Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Itálie byla v těžké pohodě, protože peníze jsou peníze a lyžování včetně ubytování mají na zcela jiné úrovni. Čili pohoda, džes....než se jim to vymklo z rukou a to se u nich stačila nakazit půlka Evropy. Takže pane? EU zaspala a Vy s ní....a o strategických zásobách jednotlivých států nemůže být řeč. To už se nebavím o všeobjímající Evropě co se týče výroby potravin..tu jsme s radostí nechali nadnárodním společnostem....Bohužel nakonec si každý stát hrabe na svém písečku...A mohu vědět, co jste Vy osobně udělal pro ČR, protože po bitvě je každý králem[>-][>-][>-]

0 0
možnosti
Foto

Pane Zdechovský, jste jeden z mála europoslanců, ke kterému mám důvěru a jehož články přečtu. Když se před dvěmi měsíci začali objevovat zprávy z Číny o viru a následně o rychlé výstavbě nemocnic , došlo mi , že to asi není žádná rýmička jak se to tu zvesela presentovalo. Na idnesku mě občas nehezky označí, možná jsem ivíc panikář než jiní. Ale můj názor byl a je : Není dobré svým občanům pouze nedoporučit cestu na lyže do Italie, prostě v tomto případě se měl konat zákaz". Importovat si sem virus řes ně, nebo čekat, že budeme mít zodpovědné občany, to mohl očekávat jen také nezopdovědný. Co není zakázano je povoleno. Navíc hodně se psalo o viru, jako o nebezpěčném zejména starší tak proč nejet . Je to jen rýmička. Jenže ouvej trošku se nám to rozjelo, rýmičku lyžaři roznesli a roznášeli a vir se vesele šíří. Asi mě tu řádně všichni zmínusují, ale já jsem pro přísné omezení pohybu a to pod vysokými tresty. Protože lidé jsou nezodpovědní musí jím být bud nakázáno nebo přikázáno. Občan si nemůže vybrat, občan je ve vleku toho co mu vyberou vládnoucí. První strach byl z ekonomických dopadů a velkého naštvání na případné ekonomické dopady, nyní přišel strach o sebe . Můj pohled říká, pokud bychom tak konali v samém počátku Babiše a jeho vládu by v prvních dnech roznesli na kopytech a nyní by to většina pochopila a s nechutí nakonec pochválila. Jedno ještě dodám nepochopím lékaře - který vystudoval všeobecné lékařství tuší , že je nemocný a dál ordinuje - viz zubař z moravy. Je to člověk , který by měl mít nejvíc jasno - chápu, že nezodpovědný může být hokejista - ale Mudr ??? A ještě dodám jsem ráda, že jsem v Česku, kde je snaha to opravdu zastavit - ne jen koukat viz země na západ od nás.

0 0
možnosti

Pokud to zde někde nezaznělo, Korejci se systematicky připravovali 5 let od epidemií MERS a SARS, to nejsme schopni během týdnů dohnat. Po ruce je jen tvrdší karanténa, kterou si Korea může dovolit mírnější.

1 0
možnosti

Nedá mi to, tohle vám sem prostě napsat musím.

Evropský parlament navrhl ve svém usnesení, že 27. květen bude den OPTIMISMU.

Pane Zdechovský, to jako vážně? Neříkejte mi, že vám to není trapné sedět v instituci, která toto zcela vážně předvádí. Nebo snad ne? Být já na vašem místě, tak se seberu, vrátím průkazku tohoto zcela nejzbytečnějšího útvaru na celém světě a sednu na první letadlo domů. Nesnesl bych prostě být na jednom místě s takovou koncentrací zbytečných hlupáků.

1 0
možnosti

mYlej pane Zdechovskej, hezky jste to napsal, souhlasím prakticky se vším.... Ale rád bych se zeptal, co jste jako europoslánéc dělal poslední dva měsíce? V době kdy v číně stavěli nemocnici tak jste si vesele povídali s malou autistkou, které přišla za vámi oblečená jak do kravína.

1 1
možnosti
Foto

možná proto, že v Koreji není až taková liberální demokracie (fašismus) a hlavně EU a europoslanci z brusele do gubernijí.

0 0
možnosti

K bodu 7): U nás nerealizovatelné, roušky a desinfekce by byly rozkradeny nejpozději deset vteřin po jejich umístění k zastávkám:-/ Podobně, jako si nedávno stáčeli šikulkové dezinfekční gel, umístěný ve veřejných prostorech, do vlastních nádobek

3 0
možnosti
Foto

Pokud by byly všude zdarma, tak snad ne. Tohle nedokáži posoudit.

0 0
možnosti

pane Zdechovský, odpovím vám zde: ta věčná mantra opozice, jak Svoboda chtěl už na konci ledna jednat ve vládě o koronaviru, ale nikdo ho nevyslyšel...

Je sice pravda, že vláda širší debatu neumožnila. Poslanci ale dostali možnost ptát se na cokoliv ministra o pár dní později, a to na výboru pro zdravotnictví, který se konal 5. února.

Na výbor dorazil jak ministr zdravotnictví Vojtěch, tak tehdejší hlavní hygienička Eva Gottvaldová. Na jednání výboru také může dorazit jakýkoliv poslanec.

Poté, co Vojtěch přednesl úvodní projev a vyzval poslance k tomu, aby se ptali, na co chtějí, zavládlo ticho. Bod byl zhruba po pěti minutách ukončen.

2 3
možnosti

(poslední 3 odstavce jsou citace, uvozovky si domyslíte jistě sami)

0 0
možnosti

J85a22n 20R52á86ž

17. 3. 2020 19:33

Celkem jsem Vás, pane europoslanče respektoval, ale teď, místo nadávání na vládu, byste měl raději mlčet.

Korea, Singapur, Malajsie i Hong Kong zažili už epidemii SARS s vysokou mortalitou. Takže věděli jak na to. U nás je to zcela bezprecedentní krize a nikdo, zdůrazňuji to nikdo, nepředpokládal, rychlost šíření koronaviru ani když nastala "italská krize" a bylo vidět, že to Italové absolutně nezvládli. K nám se virus primárně dostal a rozmnožil těmi, kdo byli v Itálii lyžovat a nerespektovali povinnost přísné karantény.

Že naše vláda nekoná špatně je možno pozorovat při porovnání se strmými křivkami růstu nakažených a úmrtností v zemich jako je Španělsko, Francie, Nizozemsko a dnes i Německo.

PS. Nadávat umí každý hlupák!

4 2
možnosti

ja bych to posunul: politicka hyena

0 1
možnosti

Zásadní je rozdíl v mentalitě lidí. Dav je u nás velmi jiný než v Japonsku, Koreji, apod. Takže stejná opatření, i kdyby byla vůle nahoře, tak by se nám nepovedle nebo ne tak dobře zavést.

My se v tomto řadíme k západu, kdy společnost je více orientovaná na jednotlivce, v SK je to naoak, orientace na skupinu, potažmo národ. Obojí má svoje výhody a nevýhody ale v této situaci je lepší ta mentalita ve společnosti jakou mají v SK, JP, apod.

0 0
možnosti
Foto

Já myslím, že Češi si věci nechají vysvětlit. Nesmíte je poučovat, musíte jim to podat tak, jako že si na to přijdou sami. Ale dá se to udělat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.