Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Doteď mi nikdo nevysvětlil, jakým způsobem by vlastně brblajícím chytráckým Čechům vyhovovala ostraha hranic ze strany EU, aby ji za to pochválili? ;-D Co by podle nich měla dělat EU víc, než dělá teď? Tedy pomáhat Řekům politicky a finančně, snažit se jednat s Tureckem a jasně říct, že migranty už nebereme?

Očekávání, že věci vyřeší poslání Turků do háje a nekompromisní námořní ostraha, je docela naivní. Tady se hraje o mnohem víc věcí, než jen o migranty.

3 2
možnosti
PI

On někdo z vrcholných představitelů EU řekl jasně, že migranty už nebereme?

5 0
možnosti
ŠB

Tá mapa nie je dobrá. Vyfarbené ostrovy v Mramorovom mori, rovnako ako dva malé ostrovy vpravo od Chiosu (jeden pred a druhý za poloostrovom) určite nie sú Grécke, ale patria Turecku. To sú aspoň moje poznatky pri zbežnom pohľade.

0 0
možnosti
DC

D44a36v96i14d 62C75e63c61h

11. 3. 2020 9:52

EU hranice / Turecko - Grecko / brani Grecko, vdaka za to.

Keby sa Greci na ozbrojenu obranu hranic / hypoteticky / vykaslali, tak je mozno nejakych zopar stotisic ilegalov na hranici s macedonskom, alebo este dalej na severe. A EU by si ani neskrtla.

Keby mala EU "naladu" hranice chranit, tak v prvom rade odstrani pull faktory imigracie do EU. Alebo sa o to bude aspon snazit. Napriklad , okrem ineho aj jasnym a zrozumitelnym prehlasenim, ze ilegalny imigrant nikdy ziaden azyl v EU nedostane a uz duplom nie nejake davky.

Uz Riman plne chapal, ze diplomacia musi byt podporena funkcnymi legiami.

Ursula ma strach pouzit na hraniciach silu, preto bude EU zase diplomaticky Erdoganovi calovat, hovori sa tomu vypalne.

Greci nastastie plne chapu, ze na hranici s ankarskym drzakom musi byt plot a vojak.

7 0
možnosti
PI

Opakovaně ve svém článku zmiňujete agenturu Frontex. Můžete mi vysvětlit jak konkrétně Frontex od roku 2015 chránil vnější hranice EU? Není to náhodou tak, že tato agentura vědomě vozila migranty do Evropy? Vy, jako europoslanec jste také zodpovědný za to, že EU od roku 2015 neudělala prakticky nic. A nyní? Situace je stejná. Špičky EU navštívily Řecko a jaký je tedy praktický výsledek. Snad jen ten, že von Layenová prohlásí, že je potřeba najít mechanismus, který umožní migrantům žádat o azyl. To je podle vás ta ochrana? To jsou ty pozitivní kroky darmožroutů z EP a EK? Jen ideologické žvásty, musíme, urychleně, bude potřeba, solidarita, spoluzodpovědnost, společná migrační politika... Pravdou je, že EU migraci zastavit nechce a vy to moc dobře víte. A sám jen melete pusou a stejně jako vám podobní jen vykřikujete. Jste směšní

18 0
možnosti
ŠB

Vzhľadom k tomu, že je Frontex opakovane kritizovaný za svoju činnosť mimovládnymi aktivistami a organizáciami, ktoré si na migrácii založili svoje živobytie, tak nejaké úspechy v ochrane hraníc mať musí. To, že sa napr. operácia Triton v roku 2015 zvrhla z operácie na ochranu hraníc na operáciu na "vyhľadaj a zachráň" nie je problém Frontexu, ale vrcholných predstaviteľov EÚ, ktorí jednoducho zmenili rozkazy. A Frontex je povinný (rovnako ako policajti a vojaci vo všetkých demokratických štátoch) plniť to, čo prikážu politici.

0 0
možnosti
PD

"Diskuzi se dávají jasná pravidla a Turecko je tlačeno k ústupu na svých požadavcích. Hledá se kompromis."

Kompromis s vyděračem?!! To nemyslíte vážně!!

10 0
možnosti
Foto

Tak si ten článek přečtěte - ne za každou cenu.

0 1
možnosti
JS

Že EU s vypjatou situací nic nedělá. Není to pravda. Kromě těch zmiňovaných operací FRONTEXu do Řecka prakticky okamžitě letěly špičky EU v čele s Ursulou von der Leyen jako předsedkyní Komise a Charlesem Michelem jako předsedou ̈

Výše uvedená věta pana Zdechovského mě úplně uklidnila a nadchla, obzvláště když vrchní komisařka EU Leyenová tvrdě prohlásila, že "problém migrace je pro ni velkou výzvou".

Bohužel připravenost EU na zamezení další vlny migrace je téměř totožná s rokem 2015, činnost Frontexu se soustřeďuje na pouhé počítání počtu migrantů.

Komise EU místo kroků k razantní ochraně hranic opět již po několikáté raději řeší způsob a kvóty přerozdělování migrantů mezi jednotlivé státy EU.

Pštrosí politika se nedá dělat do nekonečna, důležité problémy prostě samy nevyhnijí.

Naivní předpoklad, že Turecko bude za finační úplatu za EU samo řešit hrozící migraci a bruselská věrchuška si nebude muset špinit ruce nějakými "nehumáními" opatřeními logicky nevyšel.

Turci již mají sami dost cca 4 mil. migrantů na svém území a využívají toho, že EU je stejně nepřipravená jako v r. 2015 a hrozí otevřením své hranice do EU.

