izolovat podobně jako Taiwan. Vzpomeňte si jak byli kritizováni za to, že nepřijali nakažené z té výletní lodi. Hustota obyvatel je tam obrovská a oni věděli co by to bylo za nebezpečí. Japonci také necestují tak masivně jako Číňani se kterými se potkáváte po celém světě. Byli jsme tam v jedné továrně a v besedě jsme se dozvěděli, že průměrný Japonec si bere pouze jen týden dovolené vcelku nebo přes prodloužený víkend z obavy o ztrátu zaměstnání. Myslím, že jim nehrozí růst nákazy také proto, že jsou velice ukáznění a disciplinovaní.

9 0
možnosti
JP

V Japonsku je normlani, ze vsichni lidi s rymou ci chripkou nosi rousky, aby nenakazili ostatni. Vsichni to dodrzuji. Zdravi se navzajem uklonem, zadne podavani rukou.

V tom je proti Evrope a USA dost podstatny rozdil.

24 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.