Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

No, obávám se, že na Čínu už nejsou páky. Nechali jsme si v zájmu vlastního pohodlí ujet vlak a teďka budeme moci leda tak poslouchat. Vždyť ani ten hadr přes ústa si nejsme schopni vyrobit tady doma v Evropě a adorujeme každé letadlo, které nám sem číňani pošlou. Ovšem velmi rád bych se mýlil a místo přesunu výroby všeho možného do Číny (a s výrobou i dovedností a financí) se budeme za pár let snažit být zase trochu soběstační.

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že jsou. Současná situace, kdy Čína přestává vyrábět (můžete se kouknout na satelitní snímky východního pobřeží) ukazují, že ta závislost je oboustranná. Takže teď je na nás, jak se k tomu postavíme.

1 0
možnosti
RV

kvůli jejich nechutnostem teď trpí celý svět, rozhodně souhlasím R^

2 2
možnosti

Nechutnosti nebo jiná kultura?

1 1
možnosti
MB

Nie som žiaden Čínsky agent či obhajca, ale máme tu Thaisko, Laos, Vietnam, Kambodžu...nákaza mohla prísť z ktoréhokoľvek trhu juhovýchodnej Ázie. Všade tam konzumujú všeliaké potvorky, ktoré u nás chováme maximálne v teráriách. Čiže u tlaku na Čínu by som určite neostal.

1 1
možnosti
JP

Pokud je mi znamo, tak Thajsko, Laos, Vietnam ani Kambodza se nezabyvaji vyvojem vlastnich biologickych zbrani.

Ze byl pro vyvoj zbrane v Cine pouzit virus z netopyra prece neni chyba toho netopyra.

0 0
možnosti
MB

No, tohle půjde asi snadno. Ani na Čínu nebude nutné obzvlášť tlačit. Jestli na tom něco je, dají to befelem a je to. Na rozdíl od zbytku světa ze dne na den..

Oproti ostatním čínským byznysům je toto marginální, aby okolo toho nějak diskutovali a váhali.

Ale nedělám si iluze, že epidemiím se lze vyhnout zvyšováním hygienických standardů, protože ruku v ruce s tím klesá imunita populace...

1 0
možnosti
VB

Stačí si přečíst Bibli, resp. Starý zákon, kde je uvedeno, co se nejí...vše co má tlapy. No a s prasátky jsme se sžili.

1 0
možnosti
Foto

Řekněme, že s Vámi souhlasím. Ano, na Čínu je nutno vyvinout tlak. Obvyklé jsou to sankce. V pořádku. Souhlasím. Ale abych mohl pokračovat, musel bych mít přehled, jak dalece je zbytek světa závislý na Číně. Jen tak namátkou vím, že je to textil, dodávky léků, IT produkty, automobilový průmysl... Ale vy jistě máte přesná čísla. Takže nám je sdělte a pak nějak osvětlete, kdo je vlastně na kom závislý a kdo vlastně komu diktuje pravidla hry.

2 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že taková EU už pěkných pár let do žádných pravidel hry nemá co kecat a diktovat si troufá leda těm svým poddaným, co s bruselí nesouhlasí, je to jasné - Čína si nechá jakýkoli ústupek moc dobře zaplatit. A ne penězi, těch má víc než dost.

3 0
možnosti
JT

J77i18r67i 23T62i28c32h19y

23. 3. 2020 16:00

V souvislosti s Cinou by se dalo diskutovat o mnohem vice problemu. Jen jeden priklad, svetova velmoc USA veci tak zanedbala, ze je zavisla na Cine nejen na vyrobe rousek, ale daleko zavazneji, mnohych leku a spousty jinych vyrobku. O hodnote vyrobku z CIny nemusime pochybovat. Trump se to znasi napravit, ovsem fsiste z Democratickych rad mu hazeji klacky pod nohy.

Jeste jeden priklad sobestatecnosti. Britanie dlouho po valce udrzovala chod uhelnych dolu,iI kdyz ropa ze Saudske Arabie byla vyhodnejsi, chteli se udrzet nezavisli na vyrobe energi v pripade svetoveho chaosu. Ten korona virus dnes predstavuje takovou svetovou zkazu, treba pro hospodarstvi mozna na urovi tricatych let minuleho stoleti.

3 0
možnosti
MN

M37i31l49a61n 27N52e22t41r11h

23. 3. 2020 14:53

Celý svět musí na Čínu kleknout, a ona se toho bojí. Proto tyto trhy hned po expanzi Covid 19 tiše zrušila. Jinak Norsko už dávno otestovalo 30 000 lidí, bez hysterie a bez diktátu Číny. Jak je to možné ? Kde dělají soudruzi z ČR/StB chybu, že dodnes jsou i čínskými rychlokvašenými testy na polovině ?

5 7
možnosti
JN

J23o63s32e25f 31N69i55k87l

23. 3. 2020 15:15

Norsko ještě o ničem neví...nemá žádného nemocného koronavirem...

0 4
možnosti
SB

Nejde o to vydat takový zákaz ohledně těchto čínských mokrých trhů.

Jde mnohem více o to, jak takový zákaz chcete vynutit.

Dobře, zaslal jste nějaký dopis ministru zahraničí.

Ten si tedy předvolá čínského velvyslance a řekne mu, že Česká republika zakazuje Číně úpořádání takových trhů.

A myslíte si, že ty skutečně nechutné trhy, ale už hluboko zakořeněné v čínských tradicích, tím pádem budou zakázány?

Čína je dost silný stát, než aby jí bylo možné něco zakázat. Dokud se sama nerozhodne, že s tím něco udělá, tak jí nikdo k tomu nedonutí. Možná není dost silná na to, aby diktovala celému světu svou vůli, ale je dost silná na to, aby svět nemohl diktovat níc jí.

10 3
možnosti
Foto

v blogu jasně píšu, že to nebude lehké, protože: 1) tradice 2) byznys 3) čínská medicína. bude nutné najít balanc mezi tím, co zakáží úplně (tomu se vyhnout nejde), co se speciální licencí a co povolí za určitých hygienických podmínek (jako třeba má u nás zvěřina, kde je nutná kontrola od veterináře). Musí začít i vysvětlovat, proč je nutné to omezit/ zregulovat. Teď po téhle pandemii by to nemělo být tak těžké. Navíc tam už mají i konkrétní nápady, jak vše dodržovat - třeba aby úřady musely reagovat na oznámení, že někde je černý trh nebo aby byla trestní odpovědnost místních zastupitelstev, když by si vydali nějaké místní povolení. Je předně důležité vysvětlit, proč je i v jejich vlastním zájmu, aby to řešili. Toho chceme dosáhnout. Otevřít ten dialog a hlídat, že něco dělají.

0 0
možnosti
JN

J18o94s54e91f 45N53i16k39l

23. 3. 2020 14:00

..jenže, ono je to trochu jinak...

0 6
možnosti
PS

P45e34t65r 98S52k39á55l18a

23. 3. 2020 14:07

V čem konkrétně? Jako že se na čínských trzích vždy úzkostlivě dodržovala přísná hygienická opatření?

6 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.