Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Je skvělé, že tam v Bruselu dobře víte co by se mělo a co by se nemělo, jenom s tím nějak nekoresponduje vystoupení Ursuly von der Leyenové jakožto předsedkyně EK a už vůbec ne role EU ve věci, která se plošně týká celé EU. EU zde totálně selhala, ukázala se jako neschopná a zcela zbytečná a Ursula von der Leyenová tomu nasadila korunu, když hodila ještě klacek pod nohy vládám, které se alespoň snažily dělat opatření.

Dalším nemalým faktorem krom neschopnosti EU i mnohých vlád jednotlivých zemí, kde kraluje vláda Italská, která otevřela viru do Evropy vrata je nedisciplinovanost obyvatel unie, nakonec to bylo vidět i na spoustě nezodpovědných Čechů včetně známých osobností, které na nějakou karanténu kašlalyRv.

12 2
možnosti

Zdravotní péče je z odpovědnosti Evropské unie vyjmuta a zůstala v rukou jednotlivých států! :-)

4 0
možnosti

R^R^R^

Dík za vynikající článek! dovolím si doplnit:

Jižní Korea a Itálie se liší především v počtu nemocničních lůžek. Jižní Korea jich má nejvíce a Itálie nejméně. U nás je jen rušíme jako nepotřebné!

Jižní Korea zdarma rozdala ochranné pomůcky nejen zdravotníkům, ale všem obyvatelům. Naše vláda nemá dostatek ochranných pomůcek a místo rozdání potřebným si to politici převážně nechávají pro sebe! Nezbytná ochrana klíčových občanů, lékařů, sester, řidičů autobusů, prodavačů, pokladních... je nedostatečná a převážně chybí vůbec!

Úcta k pravdě a informacím je u nás příliš nízká! Doporučení u nás nejsou respektována!

Rizikoví pacienti musí být řádně izolování, podezřelí musí dodržovat karanténu, musíme se chovat ohleduplně a nosit alespoň minimální ochranu! Děje se tak u nás? Neděje!

:-)

8 1
možnosti
KT

Zato nám v premiérově deníku zveřejnili návod jak si ušít roušku doma. Není to úžasné? A vy si tu stěžujete.

2 0
možnosti
RP

Kdo zná Itálii tak ví o jejich mentalitě a kdo byl v Asii tak ví že tam jsou mnohem víc disciplínovaní. Vše je o lidech i u nás...když se říkalo nejezděte do Italie, lidé vysmátí jezdili.. Roušek a respirátorů je všude v Evropě nakažených zemích málo. Se včerejší konferencí v noci jsem byla spokojena byla od všech ministrů profesionální už nevím co by tato vláda měla ještě víc... Mimochodem a jak se zapojila s připraveností, včasnou pomocí a varování EU?

15 1
možnosti

Zdravotní péče je v rukou lokální vlády! Jinak máte pravdu, že naši občané jsou nedisciplinovaní! :-)

1 0
možnosti
Foto

I55v26a35n 92V45e45s73e46l45ý

16. 3. 2020 11:15

Asi to bude tím, že ti asiaté jsou více disciplinovaní. Možná tam byla opatření rychlejší a účinnější ale spíš je to více o lidech.

V jedné diskusi jsem to už zmínil - zavedení karantény pro lidi vracející se z Itálie bylo vyhlášeno s takovým předstihem, že se mnoho lidí stihlo vrátit před platností aby nemuseli do karantény. A ty co se vraceli již s povinností karantény nikdo na hranicích neevidoval a tak ani nemohl kontrolovat zda do karantény nastoupili (dle operátorů bylo v týdnu před karanténou 16 500 lidí aby údaj o těch v karanténě byl o týden později jen 4 600 lidí včetně těch co přišli do styku s někým pozitivním na Covid 19 v ČR. Kdyby poměr lidí v Itálii a v karanténě byl opačný bral bych to jako možné, ale takto to beru za nezvládnuté ze strany státu.

3 0
možnosti

Dokonce Nejedlý, Mynář a Tvrdík si letěli do Číny zajišťovat svůj byznys a pak se velkopansky pohybovali po Praze místo karantény! Jde o poradce nejvyššího papaláše v zemi! :-)

2 0
možnosti
MS

"Roušky a desinfekce byly dostupné i na veřejných místech zdarma. ... Stát (Jižní Korea) testy na koronavirus objednával od prosince 2019."

Koncem ledna se Bohuslav Svoboda ptal ministra zdravotnictví na připravenost na epidemii z různých hledisek. Ministr zdravotnictví prohlásil, že je vše v pořádku a všeho dostatek, a do prvního nakaženého se nehlo ani prstem. To je absolutní selhání vlády, a teď se vše snaží zoufale dohnat.

20 0
možnosti
TB

tak jednak se opatření dělal s předstihem a jednak ty repirátory je problém, to je pravda, v zájmu objektivity ale nutno dodat, že objednávky na ně byly podepsané, bohužel je dodavatelé nedodali (zákaz vývozu z jednotlivých států, zastavení výroby v Číně a podobně,...)

0 0
možnosti
AN

Asi tam není až taková demokracie""...

2 2
možnosti
TB

Takže prof.Prymula, jeden z největších odborníků na epidemiologii v ČR, je pro vás málo odborník? 8-o

1 6
možnosti
Foto

Kde konkrétně pan Zdechovský kritizuje pana náměstka ministra zdravotnictví, epidemiologa profesora Prymulu, jsem si vážně nevšiml. Nevím, zda si to lidé vůbec uvědomují, ale například já si nedovedu představit, jaká by u nás nastala nepředstavitelně zmatená situace, kdyby místo nelékaře Adama Vojtěcha byl nyní ministrem zdravotnictví "léta známý negativista systému zdravotnictví" - od roku 2006 předseda ČLK, MUDr. Milan Kubek.!!

2 1
možnosti
VM

V35á37c79l42a33v 76M81a71c29h

16. 3. 2020 10:49

Ano! Pružnost, předvídavost, rychlost rozhodnost, schopnost prosazovat smysluplná opatření.

Proto by se měl boje proti coronaviru v EU ujmout Europarlament v čele s Evropskou komisí!!:-P

2 1
možnosti
JB

Přesné! Teď se naplno ukazuje, jak je EK/EU naprosto k ničemu. Co dělá? No přece mlčí a vyčkává.. EURv

0 2
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.