Neschopní a vystrašení strejci a tety v Bruselu budou muset opět otevřít Turkům kasu, aby se zase chvíli mohli sami bavit cestováním mezi Bruselem, Štrasburkem, Luxemburkem a poplácávat se po ramenou jak všechno dělají dobře a progresivně.

17 0
možnosti
KS

Byl požadavek na navýšení členů Frontexu, navýšení počtu lodí, letadel, rozpočtu a taky pravomocí. Tehdy se byl v centrále Frontexu podívat i Babiš a sliboval tam hory i s horákama. A jak to nakonec s Frontexem dopadlo? Zablokovala to V4.

0 4
možnosti
LC

Pane Zdechovský, ač vaši stranu asi nkdy volit nebudu a ač ne vždy, se vším co napíšete, souhlasím, máte můj naprostý respekt. Dovolím si však až provokativní otázku? Nemáte někdy pocit, že jste součástí orgánu (myslím tím všechny jeho složky/části) jehož kolektivní myšlení i myšlení jednotlivců/vrcholných představitelů je, eufemisticky řečeno, poněkud přibržděné? To, co ohledně migrační krize a jejím řešení, obrazně i doslova říkal před pěti lety u nás každý jouda ze čtvrté cenové, dnes konečně probleskuje ve vyjádřeních představitelů unie. Třeba vybudování detenčního střediska na některém neobydleném řeckém ostrově. Místo 6 mld Turecku, třeba jen tři (určitě je potřeba jim pomoci, protože EU se na vzniku migrační krize významně podílí) a za tři mld vybudovat to detenční středisko (pozlacené), kde by migranti čekali na vyřízení azylu. Ono by teda dnes bylo pravděpodobně prázdné, protože po vytvoření takového střediska by migrační vlna, do měsíce, skončila.

3 1
možnosti

No nevím, pan europoslanec se zviditelnil už kandidaturou na šéfa lidovců. To mu stačilo a včas se zase stáhnul. S ohledem na to, co děla paní von Leyden bych si spíše tipnul, že pan europoslanec na sociálních sítí vypráví pohádky a pomůže paní von Leyden ze své frakce návrhem na projednání lidských práv koronaviru v ojroparlamentu - a bez azylového řízení. Poté co začal tahat kačera s panem Peksou a vedli misi europoslanců po ČR, jaký je tu bordel s vnímáním europského pojetí práva stran střetu zájmů, aby bylo o čem diskutovat v témže parlamentu - znovu nutno podotknout v právním pojetí těch, co za sebou tahají toho kačera.

Ono asi bude rozdíl, co pan ojroposlanec šíří po sociálních sítí, a co skutečně koná.

2 1
možnosti
ZK

Pane Zdechovský, ten tlak na řecké hranici je problém celé Evropy. Myslíte to vážně, že další dohoda s Erdoganem náš problém vyřeší. Tomu se nedá věřit. Budeme si to muset vyřešit my sami tady a už i proto, že jít žalovat není kam. Vážně si myslíte, že Turecko je vyšší "inštance", která naší supliku vyslechne s pochopením.

9 0
možnosti
KS

Turecko vyšší instancí není, ale je schopné Řecko zlikvidovat. Proto je potřeba lidí, kteří dělají to, čemu se říká politika. Něco za něco.

0 1
možnosti
SB

Já se obávám, že EU je schopná maximálně tak příjímat bonzování politiků opozičních stran jednotlivých zemí na jejich ministerské předsedy. Jinak ten spolek je zcela neschopný jakékoli akce.

A dotlačit Erdogana k ústupkům? Asi stejné, jako když před desítkami let dotlačili jiní evropští politikové jiného diktátora k bolestnému ústupku:

Ano, my ti podepíšeme, že si smíš vzít ty Sudety, ale ty nám za to musíš slíbit, že tím už skončí tvé územní požadavky.

A ti politikové byli tak tvrdí a nekompromisní, že od tohoto požadavku neustoupili a že to požehnání "můžeš si zabrat ty Sudety" tomu diktátorovi podepsaly skutečně teprve poté, co doopravdy dotlačily ho k tomu závazku, že už nic dalšího nebude žádat a nic dalšího už si nevezme ani jednostranným krokem.

8 1
možnosti

A to je tu otázka, kdopak tu vlastně šíří dezinformace. ČT, která včera informovala, že paní von Leyen se přimlouvá za otevření řeckých bran, anebo pan europoslanec (z jeji frakce) tvrdící, že evropskými orkány jde jeden hlas - neotvírat nenechat se vydírat. No ony obě strany jsou důvěryhodné naprosto stejně, tak teď babo raď. Asi by se mělo vyjádřit ministerstvo pravdy.

No na Slovensku KDH vypadla po volbách z parlamentu a mi se zdá, že pan Zdechovský začíná připravovat stejný osud KDU-ČSL. Já bych přece jen spíš věřil přímo ústům paní von Leyen než pohádkám toho, kdo usiluje o prázdnou politikářskou deklaraci stran Babišova střetu zájmů, místo aby prostě jeho bratři a sestry spolu s piráty provedly sladění zákona o střetu zájmů s tím evropským právem - nutno dodat v právním pojetí pana europoslance a pirátů. Takže pane europoslanče, Vy jste opravdu upřednostnil v EP kecání o řeckoturecké "bráně" před tou státotvornou kecačkou o Babišovi? Neměl byste vlastně jen kápnout docela obyčejnou pravdu?

6 0
možnosti
MP

Celkem mě zajímá vliv turecké "menšiny" zejména v Německu na průběh jednaní z Tureckem......

3 0
možnosti
MP
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.